Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

Nem jön elég jó helyen weboldalad a Google találati rangsorában? Megmutatjuk a hibákat, amiket elkövethettél, és büntetés járt érte!

Marketing Professzorok

SEO, keresőoptimalizálás


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Nem jön elég jó helyen weboldalad a Google találati rangsorában? Megmutatjuk a hibákat, amiket elkövethettél, és büntetés járt érte!

2013.09.12.

Szerző: Máté Balázs, online marketing tanácsadó

Nem jön elég jó helyen weboldalad a Google találati rangsorában? Megmutatjuk a hibákat, amiket elkövethettél, és büntetés járt érte!

Forrás: www.matebalazs.hu

A Google irányelvei nagyon sok mindent leírnak arról, mi az, amit nem szabad megtenned a keresőoptimalizálás során, ha el akarod kerülni a büntetéseket. Ha úgy érzed, mindent megteszel azért, hogy weboldalad előrébb jöjjön a keresőben, de mégsem sikerül előrejutnod, az is lehet, valami alapvető Google irányelvet sértesz meg. Következő cikkünkben összefoglaljuk, mik is ezek, kihagyva azokat, melyeket a jóhiszemű weboldal tulajdonos biztosan nem csinálna!
 

 

No. 1 – automatikusan létrehozott tartalom

A Google tiltja azt, hogy emberi ellenőrzés nélkül automatizált tartalmakat tegyél fel az oldalra.  Ilyenek lehetnek a Markov láncok által létrehozott szövegek Lásd itt (http://hu.wikipedia.org/wiki/Markov-l%C3%A1nc) vagy az RSS hírcsatornákból befolyó szövegek. Tiltja több webhely tartalmának automatikus összeollózását is.  Tilos továbbá fordítások automatizált közzététele is, fordító szoftver használatával. 
 

No. 2  - Spam jellegű linkelés

Vettünk már át úgy weboldalt kezelésre, hogy azt az előző „marketinges” teljesen tönkretette simán külső linkek gyűjtésével. A Google algoritmus egyik legfontosabb alapja a rámutató külső linkek száma, szövege, minősége, így érthető, hogy ezt a spamet erőteljesen bünteti a Google. Mit ne tegyél? Alpvetően ne vásárolj linkeket, ne cserél linkeket, és ne használj linkgyűjtő programokat. A fórumhozzászólásokba betűzött linkek ideje is lejárt már. 
 

 

Ha nem igazodsz el az irányelvek között, szeretnél keresőoptimalizáltabb weboldalt, több látogatót - akik valóban a vevőid - kérd segítségünket! Olvasd el, mit tehetünk üzleted sikerének érdekében itt! 

 

No. 3 Álcázás és a rejtett szövegek

Minden olyan technológia ide tartozik, melyben mást mutatsz a felhasználónak, mint a keresőmotoroknak. A Flash technológiát próbálják meg úgy keresőoptimalizálttá tenni, hogy a flasben kódolt tartalmat a keresőmotoroknak szövegesen leírják. Ez sem vezet sikerre. Nem emelem ki külön a rejtett szövegeket, hiszen ez számodra is egyértelműen manipulatív eszköz, de megemlíteném, hogy van a Flash oldalaknak is optimalizálási lehetősége, aha leíró szövegeket használunk a Flash fájlokhoz. 
 

No.4. Az előszobaoldalak

Régen nagyon hatékonyak voltak a külön domainen futtatott mikrositeok, melyek célja volt egy-egy kifejezésre való optimalizálás, és az optimalizált oldalról a főoldalra mutatás. Ezek megtévesztőek a felhasználók számára, ezért ezeket is tiltja a Google. Lehtnek az oldaladon belül is előszobaoldalak, ez is tilos. 
 

No.5. Másolt tartalom

Megint egy technika, ami régen nagyon jól működött, manapság azonban már tiltott. Tartalmakat „lopni” más oldalról szerzőjogilag is kockázatos, de a másolás, vagy a kicsit átírás a Google-nek sem tetszik. Érdemes saját tartalmat, saját szövegekkel, egyedi gondolatokkal, egyedi rendszerben közölni. Érdekes, hogy igaz ez a videókra is. Ne ágyazz be úgy videót, hogy nem írsz hozzá egyedi tartalmat. 
 

No.6. Kulcsszóhalmozás

Ez az irányelv régóta ismert, mégis, sokan esnek ebbe a hibába.  Sem a folyamatos szövegben, sem más manipulatív eszközzel, pl. listákban, dobozokban nem szabad a kulcsszavakat értelmetlenül felhalmozni, túlzásba vinni.
 
 

Szerintem ez a cikk is érdekel téged, olvasd el ezt is: 6 keresőoptimalizálási hiba, amit túl sokan követnek el .Te ne tedd!

 

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: SEO, keresőoptimalizálás
Minden, amire a helyi keresőoptimalizáláshoz szükséged lehet

Minden, amire a helyi keresőoptimalizáláshoz szükséged lehet

2018-11-05

Titkok, tippek, trükkök a Google helyi keresésről, mely ma már a keresőoptimalizálás egyik legfontosabb feladata. Érthetően az alapoktól a használható megoldásokig mutatjuk, mit kell tenned!

Mit hoznak 2019 SEO trendjei?

Mit hoznak 2019 SEO trendjei?

2018-11-04

2018 nagy változásokat hozott a keresőoptimalizálás területén. De mit hoz vajon majd 2019? Ha nem akarsz akkorát bukni keresőtalálataiddal, mint sokan idén, érdemes követned az alábbi cikkben leírt trendeket!

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!