Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

E-mail marketing 2016-ban is: így érdemes használni az e-mail marketinget napjainkban

Marketing Professzorok

Online Marketing


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

E-mail marketing 2016-ban

2014.09.22.

Szerző: Máté Balázs, online marketing tanácsadó

Amint a marketingben egyre nő a közösségi médiák és keresők szerepe, sok cégnél merül fel a kérdés 2015-ös marketinges költségvetésük tervezésekor, hogy kitartsanak-e továbbra is az email marketing mellett.  A válasz határozott IGEN. Elmondjuk miért és ho
Amint a marketingben egyre nő a közösségi médiák és keresők szerepe, sok cégnél merül fel a kérdés 2016-os marketinges költségvetésük tervezésekor, hogy kitartsanak-e továbbra is az email marketing mellett.  A válasz határozott IGEN. Elmondjuk miért és hogyan érdemes használni az e-mail marketinget napjainkban is!
 

Amióta a közösségi média marketing dübörög, talán te is úgy vagy, mint sok ügyfelem: fontosabbnak tartod Facebook oldalad rajongói számának növekedését, mint hírlevél adatbázisod karbantartását. Ugye? Pedig a Facebook 2014-es változásai egyértelművé tették, hogy Mark Zuczkerbergék célja nem az, hogy marketingesek számára örökéletű ingyenes eszközt biztosítsanak. De megéri ma még az e-mail marketinggel foglalkozni? Van ennek még hozama, vagy minden csak a spambe kerül? Nézzük a számokat a Nagyvilágból!
 
 
2013-ban a cégek marketing büdzséjüknek mintegy 20%-át költötték email marketingre; ez az arány várhatóan további 10%-kal fog nőni 2014-ben. 
 
 
Felmerül a kérdés, hogy miért költenek a vállalkozások ilyen sokat az email marketingre. A Direct Marketing Association szerint az email marketing esetében minden befektetett dollár 40-et hoz a konyhára! 2013-ban az ilyen módon megcélzottaknak majdnem fele vásárolt legalább egyszer a reklámozott termékből. 
 
 
Most, hogy meggyőztünk a módszer hatékonyságáról, és kitartasz az email marketing mellett 2016-ban  is, mi az, amit leginkább érdemes szem előtt tartanod ahhoz, hogy manapság is hatékonyan használd ezt a kiváló marketing eszközt? Íme három ígéretes ötlet:
 
 

1. Optimalizálj mobilra az e-mail marketingben is!

Az Epsilon egy friss felmérése szerint a marketinges emailek mintegy 29%-át nyitották meg 2013-ban, ami 3%-kal több, mint 2012-ben. Ez az arány várhatóan tovább fog emelkedni 2014-ben a mobilon keresztül történő megnyitások szinte exponenciális növekedése miatt, ami most 51%-nál tart. Most, hogy az előfizetők többsége már mobilon nyitja meg emailjeit, elengedhetetlen, hogy mobilra optimalizáljuk kampányainkat. Ezzel rá is térhetünk a három gyors, idei, mobil optimalizációs tippre.
 
 
• A ráklikkelési hely sokat számít.  Hányszor húztuk fel magunkat, mert a linket nem tudtuk megnyitni? Bizony sokszor, és ezzel előfizetőink sincsenek másképp. Ezt elkerülendő, emailjeinkbe tegyünk gombokat. A gomb legyen legalább 45x45 pixeles (ideális méret a kövér hüvelykujjakhoz)...
 
 
• A tárgy legyen rövid. A mobilokon kevesebb karakter fér el ebben a mezőben (is), mint az asztali gépeken vagy laptopokon; a legjobb, ha a tárgy 60 karakternél rövidebb.  Előfizetőink így nem egy félbevágott, félreérthető szöveget fognak látni, hanem a teljes üzenetet.
 
 
• landing page-ek ugyanannyira számítanak, mint az email felépítése. Mellőzzük a flash landoló oldalakat, amelyek betöltése úgy tűnhet, hogy szinte napokba is beletelik. A felhasználók ki nem állhatják, ha egy emailből egy használhatatlan vagy csigalassú oldalra kerülnek. Jobb, ha landoló oldalainkat egy HTML 5-ös reszponzív designos megoldással működtetjük.
 
 

Az online marketing több mint egy jó hirdetés, vagy egy jó honlap! Készíttesd el a Marketing Professzorokkal marketing stratégiádat, kérd ajánlatunkat, kattints ide most

 

2. Közösségi integráció

Addig használd ki a Facebookot, amíg van ingyenes része…. !!! Kössük össze tehát oda-vissza az email marketinget a közösségi média marketinggel! 2013 ban az email marketingben befutó volt a közösségi megosztás lehetőségének beépításe. A közösségi ikonok akár 115%-kal is megemelhetik egy kampány CTR-jét. Ám ez korántsem az egyetlen előnye a közösségi megosztás lehetőségének az email kampányban. A közösségi megosztás egy második, az inboxon túli, élet lehetőségét is jelenti a kampányunk számára. Igen, a virális marketingről van szó. Gondoljunk csak bele -- mivel a Facebookot már 1 milliárdan használják a világon, fejenként több, mint 100 ismerőssel, az ebből fakadó lehetőségek száma már csak magán a Facebookon szinte végtelen. Ha ehhez még hozzávasszük a Twittert és a LinkedIn-t is, a lehetőségek újra megsokszorozódnak. A tanulság: maximálisan aknázzuk ki a listánkban rejtőző lehetőségeket a közösségi megosztás lehetőségén keresztül.
 
Tavaly, talán nem meglepő módon, a Facebook volt a legnépszerűbb közösségi megosztási lehetőség. A nem szigorúan üzleti emailek 91%-ban volt jelen. Ám a statisztikák szerint az idén érdemes inkább a LinkedIn-re figyelnünk. 2013-ban, a LinkedIn ikont tartalmazó emailek CTR-je 9.6% volt, a Facebook 4%-os arányával szemben. Idénre feltétlenül javaslom a LinkedIn ikonok felvételét emailes kampányainkba, amikor csak lehet. Ez a legfontosabb a B2B-s, hírlevél típusú email kampányoknál. A szigorúan promóciós célú emailek esetében (leárazások, ajánlatok, stb.) a Facebookot és a Twittert javaslom.
 
Visszafelé is élnie kell a kapcsolatnak! Használjuk ki Facebook oldalunkat is az e-mail címek megszerzésére, a hírlevél adatbázis növelésére. Ha már nem lájkoltathatod oldaladat egy játék alkalmazásával, legalább e-mail címeket szerezz belőle. Persze, szigorúan csak törvényesen! 
 

3. Hogyan csináljuk jól az email marketinget?

Szinte minden második nap nekem szegezik a kérdést, hogy "ne vegyek inkább egy listát?" A válasz még mindig nem, és mindig is az lesz. Tudjátok, miért? Először is, semelyik jó hírű email szolgáltató sem fogja hagyni, hogy vásárolt listát használjunk. De itt van még több más ok is:
 
• Pénzért megvehető tiszta lista nincs. Amikor megvesszük a listát, azzal már előttünk szinte mindig éltek és visszaéltek sokan, akik ugyanígy jutottak hozzá. Emellett ezekben a listákban majdnem mindig halott emailek is vannak, amiket visszaküld a rendszer. Ne felejtsük, a túl magas visszaküldési arány gyanúba keverhet minket.
 
• Csak a szpemmerek vásárolnak listát.  A megvásáolt listákon szereplők soha nem fejeztek ki érdeklődést a tartalmaink iránt. Ennélfogva, amikor levelet kapnak tőlünk, szpemnek fogják venni, és jelenteni fognak minket.
 
• Csorbul jó hírnevünk. Léteznek csak a szpem blokkolására szakosodott szervezetek a világon. Ezek email címeket helyeznek el különböző listákon, hogy azonosítsák a szpemmereket.
 
Tehát 2015-nél maradva: ha listavásárlást fontolgaunk, tegyünk le erről. Csak magunknak ártanánk, ezzel szemben a természetes úton haladva hosszú távon sikeresek leszünk.
 
Az email marketing egyik legizgalmasabb része a kreatívabbnál kreatívabb módszerek kiötlése, hogy új tagokkal gazdagítsuk listánkat. Listánk bővítésének nem az az egyetlen módja, hogy weboldalunkon feliratkoznak a levelünkre. Jár-e cégünk vagy szervezetünk konferenciákra vagy kiállításokra? Az ilyen helyeken gyakran olyan emberek fordulnak meg, akik kíváncsiak ránk! Amikor legközelebb valamilyen rendezvényen vagyunk, kérdezzük meg a szervezőt, hogy van-e listája, amire a résztvevők feliratkozhanak. De ez csak listánk bővítésének egy módja a sok száz közül. Vessük tehát bele magunkat idén az email marketingbe, és figyeljünk oda, hogy megfelelő módon teszünk szert új listatagokra.
 

Email marketing tippek 2015 - Összegzés

Az email marketing folyamatosan fejlődik. Nagy változásoknak nézünk elébe az email világában az idén, tehát legyünk felkészültek. Ne felejtsünk el mobilra optimalizálni, aknázzuk ki a közösségi megosztás lehetőségét, és tegyünk mindent helyesen. De legfőképpen érezzük jól magunkat az email marketing közepette, és kreáljunk csodás tartalmakat, melyeket érdeklődőink biztosan szeretni fognak.
 
Mondd el a véleményed a cikkről, értékeld 1-5-ig!
Szavazatok száma: 0 https://www.matebalazs.hu/e-mail-marketing-2016.html

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: Online marketing
Facebook helyett Instagram? Egyre több online marketinges dönt így. Mutatjuk, hogyan pótold kiesett weboldal forgalmadat az Instagram marketing segítségével!

Gyorstippek az Instagram meghódításához marketingeseknek

2018-12-09

Facebook helyett Instagram? Egyre több online marketinges dönt így. Mutatjuk, hogyan pótold kiesett weboldal forgalmadat az Instagram marketing segítségével!   

Hogyan segíthet az influencer marketing a szállodáknak?

Hogyan segíthet az influencer marketing a szállodáknak?

2018-12-01

Mi alapján válaszd ki a megfelelő influencert szállodádnak? Mit kérj tőle, és mit adj neki munkájáért cserébe? Hogyan hozhatod ki a legtöbbet egy influencerből? 

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!