Keresés

Menü

A keresőoptimalizálás irodalma széleskörű, de gyakran azt érzed, mindig csak ugyan azt ismételgetik a tanácsadók. Most összeszedtünk 10 olyan SEO hibát saját 15 éves praxisunkból, melyet nem szabad elkövetni, de kevesen tudnak ezekről. Oszd meg te is máso

Marketing Professzorok

SEO, keresőoptimalizálás


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

10 eddig nem hallott keresőoptimalizálási hiba és azok elkerülésének módjai. Első rész.

2014.05.06.

Szerző: Máté Balázs és Szóró Ákos, online marketing tanácsadó

A keresőoptimalizálás irodalma széleskörű, de gyakran azt érzed, mindig csak ugyan azt ismételgetik a tanácsadók. Most összeszedtünk 10 olyan SEO hibát saját 15 éves praxisunkból, melyet nem szabad elkövetni, de kevesen tudnak ezekről. Oszd meg te is máso
A keresőoptimalizálás az egyik legfontosabb dolog, amelyet weboldal tulajdonosként szem előtt kell tartanod. A Google változtatásai miatt minden évben más és más módszert kell választanunk, így nem mindig könnyű követni a helyes utat. Ma már nem elegendő a meta tag-ek kitöltése és egy kis linkmarketing. Ha valóban eredményes akarsz lenni, ennél sokkal professzionálisabb keresőoptimalizálási stratégiára van szükséged. 15 éve végezzük ezt a munkát napi szinten, olyan gyakorlati praktikákat fejlesztettünk ki, melyek hatékonnyá teszik SEO rendszerünket. Most megmutatjuk neked a keresőoptimalizálás során elkövetett 10 legnagyobb hibát, és azt, hogyan kerüld el őket.
 

Keresőoptimalizálás hiba No. 1.:  – Célok felállítása a kezdetektől

Sokan nem hiszik el, amíg nem próbálták, mennyire fontos a tervszerű működés a marketingben is. Célokat kell felállítanunk és egy meghatározott és dokumentált tervet követni.  Felesleges munka, nyomjuk már inkább a metákat, meg toljuk a linkeket, ne tököljünk. Ez a leggyakoribb válasz erre. A Google válasza pedig a letiltás az ilyen hozzáállásra…  A keresőoptimalizálás a minél jobb helyezés eléréséről szól, de ez nem lehet célod a kezdetektől. Ezt a hibát követik el a legtöbben.
Persze nem tagadjuk, hogy fontos a jó helyezés elérése a keresőkben, de ha sikeres üzletet szeretnél, ne a helyezésekre, hanem a látogatások számának növelésére összpontosíts. Megkülönböztetünk vertikális és horizontális SEO-t, erről részletesebben a keresőoptimalizálás szócikkünkben írtunk. 
 

Keresőoptimalizálás hiba No. 2.:  – Kulcsszó kutatás

Gyakran az ügyfelek maguk választják meg kulcsszavaikat. Ennek oka az, hogy a marketinget mindenki „ért”, illetve ennél valósabb indok az is, hogy náluk jobban senki sem ismeri saját cégüket és munkájukat. Azonban aki a keresőoptimalizáláshoz is ért, tudja, hogy ez kevés esetben sikeres hozzáállás. Sok problémára és eshetőségre kell odafigyelni, és nem eladóként, hanem a cég szolgáltatásira kereső potenciális vásárlóként kell gondolkodni. Amikor egy ügyfélnél a SEO-ról beszélünk, mindig elképzeljük közösen azt, mit is gondolhat, kereshet a leendő vevő. 
Egy SEO szakértő olyan kulcsszavakat ajánl ügyfelének, amelyből a legtöbb haszna származik és amik képesek felvenni a versenyt a hasonló kaliberű szolgáltatókkal. A megfelelő kulcsszavak nem pottyannak csak úgy ölünkbe, kutatásokat kell végezni, mind saját weboldalunkon, mind a keresési szokások alapján éppen felkapott kulcsszavak után, akár kulcsszó ajánló szoftverekkel. A konkurencia kulcsszavainak kiderítése is jó ötlet lehet.

 

Komplex online marketing szakértői kezekben: 15 év tapasztalat, szakképzett apparátus, 1,3 millió Facebook rajongó, keresőoptimalizálási kutatás egyetemi szinten. Elemeztesd céget marketingét velünk, kérd ajánlatunkat ide kattintva!

 

Keresőoptimalizálás hiba No.3.: – Technikai optimalizáció kihagyása

Észben kell tartanod, hogy a keresőoptimalizálást nem csak kulcsszavak és meták oldaláról kell végezni. Mivel a weboldalak indexelését robotok végzik, ezért szükséges technikailag is optimalizálnod oldalad, hogy ők is ’’el tudják olvasni’’ a rajta található tartalmakat.
Számos bakit követhetsz el, amelyek neked nem is tűnhetnek nagy dolognak – vagy fel se tűnnek. Előfordul, hogy oldalad nem indexelik a robotok, vagy csak nem minden aloldalt, domained blokkolva van, duplikált tartalmak szerepelnek oldaladon. Ez mind mind-mind olyan hiba, amelyek miatt nagy hátrányba is kerülhetsz.
Oldalad érdemes mélyrehatóan megvizsgálni, hogy megtaláld az ehhez hasonló hibákat, így növelve oldalad látogatottságát és interneten való láthatóságát – te sem szeretnél olyan oldalt, amelynek létezéséről senki sem tud, senki sem találja meg.
 

Keresőoptimalizálás hiba No. 4.: – SEO folyamatok ellenőrzése

Miért kell minden történést nyomonkövetni? A SEO nem a helyezésekről szól?
Ahogy azt az első pontban is írtuk, nem teljesen.
Az az egyik legtöbbször elkövetett hiba a SEO folyamatok során. Sokszor nincs az embernek ideje nyomonkövetni vagy koordinálni a keresőoptimalizálás minden lépését cégén belül, mégis erősen ajánljuk egy olyan dokumentum bevezetését, amely jegyzi a SEO folyamatokat, rögzíti, hogy melyik milyen céllal járt.
A keresőoptimalizálás hatékonyságának ellenőrzése fontos dolog, hiszen honnan is tudnánk, hogy működik a dolog, ha nem figyelünk az eredményekre. Főképp ajánlatos akár egy kisebb dokumentáció vezetése, ha a projekten több ember is dolgozik, akiknek egy meghatározott tervet érdemes követniük a kívánatos eredmények eléréséért.
 

Keresőoptimalizálás hiba No. 5.: – SEO tesztelés

Egy keresőoptimalizálása stratégia kidolgozásánál, tartalmak feltöltésénél, linképítéstől a technikai optimalizációig minden esetben fontos, hogy a végbement változásokat előzetesen tesztelni kell. Ha az eddigi sikerese taktikákat cseréled, esetleg csak módosítod, előtte mindenképp teszteld azok eredményességét. Ezzel minimalizálhatod a bekövetkező hibák előfordulásának lehetőségét, mivel ha elszúrsz valamit, azért hatalmas árat is fizethetsz.
Érdemes az ilyen esetekben zárt környezetben tesztelni a hasonló változtatásokat, hogy a felmerülő hiányosságokat vagy hibákat könnyedén és főképp következményektől mentesen tudd javítani.
 
 

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: SEO, keresőoptimalizálás
Összeállítottuk a legfontosabb keresőoptimalizálási szempontokat, melyeket 2019-ben figyelembe kell venned. Kutatásaink és irodalmi adatok alapján mindent megtudhatsz ebből a cikkből a 2019-es SEO trendekről.

A legfontosabb SEO rangsorolási szempontok 2019-re

2018-10-06

Összeállítottuk a legfontosabb keresőoptimalizálási szempontokat, melyeket 2019-ben figyelembe kell venned. Kutatásaink és irodalmi adatok alapján mindent megtudhatsz ebből a cikkből a 2019-es SEO trendekről. 

50 egymondatos keresőoptimalizálás tipp weboldal tulajdonosoknak

50 egymondatos keresőoptimalizálás tipp weboldal tulajdonosoknak

2018-10-01

Mi kell a keresőoptimalizáláshoz 2018-ban? Minden titkunkat eláruljuk, 50, használható, ütős és bombabiztos tippben. 500 ügyfél tapasztalatai és saját kutatási ereményeink alapján, a te keresőoptimalizálásod is sikeres lesz! A cikken kívül esettanulmányok, lexikális tartalom is vár.

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!