Keresés

Menü

Ismerd meg a közös vállalkozás (KJ), azaz a Joint Venture (JV) pontos jelentését az online marketing szakszótárból!

Marketing Professzorok

Közös vállalkozás


A közös vállalkozás vagy közös kockázatvállalás egy olyan megegyezés két vagy több üzleti fél között, amely célja egy üzleti projekt közös kivitelezése az összes résztvevő fél haszna érdekében. Az ilyen társulások létrejöhetnek egyetlen projekt idejére, vagy akár végtelenített jelleggel is. Közös vállalkozások léteznek óriáscégek vagy akár két egyedülálló (internet) marketinggel foglalkozó személy között is.

 

A közös vállalkozások megalapításának több oka lehet

 

Általánosságban akkor jönnek létre, amikor a két fél erőforrásai kiegészítik egymást, így az üzleti célok könnyebben, gyorsabban és jövedelmezőbb eredményekkel valósíthatók meg, mint egyedülálló működés mellett.

 

Gyakran jön létre két fél között közös internetes vállalkozás, amikor az egyik fél egy új termékkel áll elő, de semmilyen vagy minimális feliratkozói listával bír, a másik fél azonban jelentős méretű megcélozható közönséggel rendelkezik. A megegyezés ilyenkor általában arról szól, hogy az új terméket előállító fél a listatulajdonos fél listájának reklámozhatja, egy bizonyos közvetítői díj fejében. Ez a helyzet nagyon hasonlít egy közvetítést végző partner és egy kereskedő közötti üzleti megállapodásra.

 

A termék persze releváns kell legyen a feliratkozók listáján szereplő személyek számára, más szóval nincs értelme növénytermesztést reklámozni egy autósklub feliratkozói számára. Ezzel szemben például egy új kulcsszó kutatást segítő eszközt kifejezetten érdekesnek találhatnak egy SEO hírlevélre feliratkozók.
 

címkék:
Internetes biztonság

Nem is hinnéd mennyi mindent tud rólad az internet!

2018-10-18

Az internetezők számára különösen kényes témává vált a magánélet kérdése az elmúlt évek során. A közösségi média sokakat megoszt azzal kapcsolatban, hogy megéri-e annyi személyes adatot nyilvánosságra hozni magunkról a „teljes közösségi élményért” cserébe.

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt (1. rész)

2018-10-14

Az Instagram népszerűség-hulláma már évekkel ezelőtt elkezdődött, és a mai napig is tart. Sokan azonban nem tudják, hogyan szerezzenek cégüknek vagy akár személyesen maguknak több Instagram követőt. Mutatjuk!

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!