notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Máté Balázs, online marketing tanácsadó bemutatása, a Marketing Professzorok Kft. cégvezetője és alapítója, résztulajdonosa, a keresőoptimalizálás és a közösségi média szakértője.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Ki az a Máté Balázs online marketing tanácsadó?

Ki az a Máté Balázs online marketing tanácsadó?


 

Ki vagyok?

Mivel Édesapám, Dr. Máté András is a Szent István Egyetem professzora volt, kicsi gyerekkorom óta a SZIE falai között éltem, itt diplomáztam és itt kezdtem el 1998-ban nappali PHD-s tanulmányaimat. Mindig is érdekelt a kutatás, és a tudomány, de az üzleti élet is, így rögtön a diploma megszerzése után megalapítottam első cégemet, mely egy vezetési- és marketing tanácsadó cég volt. Ez a kettős felállás kíséri végig az életemet:

 

A Marketing Professzorok marketing ügynökség tulajdonosaként és tanácsadóinak szakmai irányítójaként dolgozom, ugyanakkor oktatok a Szenti István Egyetemen és részt veszek kutatási munkákban is. 

 

Gyakorlati marketing tudományos alapokon

Bár már az egyetemen 1997-ben készítettem saját honlapot, soha nem lettem honlapkészítő, a marketing része jobban érdekelt. 2000- óta ügynökségemmel több, mint 500 tanácsadási projektben vettünk részt. Első ügyfeleink KKV-k voltak, és még nem az online marketingről szólt a tanácsadás. 2002-től foglalkoztunk kifejezetten online marketinggel. Igen, ott voltunk az elején a hőskorban, amikor még létezhetk tisztán HTML alapú weboldalak.

 

2005-ben egy konzorcium részeként elnyerete cégem a GlaxoSmithKline pharma üzletágának online marketing beszálítói pozicióját, innetől fogva a KKV-k mellé a multinacionális cégek is felkerültek partnerlistánkra. Ezek között voltak olyan állami nagyvállalatok mint a Magyar Villamos Művek, vagy az OVIT Zrt; multinacionális nagyvállalatok mint a Glaxo Smith Kline (GSK), az ABBOTT és a Sanofi Aventis; valamint olyan erős magyar vállalatok, mint a Vista utazási iroda, az Eventrend csoport, és még több tucat multi és nagyvállalat. Ezeken felül több, mint 400 kis- és középvállalkozásnál dolgoztunk tanácsadóként. 

 

Ezeket a tanácsadási munkákat azonban soha nem divatirányzatok alapján, hanem a tudományos életben megszokott - elméleti alapkutatásra épülő - saját gyakorlati kutatásaim alapján végeztem. Cégem és az egyetem munkatársaiból, diplomaterveseiből, doktoranduszaiból álló kutatócsoporttal folyamatosan elemezzük az online marketing eszközeinek teljesítményét és fejlesztjük azokat saját tapasztalataink által.

 

Ennek a kutatómunkának az eredménye, hogy ma közel 200 saját teszt weboldallal rendelkezünk, melyet a keresőoptimalizálási kutatásokra használunk, és egyben erősítjük velük ügyfeleink weboldalát. Kevés olyan marketig ügynökség van ma Magyarországon, aki régi, jól beágyazott domaineken, valódi, nagy tartalommal bíró oldalak felett rendelkezik, melyet ügyfelei weboldalának hasznára hajthat, és így szinte bármilyen keresőkifejezésre az elsők közé tud juttatni egy weboldalt.  

 

A kutatások másik hozama lett az a több, mint 2 millió Facebook rajongó, melyek 30-40 oldalon megosztva azonnali forgalmat generálhatnak bármilyen weboldalnak. Teszik ezt saját online újságainknak is, melyek az előző két tényező együtt állasának hatására alakultak ki. Online kiadónk jelenleg 11 újságot üzemeltet, havi szinten 3 millió látogatóval. 

 

Szánom-bánom bűneimet

Bár már akkor foglalkoztam online marketinggel, maikor a mai marketingesek nagy többsége még általános iskolába járt (2007-óta oktatok egytemen online marketinget, sokan tanítványaim is voltak), még mindig előfordul, hogy egy-egy marketinges nem ismeri a nevemet. Ez az én nagy-nagy hibám. 40 éves koromra rájöttem, a nap 24 órája nem elegendő mindenre, választani kell azok között a tevékenységek között, melyek beleférnek. Úgy a magánéletben is, ahogyan az üzletiben is. Nem fér bele senkinek az idejébe az, hogy egyszerre legyen élsportoló, cégvezető, tudományos szakember, jó férj és apa, valamint neves „celeb”, melyet az üzleti élet és a marketingszakma ma megkövetel.

 

Ezek közül sajnos a sport gyakran, a celebségen dolgozás állandó jelleggel kiszorultak a 24 órából, így nem dolgoztam soha saját hírnevem öregbítésén, a self PR-on. Nem foglalkoztam reklám jellegű cikkek írásával, magam fényezésével, ahogyan sokan ezt tekintik munkájuk fő csapásvonalának… Mondhatnánk, hogy suszternek a cipője ugye, de igazából nem is volt szükségem rá, hiszen keresőoptimalizált weboldalunk, és 2009-óta Facebook rajongóink mindig is több munkával láttak el, mint amennyi a folyamatosan növő cég el tudott vállalni. Az online marketing hangzatos PR körítés nélkül is megtette hatását.  Eredményeink nyomán tovább ajánlás útján is terjedünk, így soha nem volt saját fizetett hirdetésünk és nem foglalkoztam azzal, hogy megmutassunk magunkat a nagyvilágnak. 

 


Miért bánom még is ezt a bűnömet? Mert látom az eredményét a marketing tanácsadás világában annak, hogy hogyan lehet megalapozott tudás, tapasztalat és háttér nélkül is eladnia magát egy tanácsadó cégnek. Rosszérzésem azonban eltűnik, amikor az ilyen típusú lufikommunikációnak hitelt adó ismerőseim rövid tapasztalatszerzés után bevallják, látják, a mi módszereink és eszközrendszerünk valódi tudásra és képességekre épülő, hatékony rendszer, mely hosszú távon is biztos sikerre vezet. 

 

Tudományos munkám

A Marketing Professzorok online marketing ügynökség vezetése és tanácsadóimmal együttműködve kutatási munkám is állandó. Doktori munkám témája az online marketing eszközök hatásának vizsgálata, melynek célja a konverziók növelése. Több ágazatban is vizsgáljuk ezeket a kérdéseket. A jól mérhető online áruházak területén egyszerűbb, míg a nehezen nyomon követhető, az esetek többségében ma még nem online konvertálódó gasztronómiai ágazatban nehezebb dolgunk van.

 

Kutatási eredményeinket nemzetközi konferenciákon és folyóiratokban is publikáljuk. Szívesen fogadunk meghívásokat publikálásra, előadásra Magyarországon és a világ bármely pontján is.  

 

A cégről, ami mögöttem áll, itt olvashatsz! 
 

Instagram oldalamat ITT találod. 

Legfrisebb cikkek:

9 tipp a sikeres SEO analízishez 2020-ra

2019.09.18

Szombat éjjel, egy óra körül a LinkedIn-en „rámírt” egy IT cég értékesítési igazgatója, az „Elkezdődött: gazdasági világválság 2019. Hogyan készülj fel rá marketingesként? „  cikkem kapcsán. Üzleti kapcsolatokhoz nem illő nyelven fogalmazta meg nemtetszését, mely szerint ez a cikk ismételten csak az alapokat mondja el, nem mond semmi újat. Ezt egyébként szombat éjjeli egykor tette, ami azért sok mindent feltételez. Régen volt a Gmailben egy olyan beépített inteligens szűrő, mely kivédte, ha az ember alkoholos befolyásoltság alatt akart emailt írni, amit aztán később megbánna. Lehet, a LinkedInre is kellene ilyen.   


Keresőoptimalizálás a Facebookon: 8 tipp egy üzleti oldal felfuttatására

2019.09.16

A keresőoptimalizálást ritkán emlegetik egy mondatban a Facebookkal, hiszen nem egy keresőmotorról beszélünk, hanem a világ legnagyobb közösségi hálózatáról. Mégis, a Facebook is rendelkezik egy beépített keresési funkcióval, amelynek segítségével a felhasználók rátalálhatnak más személyekre, helyekre, programokra, és persze olyan cégekre is, amelyek iránt érdeklődnek.   


Online marketing trendek és stratégiák – előrejelzés 2020-ra

2019.09.15

A közösségi média gyökerestől megváltoztatta az online marketing menetét. Attól a pillanattól kezdve, hogy a közösségi hálózatok is csatlakoztak az online marketingesek digitális arzenáljához, a vezető platformok rohamos fejlődésnek indultak, ami a mai napig is folyamatosan zajlik.  


Elkezdődött: gazdasági világválság 2019. Hogyan készülj fel rá marketingesként?

2019.09.13

Kétségtelen, hogy itt van az új gazdasági világválság. 2019 szeptemberében minden jel ezt mutatja. De mit kell tenned marketing kommunikációdban, hogy ez minél kevésbé viselje meg cégedet? Mutatjuk!  


A SEO tanácsadó előrejelzése: Ezek lesznek 2020 legfontosabb SEO trendjei

2019.09.12

Összefoglaltuk egy cikkben mindazt a keresőoptimalizálásról, amit egy marketingesnek 2020-ban tudnia érdemes, ha konverziókat szeretne az organikus Google találatokból.   


Hogyan legyél jó marketing manager? 8 tipp egy profi marketingestől

2019.09.11

1998-óta foglalkozom marketinggel, több, mint 500 projektben vettem már részt. Egyetemen tanítok, könyvet írok, egy 14 fős ügynökséget vezetek. Tapasztalataim alapján, gyakorlati tippekkel mutatom meg, mi kell ahhoz, hogy sikeres marketing igazgató, manager, vezető legyél! 


15 tipp a hatékony B2B marketing kommunikációhoz

2019.09.10

Ha B2B marketing kommunikációban dolgozol, akkor van 15 olyan gyakorlatias tippünk, melyek segítségével exponenciálisan megnövelheted leadjeidet.   


Komplett marketing útmutató ügyvédi irodáknak 2020-ra

2019.09.09

Két dologban tudunk segíteni egy ügyvédi irodának: 1. jól fizető ügyfelet 2. jól dolgozó munkatársakat találni. Mindent leírtunk ebben a cikkben arról, mit kell tennie egy ügyvédi irodának ezekért az eredményekért. 


Mi az az E-A-T, avagy mit eszik a Google a minőségi tartalmakon?

2019.09.07

Hogy mi számít manapság jó webhelynek, azt valószínűleg egyetlen egy személy sem tudná határozottam megfogalmazni manapság. A világ legnagyobb keresőmotorja, a Google is több mint száz (egyes értesülések szerint kétszáznál is több) szempont alapján vizsgálja és rangsorolja az online tartalmakat a felhasználók lekérdezéseire.


A dátumok segíthetnek felismerni a Google-nak a minőségi örökzöld tartalmakat! SEO hírek.

2019.09.06

Sokan, akik már több éve foglalkoznak a tartalommarketinggel kérdeznek meg arról, hogy érdemes-e a régebbi, 4-5 évvel ezelőtti cikkek dátumát elrejteni azért, hogy a Google ne gondolja elavultnak a tartalmat. Mindig az volt a véleményem, hogy soha nem szabad olyat tenni, ami nem a felhasználók érdeke, azt a Google is jutalmazni fogja.  


12 zseniális egészségügyi marketingtipp 2020-ra

2019.09.05

Milyen módszerekkel juthat egy egészségügyi intézmény, magánorvos, klinika, új páciensekhet, ügyfelekhez? Egy szuper hatékony marketing rendszer példákkal. 


10 közösségi média marketing tipp szállodáknak

2019.09.04

Manapság egyetlen vállalat sem becsülheti alá a közösségi média marketing hatalmát. Az emberek zöme a közösségi platformokon értesül a legújabb hírekről, kommunikál ismerőseivel, illetve talál rá olyan márkákra, amelyek ténylegesen jelentenek is valamit számukra. Ha van egy csoport, amely számára a közösségi média fokozottan fontos, akkor az kétségtelenül a szálloda- és üdülőtulajdonosok csoportja.  


Ezek 2019 legfontosabb Instagram trendjei

2019.08.27

Az Instagram olyan sokat változott, mióta a Facebook egymilliárd dollárért felvásárolta, hogy talán már rá sem ismernénk, ha elénk kerülne legelső verziója. Miután a szupervállalat magába forrasztotta a képmegosztó hálózatot, elkezdte marketingplatformmá alakítani azt, és a frissítések nagy része azóta is első sorban a márkáknak kedvez. Az Instagram marketing eleinte a márkás bejegyzésekben merült ki, majd jöttek az influencerek, akik a feje tetejére állították a platformon való kommunikációt. Persze jelentős változást hoztak még a történetek is, azóta pedig az IGTV is egy újabb csatornát kínál a márkák számára, amin keresztül elérhetik célközönségüket.


16 közösségi média frissítés marketingeseknek 2019 első feléből

2019.08.26

A közösségi média – ahogyan a legtöbb online marketing eszköz is – folyamatosan változik – talán a fejlesztők döntései miatt, talán a felhasználók nyomására, talán egy új trendre való reakcióként, talán politikai okokból, és így tovább. A közösségi hálózatok működéséért felelős termékmenedzserek és programozók mindig valamilyen újdonságon törik a fejüket, és rendszeresen tesztelik legújabb funkcióikat, algoritmusaikat, és desingjaikat. A cél természetesen az, hogy a felhasználók minél több időt töltsenek az ő platformjaikon, növelve ezzel annak hírnevét, látogatottságát, és persze a hirdetésekből származó bevételt.


5+1 tipp B2B cégeknek a sikeres online marketinghez

2019.08.21

Az online marketing eszköztára rendkívül alkalmas a B2B marketing kommunikációra. Ezek közül emelünk ki most hatot, melyet mindenképp alkalmaznod érdemes!


Hogyan válaszd ki a megfelelő influencereket márkádnak?

2019.08.16

Influencerekkel akarsz dolgozni, de nem tudod, milyen influencer lenne jó céged, márkád hiteles kommunikációjához? Mutatjuk, hogyan válaszd ki a legjobbat!


6 e-kereskedelmi trükk, amivel fellendítheted webáruházad konverzióit

2019.08.15

Hogyan lehet még több vásárló webáruházadban a látogatókból? Nem is gondolnád, milyen egyszerűen növelheted meg konverziós arányodat ezzel a pár trükkel!


Így lehet neked is sikeres üzleti Facebook oldalad

2019.08.14

A Facebook 2018 májusában egy hír részeként elhintette, hogy a platformon 80 millió kisvállalkozás képviselteti már magát. Marketingesként tehát a feladat adott: próbálj olyat alkotni, ami eltér attól a másik 80 milliótól. Pofonegyszerű, nem igaz? Az egyediségre törekedni persze mindenképpen érdemes, de sajnos egyre nehezebb is, és mivel a Facebook egy olyan kötött rendszer, ahol mindenki ugyanazokat az eszközöket használhatja csak fel, így meg kell próbálnod a lehető legtöbbet kihozni ezekből, és annyi értéket kínálni a közönségnek, amennyit csak lehetséges. A következő tippek ebben segítenek majd!


Mi az az online marketing?

2019.08.13

Részletes útmutató arról, mi is az az online marketing, milyen eszközei vannak, kinek ajánlott, mire jó és mennyibe kerül. Definíciók és gyakorlati példák.


Hogyan lesz (lehet) első a weboldalam a Google-ben?

2019.08.10

Mi kell ahhoz, hogy honlapom első legyen a Google találati listáján? Mennyibe kerül, milyen gyorsan lehet elérni és mi kell ehhez? Példák, árak, tanácsok.


Hotel keresőoptimalizálás? Mi az, miért kell neked, és hogyan csináld?

2019.08.09

Alapvető, gyakorlatias hotel SEO útmutató, melyből mindent megtudsz arról, hogyan lesz szállodád weboldala az első a Google keresőben. Irodalmi adatok, kutatási eredmények és saját tapaszlataink alapján összeállított írás. 


Marketing tanácsadás – nem, nem vállalunk el mindenkit!

2019.08.08

Hogyan legyél jó marketing tanácsadó? Dolgozz csak annak, akinek igazi lelkesedéssel tudod tolni a szekerét. Ez az elvünk a Marketing Professzoroknál. Mi ennek a következménye? Mutatom!  


Egy rövid, gyakorlatias útmutató Google Cégem adatlapod optimalizálásához

2019.08.05

Alapvető Google Cégem kezelési útmutató, a veszélyek és a lehetőségek, melyek benne rejlenek. Példákkal illusztrált gyakorlatias útmutató az optimalizáláshoz.


9 tipp, amivel sikerre viheted Google Ads stratégiádat 2019-ben

2019.08.02

Gondolom Neked sem kell bemutatni a Google hirdetési rendszerét, régi nevén a Googe AdWordsöt, mai nevén a Google Ads-ot. Ha használod, tudod, rengeteg konverziót (vásárlást, szobafoglalást stb.) hozhat, de biztosan azt is tudod, ha jól van beállítva, mindezt sokkal olcsóbban teszi.   


30 B2B keresőoptimalizálási tipp, melyek 2019-ben is működnek!

2019.07.31

A B2B marketing nem egyszerű de kétségtelenül a leghatásosabb eszköze a keresőoptimalizálás. Mutatjuk 2019-es kutatásaink eredményét 30 gyakorlatias tippbben.


8 dolog, amivel sikeresebbé teheted Google Cégem adatlapodat

2019.07.30

2019-ben egy Google Cégem adatlap nem pusztán előnyt kínál a versenymezőnyben, hanem lényegében a „nevezés” egyik alapfeltétele is. Google Cégem adatlapod valójában olyan, mint digitális kirakatod, és gyakran ez az első benyomás, amit ügyfeleid megtapasztalnak cégeddel kapcsolatban. Amennyiben cégednek külön üzlethelyisége is van (lehet ez egy iroda, egy üzlet vagy egy étterem/szálloda is), ahol ügyfeleket, vásárlókat fogadsz, akkor neked meg kell ismerkedned a Google Cégemmel!  


Városmarketing a digitális korban: Így csinálják a nagyok

2019.07.29

A nagyoktól tanulni nem szégyen: mutatjuk mit kell megtennie egy városmarketingesnek ma Magyarországon, a sikeres online marketing kommunikációért!


A felhasználói élmény, azaz a UX szerepe a digitális marketingben

2019.07.24

A marketing szakemberek hajlamosak a digitális marketing technikai oldalára összpontosítani, amivel igazából nem is lenne semmi baj, ha nem feledkeznének meg annyian a dolog másik végletéről is. A helyzet az, hogy lehet bármilyen jó egy email kampány, vagy egy közösségi hirdetés – ha a webhely nem kínál megfelelő felhasználói élményt, akkor ezek messze nem lesznek olyan hatékonyak, mint lehetnének.  


9 dolog, amivel hatékonyabbá teheted szállodád PPC hirdetéseit

2019.07.23

Hogyan tudsz a Google hirdetéseinek segítségével több direkt szobafoglalást elérni szállodádban? Trükkök, példák, gyakorlati tanácsok tapasztalatink alapján. 


A 2019-es NAGY Google Shopping útmutató - 2. rész

2019.07.22

Egy webáruház üzemeltetőjeként, egy termék értékesítőjeként mi az elsődleges célod? Minél több felhasználó elé eljuttatni termékedet/termékeidet, hogy aztán minél több konverziót (vásárlást, megrendelést, stb.) tudhass magadénak. Hamarosan a Google Shopping is segít ebben!Vissza a főoldalra

Facebook Hatékony honlapüzemeltetés Honlapkészítés Marketing stratégia Online marketing SEO, keresőoptimalizálás SMM

Pihengetünk? mobile
Magyarország leglátogatottabb online marketing blogja

ENNYIEN OLVASTÁK A BLOGOT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
377 321
Kövess minket
Iratkozz fel!
Naprakész online marketing tippek és esettanulmányok
Marketing szakszótár

Partnerprogram

Amikor egy kereskedő termékei eladásainak számát egy ezen...

Vírusmarketing

Mi is az a vírusmarketing? A vírusmarketing egy viszonylag új online...

Black Hat SEO - Fekete Kalapos SEO

Mi az a Black Hat SEO? A Black Hat SEO vagy furcsa magyar fordításban a Fekete Kalapos SEO (nem...

Listaszegmentálás

Mi is az a listaszegmentálás? A listaszegmentálás egy email...

Rangsorolás

A rangsorolás, azaz a Ranking kifejezés magyarázatáért kattints...
Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok BTL Kommunikációs ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta
Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain.