Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

Ezek 2018 legfontosabb egészségügyi marketing trendjei

Marketing Professzorok

Online Marketing


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek 2018 legfontosabb egészségügyi marketing trendjei

2018.03.18.

Szerző: Máté Balázs, online marketing tanácsadó

2006 óta foglalkozunk egészségügyi online marketinggel, figyeljük a trendeket, kísérletezünk és alkalmazzuk megoldásainkat a gyakorlatban egészségügyben dolgozó ügyfeleinknél. A következőkben azokról a marketing irányzatokról lesz szó, amelyek meghatározó

A napról-napra fejlődő egészségiparral egyre kevesebb ügyfél, pontosabban beteg képes lépést tartani. Az elmúlt években szerencsére olyan fejlesztések történtek a digitális marketing világában, amelyek könnyedén átültethetők az egészségügybe is, megkönnyítve ezzel az egészségügyi szolgáltatók és az ügyfelek közötti kommunikációt.
 


Ezek a fejlesztések valóságos trendeket szültek, amelyek idén az egészségügyi marketingben is megjelennek majd. 2006 óta foglalkozunk egészségügyi online marketinggel, figyeljük a trendeket, kísérletezünk és alkalmazzuk megoldásainkat a gyakorlatban egészségügyben dolgozó ügyfeleinknél. A következőkben azokról a marketing irányzatokról lesz szó, amelyek meghatározó szerepet játszanak majd az egészségiparban működő szervezetek és szakemberek munkájában.

 

Mi kell a pácienseknek: Első a tartalom

Ha az online marketingről van szó, akkor nem hagyhatjuk ki a tartalmakat, mint fontos szempontot. Sőt, a legfontosabb! A GSW Worldwide felmérése szerint minden harmadik ügyfél az interneten keres választ egészségügyi kérdéseire. Ez azt jelenti, hogy temérdek olyan ember van, aki különböző egészségügyi problémákkal, márkákkal és cégekkel kapcsolatos információk után kutatva fordul az internethez.

 

Mi tehát itt a stratégia? Az embereknek kérdéseik vannak, ezért választ kell adnod ezekre. Néhány nagyobb egészségügyi márka ki is használja ezt az igényt, és hasznos tartalmakkal látja el az érdeklődőket. Ezek az információk megjelenhetnek például szakértői tanácsok formájában, de népszerűek a klinikák korábbi betegei által írt vélemények és beszámolók is. Ez utóbbi különösen fontos – érdemes egy olyan felületet biztosítani a betegek számára, ahol más, hasonló problémákkal szembenéző emberekkel oszthatják meg tapasztalataikat.

 

Ne feledd tehát – a tartalomstratégia elsődlegesen az ügyfelek kérdéseinek megválaszolásáról szól.

 

Szeretnéd tudni, milyen marketing stratégiát javasolnánk mi a Te cégednek? 1998-óta gyűjtjük a tapasztalatokat, több mint 500 cégnél dolgoztunk már ki hatékony, jól működő online marketinget. Marketing auditunkon megtudhatod, mit csinálnak jól, mit rosszul marketingeseid. A tapasztalatok alapján rövid és hosszú távú online marketing stratégiát dolgozunk ki Neked, melyet ha akarsz megvalósítasz magad, ha akarod, segítünk. Kattints ide, és vedd fel velünk a kapcsolatot most!

 

 

A telefonos marketing kora: A mobiltelefonok szerepe az egészségügyben

Az okostelefonok lehetővé tették, hogy az emberek szó szerint a saját kezükbe vehessék egészségük kezelését. Egyre többen használják ezeket az eszközöket állóképességük, pulzusuk, súlyuk és más szempontok ellenőrzésére, hogy minél előbb értesülhessenek az eltérésekről.

 

Ebből következik tehát, hogy ha az egészségügyben dolgozók szeretnék elérni pácienseiket, akkor erre megfelelő mobilalkalmazásokra és mobilra tökéletesen optimalizált, gyors weboldalra lesz szükségük. Ezek az applikációk nem csupán az ügyfelek bizalmát erősítik meg, hanem segítenek az üzlet fellendítésében is. Egyre valószínűbb, hogy a mobiltelefonok kulcsfontosságú szerepet töltenek majd be a páciensek és az egészségügy közötti kommunikációban.

 

Bizonyos alkalmazások már most elősegítik az orvosok munkáját azzal, hogy rendszeresen figyelik a páciens egészségügyi állapotát, és az eredmények alapján a legalkalmasabb orvosokat ajánlják számukra.

 

Egy tökéletes weboldal – a keresőoptimalizálás mindenek felett!

Semmit nem ér a sok jó tartalom, semmit nem ér a weboldal, ha az nem keresőoptimalizálható. Kutatásaink szerint, még ma, a közösségi média marketing világában is a Google a konverziók (időpont foglalások, vásárlások stb.) legfőbb forrása. Hiába szép egy honlap, hiába van rajta sok érdekes, szakmailag is korrekt tartalom, ha az egy ócska, nyílt forráskódú weboldalon alapszik. Egy kezeletlen Wordpress holnapra építeni az online marketinget olyan, mintha egy vályogházra akarnánk sok csillogó emeletet ráépíteni. Egyszer össze fog omlani. Részletesen a témáról itt írtunk: 10 ok, amiért NEM érdemes Wordpress-t használni  


A közeli érdeklődők bevonzása: Helyileg célzott hirdetések

A helyi hirdetések lehetővé teszik, hogy az egészségügyi szolgáltatók tartózkodási helyük alapján célozzák meg azokat az ügyfeleket, akik mobiltelefonjukon keresnek rá közeli rendelőkre vagy gyógyszertárakra. Az ilyen célzott hirdetések csak azokhoz a lehetséges ügyfelekhez jutnak el, akik egy adott területen belül keresnek ilyen jellegű szolgáltatásokra.

 

A GSW Worldwide adatai szerint az emberek több mint 60%-a oszt meg információkat a helyi ajánlatokról ismerőseivel, és közel 60% kattint rá a helyi hirdetésekre. Mindez arra enged következtetni, hogy a helyi célzású hirdetések a legfontosabb egészségügyi marketing trendek közé tartoznak majd.

 

Azonnali elérések, felkészülés nélkül: Spontán hirdetések

A hirdetések elkészítése régebben sokkal több időt vett igénybe, manapság azonban egyre kezdenek elterjedni a spontán jellegű reklámok, amikre már egyre kevesebb időt szánnak a márkák. Ezek az „instant” reklámok a közösségi médiában a legnépszerűbbek.

 

Jó példák erre az élő közvetítések, ahol a márkák valós idejű kapcsolatba léphetnek a közönséggel, akik valós időben reagálhatnak a márka üzenetére. Az ilyesfajta népszerűsítés nem csupán a közönség bizalmát erősíti meg, de lényegesen kevesebb költséggel jár, mint a legtöbb fizetett hirdetési módszer.

 

Persze nem csak az élő közvetítések számítanak azonnali hirdetéseknek. Bármilyen érdekes, értékes, tömör tartalom elérheti a kívánt hatást, persze csak ha párhuzamban áll a közönség érdeklődésével.

 

Ami nem maradhat ki a marketingből: A közösségi média marketing

Sokak számára talán meglepően hangzik, de az egészségügyi marketing és a közösségi média szoros kapcsolatban állnak egymással. Milliárdnyi felhasználó aktív ezeken a platformokon és sokuk előszeretettel osztja meg tapasztalatait és véleményeit a különböző egészségügyi termékekről és szolgáltatókról.

 

A közösségi média páratlan lehetőségeket biztosít a márkák számára (legyenek azok egészségipariak, vagy sem) az ügyfelek elérésére és azok bizalmának elnyerésére. A közösségi hálózatok egy régóta tátongó szakadékot hidalnak át az egészségügyi szolgáltatók és az ügyfelek, azaz a páciensek között.

 

Ami fellendítheti, vagy lerombolhatja egy vállalat hírnevét: Az online vélemények

A legtöbb ügyfél sok bizalmat fektet azon páciensek véleményeibe, akik már korábban átestek egy kezelésen, vagy valamilyen tapasztalatuk volt egy szolgáltatással, gyógymóddal, orvossal, klinikával vagy termékkel kapcsolatban.

 

Egyre népszerűbbek az ilyen online vélemények – a Software Advice felmérése szerint a páciensek közel 45%-a hajlandó időpontot egyeztetni egy orvossal, ha az jó értékeléseket kapott korábbi pácienseitől. Ez azt jelenti, hogy a pozitív online hírnév szorosan kötődik az új ügyfelek megnyeréséhez.

 

Nem elhanyagolandó továbbá az sem, hogy az ilyen vélemények a keresőmotorokban (például Google) is előkelőbb helyezéseket kapnak, mint más jellegű tartalmak, különösen ha az adott orvos vagy vállalat a Google Cégem szolgáltatást is használja online jelenléte megerősítésére.

 

Az emberek vizuális lények: Hass rájuk videókkal!

Az egészségügyi termékeket leghatékonyabban videókon keresztül lehet népszerűsíteni, ez ugyanis a legnépszerűbb tartalomtípus a közösségi médiában. A videók nem csak cselekedetre ösztönöznek, de a márkaismeretet is megerősítik a közönségben.

 

A videók másik nagy előnye, hogy sokkal rövidebb idő alatt képesek rengeteg információ megosztására, mint például egy szöveges bejegyzés. A tartalomtípus szemléltető erejének köszönhetően a koncepciók sokkal érthetőbben elmagyarázhatók a páciensek számára.

 

A videók népszerűségéhez nagyban hozzájárul az okostelefonok elterjedése is – ma már mindenkinek ott van a zsebében egy olyan eszköz, amivel szinte bármikor, bárhol kényelmesen megtekintheti a legújabb, legérdekesebb videós tartalmakat.
 

Mondd el a véleményed a cikkről, értékeld 1-5-ig!
Szavazatok száma: 0 https://www.matebalazs.hu/2018-egeszsegugyi-marketing-trendjei.html

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: Online marketing

Egy sikeres közösségi influencer marketing kampány 6 alapvető lépése

2018-12-15

A digitális média fejlődésével egyre több olyan marketingeszköz áll a rendelkezésünkre, amelyek 10-20 évvel ezelőtt még elképzelhetetlenek lettek volna. Ilyen többek között a közösségi influencer marketing is. De mit is jelent pontosan ez a kifejezés?

Gyorstippek az Instagram meghódításához marketingeseknek

2018-12-09

Facebook helyett Instagram? Egyre több online marketinges dönt így. Mutatjuk, hogyan pótold kiesett weboldal forgalmadat az Instagram marketing segítségével!   

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!