Keresés

Menü

10 alapvető biztonsági tipp Facebook felhasználók számára, biztonsági beállítások, adatvédelem

Marketing Professzorok

10 alapvető biztonsági tipp Facebook felhasználók számára

2013.08.25.

10 alapvető biztonsági tipp Facebook felhasználók számára, biztonsági beállítások, adatvédelem
Sokan nem is tudják, mennyi veszély leselkedik rájuk, miközben kedvenc közösségi oldalukat használják. Rengeteg mindent elárulnak magukról, nyílttá teszik fiókjukat ezáltal bűnözők támadásainak teszik ki magukat. De lehet az akár egy irigy barát, egy megsértődött egykori szerelem, vagy akár üzleti megfontolás is, amiért érdemes megszerezni Facebook fiókod jelszavát! Fontos, hogy tudd, mit tehetsz ez ellen és hogyan. Éppen ezért szedtük össze neked a legfontosabb beállításokat!
 

 

 

Facebook biztonsági tipp No 1.

Törekedj arra, hogy Profil képed mindig kisfelbontású kép legyen. Így nem tudnak idegenek használható fotókat szerezni rólad. 
 

Facebook biztonsági tipp No 2.

A Beállításokon belül az Adatvédelemnél és a posztolások alkalmával ellenőrizd, hogy kik láthatják az általad megosztott információkat és tartalmakat.
 

Facebook biztonsági tipp No 3.

Bármit is osztasz meg a Facebook-on, mindig állítsd be, hogy csak az Ismerősök láthassák azt, legyen az akár, fényképek, közétett albumok, videók. Az elérhetőségeid (email cím, telefonszám) láthatóságát "Csak én" opcióra váltsd (ha megadod), soha ne tedd közzé az e-mail címed és telefonszámod a Facebook-on. 
 

Facebook biztonsági tipp No 4.

Beállítások –> Adatvédelem –> Ki találhat rám? –> Keresők találati listájában megjelenjen az Ön idővonala, ezt lehetőség szerint kapcsold ki. Kivételt képezhet az a felhasználó, aki üzleti célokra, mint tanácsadó akarja használni Facebook oldalát. Ezeknek az embereknek is inkább a céges oldal létrehozását javasoljuk! 
 

Facebook biztonsági tipp No 5.

Állítsd be a következőt: Beállítások –> Biztonság –> Biztonságos böngészés bekapcsolva, ahogy a Bejelentkezési értesítők is.
 

Facebook biztonsági tipp No 6.

Ne kattints gyanús kapcsolatokra, linkre, idegen URL-re, mint például a http://ow.in és hasonló URL-ekre, mind csalást és kártevőveszélyt rejtenek magukba.
 

Facebook biztonsági tipp No 7.

Ne kattints, olyan linkre, mely hivatkozást kínál a Facebook bejelentkezési oldalra. Ezért mindig a https://www.facebook.com címről lépj be profilodhoz. Gyakori az olyan jelszólopás, melyben a felhasználót átirányítják egy oldalra, ahol minden leütést mentenek, így megszerzik a belépési e-mailhez tartozó jelszavadat is!
 

Facebook biztonsági tipp No 8.

Ne használj olyan alkalmazást, és szoftvert, amely nem hivatalos Facebook alkalmazás, és mégis be tudd jelentkezni arról a Facebook oldalra. Ezért a közösségi oldalra csak a Facebook hivatalos alkalmazásairól lépj be. Nem kell azonban minden olyan alkalmazástól tartanod, amit egy cég vagy egy rajongói oldal indít, és bizonyos jogokat kér tőled, pl a posztoláshoz. A közhiedelemmel ellentétben nem minden ilyen program adathalász program, ha nem használod ezeket, sok jó játék élménytől vagy nyereménytől esel el! 
 

Facebook biztonsági tipp No 9.

Soha ne add ki senkinek a jelszavadat, és ne hagy ott a géped úgy, hogy nem lépsz ki a Facebook oldalról!   Bármilyen hihetetlen ez sokaknak nem evidens, de gondoljunk bele, ha valaki hozzáfér fiókunkhoz, olyan, mintha a nevünkben beszélgethetne ismerőseinkkel….
 

Facebook biztonsági tipp No 10.

Ne használj könnyen kitalálható jelszavakat! A gyermeked, szerelmed, kutyád, macskád neve lesz az első amit kipróbálnak azok, akik fel akarják törni a fiókodat. Ezeken kívül is nyilván vannak olyan szavak, adatok, melyek jellemzőek rád! Ezeket ne használd! Biztos találsz olyan egyszerűen megjegyezhető szót, amit esetleg egy szintén megjegyezhető számmal kombinálsz, és máris sokkal nehezebben kitalálható a jelszavad! 
 
 

Ha hasznosnak találtad cikkünket, oszd meg ismerőseiddel is, ők is tudjanak az itt leírtakról!

 

 

Ha szeretnél többet megtudni a Facebook használatáról, gyere el Facebook alapok tanfolyamunkra és tanuld meg, mi vezet az eredményességhez! 1.2 millió rajongónk alapján Neked is sokat fogunk tudni segíteni... Részletekről tájékozódj itt:Facebook alapok  tanfolyam! 

 
 

Szerintem ismerőseiteket s érdekelni fogja ez a cikk, megköszönik maj, ha megosztod velük! 

 
 

Szerző: Máté Balázs, marketing tanácsadó és Szűcs Richárd, marketing gyakornok

címkék: Facebook
A Facebook haldoklik? Az adatvédelmi botrányok, az oldalak folyamatosan csökkenő elérése, mind a magán felhasználókat mind a cégeket elűzik a Facebookról. Ráébred-e Mark Zuckerberg, hogy rossz úton jár, és megtalálja-e azt az utat, amin a Google jár: Élni

Nagy a baj a Facebook háza táján....

2018-04-02

A Facebook haldoklik? Az adatvédelmi botrányok, az oldalak folyamatosan csökkenő elérése, mind a magán felhasználókat mind a cégeket elűzik a Facebookról....

Facebook adatvédelmi botrány, a GDPR és a Google

Facebook adatvédelmi botrány, a GDPR és a Google

2018-04-01

A 2018 márciusában kibontakozott Facebookos adatkezelési botrány, a közelgő Európiai Uniós adatvédelmi rendelet bevezetése közben a Google-nek is foglalkoznia kell az adatvédelemmel. A rendelet tartalmazza az...

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!