Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

9 ingyenes LSI kulcsszó eszköz, amik segíthetnek webhelyed forgalmának fellendítésében

Marketing Professzorok

SEO, keresőoptimalizálás


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

9 ingyenes LSI kulcsszó eszköz, amik segíthetnek webhelyed forgalmának fellendítésébenq

2018.08.08.

Szerző: Máté Balázs, online marketing tanácsadó

9 ingyenes LSI kulcsszó eszköz, amik segíthetnek webhelyed forgalmának fellendítésében

A kulcsszókutatás a keresőoptimalizálás alapja. Az LSI kulcsszavak nélkül pedig ma már nincsen SEO. Ahhoz, hogy összeszed a tevékenységedhez kapcsolódó LSI kulcsszavakat rendkívül jó segítséget adnak az alábbi cikkben bemutatott online eszközök.
 


Volt idő, amikor elég volt csupán minden létező mezőben elhelyezni egy oldal megcélzott kulcsszavát, és az ember máris megjelenhetett a Google és egyéb keresőmotorok első találati oldalán. Az idő azonban telik, a technológiák, köztük pedig a keresőalgoritmusok folyamatosan fejlődnek. Manapság a Google már rengeteg szempont alapján végzi az egyes weboldalak rangsorolását. Ezen szempontok közé tartozik az úgynevezett LSI kulcsszavak jelenléte (vagy rosszabb esetben azok hiánya).

 

Az LSI, azaz a Latent Semantic Indexing (rejtett szemantikai indexelés) kulcsszavak elengedhetetlenek ahhoz, hogy a Google jó minősítéssel díjazza tartalmaidat. Röviden olyan szavakról és kifejezésekről van szó, amelyek szoros jelentésbeli kapcsolatban állnak egy szöveges tartalom (cikk, blogbejegyzés, stb.) elsődlegesen megcélzott kulcsszavával.

 

A történet egyszerű: ha a Google látja, hogy elsődleges kulcsszavad mellett ilyen LSI kulcsszavak is találhatók egy tartalomban, akkor azt általában jobb minőségűnek ítéli majd. Az LSI kulcsszavakat mindig egyetlen egy elsődleges kulcsszó alapján érdemes kiválogatni.

 

A kérdés már csak az, hogy hol érdemes ilyen kulcsszavakat keresni. Az interneten több ingyenes eszköz is az rendelkezésedre áll – lássunk most ezek közül néhányat!

 

1. A Google automatikus keresés-kiegészítője

A legegyszerűbb és leggyorsabb módszer – írd be elsődleges kulcsszavadat a Google keresőmezőjébe, és a keresőmotor máris felsorol néhány javaslatot a legrelevánsabb keresésekre. Itt azonnal láthatsz néhány LSI kulcsszót, vastagon szedett betűkkel.

 

Ha rákeresel az elsődleges kulcsszóra (anélkül, hogy bármelyik javaslatot kiválasztanád), akkor a találati oldalon további ötleteket meríthetsz a találatok között vastagon kiemelt kifejezésekből.

 

2. Google Trends - https://trends.google.hu/trends/

A Google Trends a Google egyik ingyenes eszköze. Segítségével bárki ellenőrizheti, hogy egy kulcsszó milyen felkapott volt (tehát hányan kerestek rá) egy tetszőlegesen meghatározott időszakban. Az eszköz akár több kulcsszót is képes összehasonlítani.

 

3. LSI Graph - https://lsigraph.com/

Az LSI Graph egy ingyenes és pofonegyszerű LSI kulcsszó kereső eszköz, használatához pedig csupán elég beírni egy elsődleges kulcsszót, majd rábökni a „Nem vagyok robot” szövegre és a „Generate” gombra.

 

4. Keyword Shitter - http://keywordshitter.com/

Az egyszerű és kérdéses megnevezésű eszköz igen hatékony a kulcsszavak „keresésére”. Elég csak beírni egy elsődleges kulcsszót a nagy mezőbe, majd a kis gombra kattintani alatta, ami addig listázza a kulcsszavakat, míg le nem állítod a keresést. Az eredményeket a „Download” szövegre kattintva egy txt fájlban letöltheted, vagy simán kimásolhatod az oldalról.

 

5. Ultimate Keyword Hunter - http://ultimatekeywordhunter.com/

Az Ultimate Keyword Hunter egy teljesen ingyenes eszköz, amely – nem meglepő módon – kulcsszavak keresésére készült. Sajátossága, hogy sok online eszközzel szemben egy letölthető, különálló számítógépes programról van szó, amelyet telepíteni kell. A program a Google top webhelyei alapján listázza ki a kulcsszavakat.

 

6. Niche Laboratory - http://www.nichelaboratory.com/

Egy nagyon részletes és hatékony online eszköz, ami sokkal több, mint szimpla LSI kereső. Az elsődleges kulcsszó megadása után a „Get Niche Ideas” gombra kattintva kezdheted meg a keresést, ami rövid időn belül több, lejjebb megjelenő fülben sorolja fel a találatokat.

 

A találatok között kulcskifejezéseket (Phrases), kulcsszavakat (Words), fórumokat, lehetséges versenytársakat (Competition) és egyéb kapcsolódó tartalmakat tekinthetsz meg. A szolgáltatás teljesen ingyenes, azonban egy szintén ingyenes regisztrációt követően a webhely több találatot ígér, mint regisztráció nélküli használat esetén.


7. Übersuggest - https://ubersuggest.io/

Egy szintén egyszerűen használható, ámde hatékony LSI kereső eszköz. Az Übersuggest felkutatja az összes Google által javasolt keresést (amelyek lényegében LSI kulcsszavak) egy megadott elsődleges kulsszóra.

 

A keresés megindítása („suggest”) gomb előtt érdemes kiválasztani, hogy a web mely területén szeretnéd, hogy az oldal szétnézzen a kulcsszavak között (web, YouTube, stb.), illetve a nyelvi mezőben válaszd a Hungarian/Hungary opciót, hogy csak magyar találatokat láss az eredmények között.

 

A kilistázott kulcsszavakat és kifejezéseket aztán szófelhő (Word Cloud) formájában is megtekintheted, illetve le is töltheted őket egy szövegfájlba.

 

8. Keyword Tool - https://keywordtool.io/

A Keyword Tool segít kilistázni azokat a kulcsszavakat, amiket az emberek a Google, a YouTube, az Amazon illetve egyéb webhelyek keresőmezőibe írnak be. Ezt az oldal tetején, a megcímkézett fülekkel választhatod ki. A nyelvi opciók közül a Hungary illetve a Hungarian beállításokat érdemes választani (habár ezek valószínűleg automatikusan be lesznek állítva, amikor az oldalra látogatsz).

 

A kulcsszavak kilistázása ingyenes, azonban bizonyos plusz információkért a fizetős szolgáltatást kell választani.

 

9. Keywords Suggestion Tool - https://theseotools.net/keywords-suggestion-tool

A Keywords Suggestion Tool szintén a Google kulcsszó-javaslatai alapján dolgozik. Használata végtelenül egyszerű – csak adj meg egy kulcsszót, és kattints a „Suggest” gombra. Az oldal ez után ABC sorrendben kilistázza az összes talált szót és kifejezést.

 

A találatokat a kis zöld + jelre kattintva egyenként, vagy kategóriánként is kijelölheted (vagy a kék „Add all the keywords to basket” gombra kattintva az összes találatot), majd a jobb oldalon megjelenő oszlop alján felmásolhatod őket a vágólapra, hogy aztán beilleszthesd őket például egy szövegfájlba.
 

Mondd el a véleményed a cikkről, értékeld 1-5-ig!
Szavazatok száma: 0 https://www.matebalazs.hu/lsi-kulcsszokutatas.html

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: SEO, keresőoptimalizálás

Miért nincs meg egymás nélkül a PPC és a keresőoptimalizálás?

2018-12-17

Ha azt hiszed, választanod kell a SEO és a PPC (Google Ads) között, nagyon tévedsz. Ha bármelyiket is magába használod, elesel azoktól a fontos előnyöktől, melyekről következő cikkünkben írtunk!  

Amit a linképítésről egy marketingesnek mindenképpen tudnia kell 2019-ben

2018-12-14

Három dolog biztos az életben: a halál, az adók és az, hogy a visszahivatkozások még mindig a Google legfontosabb keresőrangsorolási szempontjai közé tartoznak. Egyre nehezebb azonban ilyeneket szerezni. De mégis kell. Mit tehetsz tehát 2019-ben a linkmarketingben? Mutatjuk!

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!