A gerillamarketing magyarázata a szakszótárban

Keresés

Menü

Ismerd meg a gerillamarketing pontos jelentését az online marketing szakszótárból!

Marketing Professzorok

Gerillamarketing


A gerillamarketinget, azaz annak angol megfelelőjét a „guerilla marketing” kifejezést Jay Conrad Levinson találta ki a 80-as években, és a következőképpen definiálta azt: „valamilyen promóciós tevékenység nem megszokott módon való folytatása nagyon alacsony költségvetésből”.

Egy háború során a „gerilla” taktikákat alkalmazó, általában hátrányban lévő katonák szokatlan, nem hagyományos módszerekkel igyekeznek felvenni a harcot az ellenséges csapatokkal. Az ilyesfajta gerilla hadviselésre általában a meglepetés ereje és a kisebb harci egységek mozgékonysága jellemző.

 

Gerillamarketing az online világban

A hátrányos helyzetben lévő katonai csapatokhoz hasonlóan a minimális költségvetéssel rendelkező online hirdetők is gerilla taktikákhoz folyamodhatnak, hogy felvegyék a harcot a nagyobb cégekkel.

A gerillamarketing tehát olyan marketing taktikákat jelent, amelyek hatékonyan képesek maximalizálni a profitot minimális befektetésekből.

Egy online hirdető minimális költségvetését több idő, erőfeszítés és kreativitás bevetésével ellensúlyozhatja.
 

címkék:
Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolból magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!

Újságíró asszisztenst keresnek a Marketing Professzorok!

2017-08-21

Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolról magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!   

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

2017-05-19

Azt hiszed, csak akkor kerülhet a weboldalad a Google fekete listájára, ha tiltott technikákat alkalmazol? Tévedsz! Megmutatom milyen könnyen elérhet a vég, és azt is, hogyan védekezz ellene! 

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!