Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

Mi a teendő, ha felfüggesztik Facebook oldalad?

Marketing Professzorok

Közösségi média marketing


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Mi a teendő, ha felfüggesztik Facebook oldalad?

2014.01.09.

Szerző: Máté Balázs és Szóró Ákos, online marketing tanácsadó

Mi a teendő, ha felfüggesztik Facebook oldalad?
Sajnálatos dolog történt, az egyik legnépszerűbb és töretlenül növekvő rajongótáborral rendelkező Férfi Facebook oldalt ’Unpublished’-ként kategorizálta a Facebook, vagyis felfüggesztették a megjelenését a hírfolyamban és az egész közösségi oldalról törölték, ha csak ideiglenesen is. Ez veled is előfordulhat, ha nem vigyázol, ezért érdemes tudni, miért jár ilyen büntetés és hogyan lehet megmenteni egy felfüggesztett Facebook oldalt. 
 

Mivel rengeteg bejelentést kap a Facebook hasonló ügyekben, meg kell osztanunk tapasztalatainkat, hátha más is hasonlóan szorult helyzetben van.
 

 

 

Mit jelent pontosan egy Facebook oldal esetében az Unpublished állapot?

Az oldal ’kiadatlan’ állapotát annak köszönhetően kapja, ha a tartalommegosztás, bejegyzés közzététele közben valaki figyelmen kívül hagyja a Facebook szabályzatát. A szabályzat megsértése esetén előfordul, hogy a sértő post-ot közzétevő admint 24-48-72 órára megfosztják admin jogaitól. Más adminok ilyenkor még tudnak bejegyzéseket közzétenni és azok megjelennek a like-olók hírfolyamában is.
Ha többször megsérted a szabályzatot, többször felfüggesztik megadott időre az oldalad, azután jön az Unplublished. Ilyenkor az oldal adminjai tudják szerkeszteni az oldalt, megosztani, de hiába, mivel azok nem érnek el senkihez, a felhasználók számára megszűnik az oldal, a keresőben sem lehet megtalálni. Ez rendkívül bosszantó és kellemetlen, főleg olyankor, ha egy több ezer vagy tízezer rajongóval rendelkező oldalról van szó.
 

Ha nem szeretnéd, hogy Facebook oldaladat töröljék, tanuld meg jól kezelni! Gyere el közösségi média marketing tanfolyamunkra! Részletek itt! 

 

Mi a teendő Facebook oldalad felfüggesztésekor?

Az első lépés a fellebbezés, amelynek sikeressége egy nagy kérdőjel. Belegondolni is lehetetlen, hogy összesen hány Facebook oldal létezik, amelyekből nap mint nap szűntetnek meg illetve függesztenek fel akár több százat is. A fellebbezést az oldal adminja adhatja be egy űrlap kitöltésével. Itt nagyon fontos, hogy indokold meg jól, miért történt meg az, hogy nem tartották be az adminok a Facebook szabályzatát és milyen intézkedéseket hoztál arra nézve, hogy ez többet ne forduljon elő. A fellebbezést ne kapkodd el, legyen jól átgondolt, meggyőző, hiszen csak egy esélyed van. A fellebbezést azonnal felajánlja a Facebook az „unpublish” után, de inkább várj és gondold át jól! A fellebbezést angolul add be! 
 
Ezt követően csak várhatunk. És várjuk a csodát, hiszen körülbelül varázslat szükséges ahhoz, hogy kérelmünk célba érjen. A napi több száz levél elolvasása, az ügy körüljárása a Facebook illetékeseinek is rengeteg idejébe kerül, így beletelhet pár hónapba is, mire ügyünk figyelmet kapjon. Addig oldalunk szép lassan elsüllyed a homályban, az emberek elfelejtik, pláne, ha ez egy céghez, weboldalhoz kapcsolódik. 
 
A Facebook súgóközpontjában (ide kattintva elérheted) ilyenkor gyűlnek a kommentek, a dühös és kétségbeesett adminok, akiknek látszólag hasznos tanáccsal nem tudnak szolgálni. Néha felbukkan egy-egy komment, amely reményeket ébreszthet (egy férfi felfüggesztett oldalait két hét után feloldották). Ezért a legjobb, ha már eleve felkészülsz egy ilyen eshetőségre és több lábon állsz! 
 

A megelőzés a legjobb orvosság az online marketingben is!

Hogyan állhatsz több lábon? Amíg működik az oldalad, addig kezdj el más irányban is építkezni, felhasználva annak rajongótáborát. Alternatív megoldásként létrehozhatunk például egy másik oldalt is, azonban a több ezer rajongó visszaszerzése rengeteg időnket fogja ismét felőrölni és sokaknak elveszi a kedvét egy ismételt próbálkozástól. Ha mindezt párhuzamosan végzed, könnyebben fog menni, nyilván a munka mennyisége is több. 
 
Egy másik lehetőség alternatív közösségi oldalak keresése. Amennyiben eddig sem csak a Facebook oldalra támaszkodtunk, hívjuk fel rajongóink weboldalunkon, hírlevelünkben, hogy oldalunkat új címen találják meg. Erre létrehozhatunk Google Plus oldalt, Pinterest vagy Instagram fiókot. Addig is betölthetjük a vele keletkezett űrt.
 
Ha az idő múlásával semmilyen reakció nem érkezik a Facebook munkatársaival, sajnos ideje továbblépni és az új közösségi oldalakat használni vagy új Facebook oldalt indítani. 
 

 

Komplex online marketing szakértői kezekben: 15 év tapasztalat, szakképzett apparátus, 1.3 millió Facebook rajongó, keresőoptimalizálási kutatás egyetemi szinten. Kérd ajánlatunkat ide kattintva! 

 


 

 

 

Kapcsolódó online marketing cikkek:

 


 

 

Mondd el a véleményed a cikkről, értékeld 1-5-ig!
Szavazatok száma: 0 https://www.matebalazs.hu/unpublished-facebook-oldal.html

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: Facebook, SMM

Közösségi média marketing? Miért nem használod a Redditet?

2018-12-07

Sokan még csak nem is hallottak a Redditről, vagy sosem foglalkoztak vele, mert egyszerűen nem tudják komolyan venni. Pedig sok világcég sikerrel kommunikál a Redditen. Mutatjuk a gyakorlati példákat!

Hogy működik a LinkedIn algoritmusa (és hogyan optimalizálj rá)?

2018-12-03

A LikedIn egyre fontosabb szereplővé válik, nem csak a B2B, de a B2C online marketing kommunikációban is. Hogyan működik az algoritmusa, hogyan érhetsz el rajta minél több embert posztjaiddal? Mutatjuk! 

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!