Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

10 legfontosabb tipp kisvállalkozásoknak az üzlethozó weboldal megteremtéséhez

Marketing Professzorok

Online Marketing


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

10 legfontosabb tipp kisvállalkozásoknak az üzlethozó weboldal megteremtéséhez

2013.11.25.

Szerző: Máté Balázs és Szóró Ákos, online marketing tanácsadó

Nagyon sok vállalkozás nem hisz még mindig az Internet erejében, sokszor hallom, azt, hogy a „Mi üzletágunkban nem hoz üzletet semmilyen online marketing”. Én hiszek benne, hogy ma már mindenkinek töménytelen üzletet hozhat egy keresőoptimalizált honlap é
Nagyon sok vállalkozás nem hisz még mindig az Internet erejében, sokszor hallom azt, hogy a „Mi üzletágunkban nem hoz üzletet semmilyen online marketing”. Én hiszek benne, hogy ma már mindenkinek töménytelen üzletet hozhat egy keresőoptimalizált honlap és egy jó közösségi média marketing. Ha mindezt stratégiába fogjuk, akkor másra lehet nincs is szükség… De beszéljünk most a honlapokról. A cégvezetőknek, marketingeseknek a marketinggel kapcsolatban is mindig nagyon sok a tennivalója és kevés az idő. Ez a pár tipp a weboldal kezelésének kulcspontjait foglalja magába, aminek segítségével a legtöbbet lehet kihozni egy oldalból a rendelkezésre álló idő alatt. Nagyon sok dolog határoz meg egy weboldalt, de a következő 10 mindenképp a legfontosabb.

 

Online marketing tipp 1. : Tartalom -  ennél nincs fontosabb!

 
A weboldal tartalma mindig is nagyon fontos tényező volt. Amikor még a kanyarban sem volt a közösségi média marketing, akkor is azt tanítottam az egyetemen, hogy a keresőoptimalizálás legfontosabb eleme nem a trükkök alkalmazása, hanem a nagy tartalom. Ha egy szó, egy kifejezés nincs ott a weboldaladon, bármilyen jó  is a holnapmotor, bármennyire jó is keresőoptimalizálási stratégiád, nem találhat rád a Google. Ma, a Facebook korában ez még jobban felerősödött: Ha nincs tartalmad, nincs mit megosztanod, semmit nem ér a jó közösségi média marketing… A weboldal tartalma a legfontosabb tényező tehát. Persze az emberek is szeretik a megfelelő tartalmakat, így azok készítésénél ne csak a keresőrobotokra gondolj. Látogatóid érdekes és hasznos információkat szeretnének találni oldaladon, különben minek is jönnének? A releváns tartalmak tömege a weboldal sikerének kulcsa, amiből sosem elég.
 
 

Online marketing tipp 2. : Frissesség

Mindig tarts lépést az eseményekkel, ugyanis mit ér a rengeteg tartalom, ha már mind több hónapos. Ettől weboldalad nem tűnik majd naprakésznek és így szakmaiságod is megkérdőjelezhetővé válik. A keresők egy ideje az oldal frissességét is tudják elemezni, így minél újabb az tartalom, annál jobb helyre kerül a keresőlistában. A tartalmak mellett jó, ha megjelenik a dátum is, mivel azt könnyebben indexelik a keresők.
 
 

Legyen a Te marketinged is kreatív, gondolkodj komplex online marketingen! 1.2 millió Facebook rajongó kezelése, egyetemi és gyakorlati kutatási munka és annak tapasztalatai több, mint 200 kis- és középvállalat, 10 multi és 15 év tapasztalatával vállaljuk online marketinged felfuttatását. Kérd ajánlatunkat itt most!

 

 

Online marketing tipp 3. : Ne trükközz

Ne próbáld meg átverni a keresőrobotokat, mivel azok már most okosabbak nálad és biztosan csak hátrányod származik majd a trükközésből. Ha a keresőrobotok nem megfelelő módszerek használatán kapnak, hátrányba kerülhetsz a keresések között, a Google indokolt esetben fekete listára tehet, vagyis nem szerepel oldalad a találatok között. A keresők így a csaló oldalakkal harcolnak, és ha nem használsz ilyen eszközöket, rosszul nem járhatsz! Ne bízd hát az oldalad olyanra, aki nem tudja, mit szabad és mit nem. 
 

Online marketing tipp 4. : Linkek

Mind az oldalon lévő, mind az oldalra mutató linkek nagyon fontosak. Sokan használják a linkcsere folyamatát, azonban egyre kevésbé számít ez a technika. A keresőrobotok tartalomelemző képességükkel felmérik, hogy az oldal tartalma és a link összefügg-e. Ha igen, akkor jó linknek minősül, ha nem, akkor alig, vagy szinte semennyire sem számítják bele egy oldal rangjába.
 
Fontos, hogy linkjeid frissek legyenek, ugyanis egy rakás régi link egyre kevesebbet fog számítani oldalad megítélésében. Azt se hagyd figyelmen kívül, hogyan is linkelnek oldaladra. Egy szöveges link minden esetben többet ér, mintha logódat linkelnék oldaladra. 
 

Online marketing tipp 5. : Az oldal struktúrája

Az átláthatatlan weboldalak elriasztják a látogatókat, ezért mindig figyelj az átláthatóságra. A keresőmotorok természetükből kifolyólag is felépítésük szerint vizsgálják az oldalakat, így nem csak az emberek számára hasznos, ha átlátható. Sokan vannak, akik csak bizonyos információkat keresnek egy weboldalon, átfutnak a tartalmak felett és a menüsorokat nézik. Mi az egyetemen szemkamerás vizsgálatok segítségével állapítjuk meg, melyik a bombabiztos üzleteket hozó struktúra, neked is meg kell találnod azt a felépítést, amit a keresőmotorok és az emberek is kedvelnek.
Tartalmaidhoz mindig hozz létre címeket, alcímeket, így is könnyebb lesz mások számára átlátni azokat, de ez a keresőrobotok munkáját is ugyancsak segíti. 
 

Online marketing tipp 6. :  Elérhetőség

Weboldalad inkább több ember számára legyen értelmezhető. A Web Accessibility Initiative nevű szervezet olyan tanácsokkal segíti a weboldal tulajdonosokat, amelyekkel az többek számára lesz kezelhető. Elég például a színvaksággal vagy színtévesztéssel rendelkezőkre gondolni, akiket a nem megfelelően kiválasztott színek össze tudnak zavarni. Bár kis dolognak tűnhet, sokan küzdenek ilyen gondokkal.
Emellett persze számos dolog van még, ami befolyásolni tudja egy weboldal elérését. Mindenképp tanácskozz az oldal programozójával és a dizájnerrel, hogy az oldal megfelelően működjön, átlatható és mindenki számára használható legyen. 
 

Online marketing tipp 7. : Minőségi programozás

A jobban programozott weboldalak jobban is teljesítenek. Sokan vannak, akik elkészíttetnek egy weboldalt tetemes mennyiségű pénzért, majd azt a későbbiekben nem tudják szerkeszteni. Emellett fontos, hogy minden böngészőn és platformon hiba nélkül jelenjen meg az oldal, főleg manapság, amikor rengetegen böngésznek telefonról, tabletről.
 

Online marketing tipp 8. : URL-ek

 
Az URL-ek helyes megválasztása sokat dobhat oldalad teljesítményén. Ha megfelelő adminfelületet használsz weboldalaid szerkesztéséhez, már biztosan tudod, hogy mennyire fontos a megfelelő URL cím. Nem csak az áltáthatóságot biztosítja, de segít látogatóidnak, és a keresőmotoroknak is.
A keresők az URL-eket is ellenőrzik, kulcsszavakat keresnek bennük, amelyek szintén oldalad rangját emelik. Például az oldal6.html inkább használd az oldalt tartalmát leíró szavakat, mint bemutatkozas.html
Ha szeretnél egy bizonyos kulcsszóra koncentrálni, vedd meg az ahhoz kapcsolód domaint és hozz létre microsite-ot, amelyet arra a kulcsszóra hegyezel ki.
 

Online marketing tipp 9. : Stílus

A külső nem minden, de esetünkben igen is fontos. Hiába van tele megfelelő tartalmakkal az oldal, ha a dizájn nem megfelelő, összecsapott munka. A látogatókat először a látvány fogja meg és az is tartja meg vagy riasztja el őket. Ezek után nézik a tartalmat és az átláthatóságot. Gondolod el, milyen lenne az, ha az üzleted/irodád csupa kosz és korhadt bútor lenne. Vásárolnának tőled a vevőid? Ez a honlapod dizájnja. 
Itt olyan apró dolgok is számítanak, mint a megfelelő színek kiválasztása. Egy fekete alapon található fehér szöveget sokkal nehezebb elolvasni, elfárad tőle a szem. A csupa nagybetűs írás is megnehezíti az olvasást, így azt csak indokolt esetben használd.  Gyakran probléma az, hogy mit jelent a szép az emberek többségének. Nem feltétlenül azt, mint neked. Ezért azt javaslom, keress egy dizájnert, akinek a munkái tetszenek, mondd el neki, milyen stílusirányt szeretnél, majd hagyd rá a döntések nagy részét, ő tapasztalata alapján tudni fogja, mi a jó neked! 
 

Online marketing tipp 10. : Képek

Ha valamilyen terméket árulsz, mindenképpen szükséged van megfelelő képekre. Minél jobb a kép, annál nagyobb az eladás valószínűsége. Még egy luxus szálloda is lehet sikertelen a milliárdos befektetések ellenére is, ha amatőr képek készülnek róla. Ha törődsz azzal, amit árulsz, fektess pénzt egy profi fotósba. Egy webshopon nem tudják megfogdosni a vevőid a termékeket, ezért fontos, hogy jó képeket láthassanak azokról.
 
 
 

Ha többet szeretnél megtudni a Facebook használatáról, jelentkezz tanfolyamunkra ide kattintva! 

 

 
Mondd el a véleményed a cikkről, értékeld 1-5-ig!
Szavazatok száma: 0 https://www.matebalazs.hu/10-weboldal-tipp.html

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék:

Egy sikeres közösségi influencer marketing kampány 6 alapvető lépése

2018-12-15

A digitális média fejlődésével egyre több olyan marketingeszköz áll a rendelkezésünkre, amelyek 10-20 évvel ezelőtt még elképzelhetetlenek lettek volna. Ilyen többek között a közösségi influencer marketing is. De mit is jelent pontosan ez a kifejezés?

Gyorstippek az Instagram meghódításához marketingeseknek

2018-12-09

Facebook helyett Instagram? Egyre több online marketinges dönt így. Mutatjuk, hogyan pótold kiesett weboldal forgalmadat az Instagram marketing segítségével!   

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!