Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

10 alapvető biztonsági tipp Facebook felhasználók számára, biztonsági beállítások, adatvédelem

Marketing Professzorok

Facebook


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

10 alapvető biztonsági tipp Facebook felhasználók számára

2013.08.25.

Szerző: Máté Balázs, marketing tanácsadó és Szűcs Richárd, marketing gyakornok

10 alapvető biztonsági tipp Facebook felhasználók számára, biztonsági beállítások, adatvédelem
Sokan nem is tudják, mennyi veszély leselkedik rájuk, miközben kedvenc közösségi oldalukat használják. Rengeteg mindent elárulnak magukról, nyílttá teszik fiókjukat ezáltal bűnözők támadásainak teszik ki magukat. De lehet az akár egy irigy barát, egy megsértődött egykori szerelem, vagy akár üzleti megfontolás is, amiért érdemes megszerezni Facebook fiókod jelszavát! Fontos, hogy tudd, mit tehetsz ez ellen és hogyan. Éppen ezért szedtük össze neked a legfontosabb beállításokat!
 

 

 

Facebook biztonsági tipp No 1.

Törekedj arra, hogy Profil képed mindig kisfelbontású kép legyen. Így nem tudnak idegenek használható fotókat szerezni rólad. 
 

Facebook biztonsági tipp No 2.

A Beállításokon belül az Adatvédelemnél és a posztolások alkalmával ellenőrizd, hogy kik láthatják az általad megosztott információkat és tartalmakat.
 

Facebook biztonsági tipp No 3.

Bármit is osztasz meg a Facebook-on, mindig állítsd be, hogy csak az Ismerősök láthassák azt, legyen az akár, fényképek, közétett albumok, videók. Az elérhetőségeid (email cím, telefonszám) láthatóságát "Csak én" opcióra váltsd (ha megadod), soha ne tedd közzé az e-mail címed és telefonszámod a Facebook-on. 
 

Facebook biztonsági tipp No 4.

Beállítások –> Adatvédelem –> Ki találhat rám? –> Keresők találati listájában megjelenjen az Ön idővonala, ezt lehetőség szerint kapcsold ki. Kivételt képezhet az a felhasználó, aki üzleti célokra, mint tanácsadó akarja használni Facebook oldalát. Ezeknek az embereknek is inkább a céges oldal létrehozását javasoljuk! 
 

Facebook biztonsági tipp No 5.

Állítsd be a következőt: Beállítások –> Biztonság –> Biztonságos böngészés bekapcsolva, ahogy a Bejelentkezési értesítők is.
 

Facebook biztonsági tipp No 6.

Ne kattints gyanús kapcsolatokra, linkre, idegen URL-re, mint például a http://ow.in és hasonló URL-ekre, mind csalást és kártevőveszélyt rejtenek magukba.
 

Facebook biztonsági tipp No 7.

Ne kattints, olyan linkre, mely hivatkozást kínál a Facebook bejelentkezési oldalra. Ezért mindig a https://www.facebook.com címről lépj be profilodhoz. Gyakori az olyan jelszólopás, melyben a felhasználót átirányítják egy oldalra, ahol minden leütést mentenek, így megszerzik a belépési e-mailhez tartozó jelszavadat is!
 

Facebook biztonsági tipp No 8.

Ne használj olyan alkalmazást, és szoftvert, amely nem hivatalos Facebook alkalmazás, és mégis be tudd jelentkezni arról a Facebook oldalra. Ezért a közösségi oldalra csak a Facebook hivatalos alkalmazásairól lépj be. Nem kell azonban minden olyan alkalmazástól tartanod, amit egy cég vagy egy rajongói oldal indít, és bizonyos jogokat kér tőled, pl a posztoláshoz. A közhiedelemmel ellentétben nem minden ilyen program adathalász program, ha nem használod ezeket, sok jó játék élménytől vagy nyereménytől esel el! 
 

Facebook biztonsági tipp No 9.

Soha ne add ki senkinek a jelszavadat, és ne hagy ott a géped úgy, hogy nem lépsz ki a Facebook oldalról!   Bármilyen hihetetlen ez sokaknak nem evidens, de gondoljunk bele, ha valaki hozzáfér fiókunkhoz, olyan, mintha a nevünkben beszélgethetne ismerőseinkkel….
 

Facebook biztonsági tipp No 10.

Ne használj könnyen kitalálható jelszavakat! A gyermeked, szerelmed, kutyád, macskád neve lesz az első amit kipróbálnak azok, akik fel akarják törni a fiókodat. Ezeken kívül is nyilván vannak olyan szavak, adatok, melyek jellemzőek rád! Ezeket ne használd! Biztos találsz olyan egyszerűen megjegyezhető szót, amit esetleg egy szintén megjegyezhető számmal kombinálsz, és máris sokkal nehezebben kitalálható a jelszavad! 
 
 

Ha hasznosnak találtad cikkünket, oszd meg ismerőseiddel is, ők is tudjanak az itt leírtakról!

 

 

Ha szeretnél többet megtudni a Facebook használatáról, gyere el Facebook alapok tanfolyamunkra és tanuld meg, mi vezet az eredményességhez! 1.2 millió rajongónk alapján Neked is sokat fogunk tudni segíteni... Részletekről tájékozódj itt:Facebook alapok  tanfolyam! 

 
 

Szerintem ismerőseiteket s érdekelni fogja ez a cikk, megköszönik maj, ha megosztod velük! 

 
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: Facebook
A Facebook többet tud rólad, mint gondolnád - A Facebook nem felejt!

A Facebook többet tud rólad, mint gondolnád - A Facebook nem felejt!

2018-08-21

Bizonyára senkit nem lep meg a tény, hogy a Facebook rengeteget tud felhasználóiról. A közösségi hálózat már évek óta gyűjti az adatokat azokról, akik regisztrálnak rá és rendszeresen vagy csak ritkán használják akár asztali (böngészős) verzióját, akár a telefonos alkalmazást. A kérdés tehát...

Facebook Live utazási irodáknak, hoteleknek, éttermeknek – Mit, miért, hogyan

Facebook Live utazási irodáknak, hoteleknek, éttermeknek – Mit, miért, hogyan

2018-08-09

Valószínűleg tisztában vagy vele, hogy utazási irodád, éttermed vagy hoteled  Facebook oldalán élő videóközvetítéseket is indíthatsz. De talán soha nem mertél belefogni, pedig mára a Facebook kommunikáció egyetlen, értelmes, ingyenes eszköze maradt.   

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!