Keresés

Menü

Keresőoptimalizálási gyakorlati tanácsadónk második része. Nem egyszerű, régen tudott SEO hibákról lesz szó, 15 éves keresőoptimalizálási munkánk tapasztalatait adjuk át ebben a tanulmányban!

Marketing Professzorok
Már csatlakoztam Köszi, most nem

10 eddig nem hallott keresőoptimalizálási hiba és azok elkerülésének módjai. 2. rész

2014.05.07.

2014-05-07

MátéBalázs.hu

MátéBalázs.hu

Keresőoptimalizálási gyakorlati tanácsadónk második része. Nem egyszerű, régen tudott SEO hibákról lesz szó, 15 éves keresőoptimalizálási munkánk tapasztalatait adjuk át ebben a tanulmányban!
A keresőoptimalizálási hibákat felsoroló tanulmányunk első részében elmondtuk, miért fontos a stratégia és a dokumentáltság. Beszéltünk a SEO-t megelőző kulcsszó kutatásról és a weboldal technikai optimalizációjáról keresőoptimalizálási szempontok alapján. Leírtuk, hogyan érdemes ellenőrizni és tesztelni a SEO folyamatokat.
 
Beszéljünk most a linkmarketingben elkövetett hatalmas hibákról, melyek akár kizáráshoz is vezethetnek, nézzük át a mobil eszközökre történő optimalizálást, a nemzetközi porondon történő SEO-t. Előkerül ma a konkurencia elemzés keresőoptimalizálási szempontból és a divatok kerülése. Sok sikert! 

 

A cikk első részét itt olvashatod: 10 eddig nem hallott keresőoptimalizálási hiba és azok elkerülésének módjai. Első rész.

 

 

Keresőoptimalizálás hiba No. 6.: - Vigyázz, mennyi linket szerzel egy időszak alatt! 

A linképítés egyik fontos alapszabálya, hogy a minőség mindig előzze meg a mennyiséget. Hiába mutat száz és száz link oldaladra, ha azok nem releváns oldalakon találhatók vagy a Google szerint nem számítanak megbízhatónak. Fontos megérteni, hogy nem csak a linkek elhelyezése a cél, hanem az abból származó konverziók, látogatások, vásárlások, az előnyök, amelyek a linképítés folyamatával járnak. A linképítés célja tehát nem a mennyiségi linképítés, hanem a minőség szem előtt tartásával végzett linkmarketing.
 
Soha ne használj linkgyűjtő programokat, és soha ne vidd túlzásba a linkmarketinget. A Google észreveszi ezt és büntetni fog érte! Bármennyire is szeretnéd, hogy weboldalad keresőoptimalizát legyen, a linkmarketing egy hosszú távú folyamat, melyet nem lehet és nem szabad elkapkodni! 
 

Keresőoptimalizálás hiba No. 7.: – A multiplatform optimalizálás lebecsülése –mobil eszközöké a jelen

Az okostelefonok szélesebb körű használatával a mobilos keresések száma egyre nő, ezért az optimalizálást érdemes a mobil eszközöket figyelembe véve folytatni. A Google már számos dokumentumot és irányelvet tett közzé, amely segít az oldalak mobilos optimalizálásában. A SEO is fontos, de mellette a felhasználói élmény is, hiszen az oldalt nem csak a keresőrobotok indexelik, de valós emberek is olvassák. Egy mobilon szétcsúszott és nem megfelelő oldal nem szívderítő látvány, sokakat örökre elijeszthet annak böngészésétől.
 

Keresőoptimalizálás hiba No. 8.: – Nemzetközi SEO

Most egy olyan apektusról kell beszélnünk, amely ugyan nem érint mindenkit, mégis fontos lehet sokak számára. Ha olyan oldalt üzemeltetsz, amelyet több országból is látogatnak, érdemes a nemzetközi SEO-ra is időt fordítanod. Ez jelentheti az oldal más nyelven történő megjelenítését, a nyelvterülethez tartozó információkkal, mértékegységekkel, pénznemekkel. Ha bútorokat árulsz, és külföldi ügyfeleid vannak, oldalad angol nyelvű változatán ne csak a metrikus mértékegységekben add meg a bútorok paramétereit, de inchben és lábban is.
 
Tudjuk, hogy egy nemzetközi weboldal elindítása és futtatása nem kis falat, de ha elegendő potenciált látsz benne, mindenképp érdemes belevágni annak elkészítésébe és megfelelő működtetéséhez, hiszen így még több emberhez jutnak el információid.
 

Keresőoptimalizálás hiba No. 9.: – Vedd figyelembe a konkurenciát

Saját céljaink elérése mindennél fontosabb, miért lenne az rossz dolog, ha versenytársainktól tanulnánk? Oldaluk és stratégiájuk elemzésével megtalálhatjuk azok erősségeit és gyengepontjait, amelyeket a magunk céljára fordíthatunk.
 
A SEO elején még nem feltétlenül szükséges a versenytársak feltérképezése, azonban a folyamat során valamikor muszáj lesz ezt meglépned neked is. Nem csak te dolgozol keményen, de a vetélytársaid is, ha veled szemben előnyük van, vagy jobban haladnak, több látogatójuk, vásárlójuk van, biztosan lesz majd mit tanulnod tőlük.
 

Keresőoptimalizálás hiba No. 10.: – Divatos SEO módszerek figyelmen kívül hagyása

A nagykutyák teljesen máshogy ugatnak, mint a kicsik, éppen ezért nem is kell őket utánozni. Sokkal nagyobb erőforrásaik vannak, sokkal nagyobb tömegeket érnek el, több vásárlójuk van, éppen ezért olyasmit is megtehetnek, ami egy kisebb cég számára sikertelen húzás lenne. 
 
A nagy cégek is tudnak hibázni, belenyúlhatnak néha olyasmibe, amiből aztán valahogy ki tudnak mászni, azonban egy kis cégnek végzetes hiba lehet. Ha még meg is bünteti őket a Google valami miatt, könnyedén talpra tudnak állni, mintha mi sem történt volna. A nagy cégek olyan előnnyel indulnak veled szemben, amelyet nem tudsz megingatni, így még egy rosszul SEOzott oldallal is jobb helyezést érhetnek el mint te, csupán azzal a ténnyel, hogy nagyobbak nálad, nagyobb a hírnevük, és régebb óta a piacon vannak. Persze nem lehetetlen utolérni őket, azonban nagyon oda kell figyelni arra, mit, mikor és hogyan teszel. 
 

 

Komplex online marketing szakértői kezekben: 15 év tapasztalat, szakképzett apparátus, 1,3 millió Facebook rajongó, keresőoptimalizálási kutatás egyetemi szinten. Elemeztesd céget marketingét velünk, kérd ajánlatunkat ide kattintva!

  
 
címkék: SEO, keresőoptimalizálás
Keresőoptimalizálás 2018 egyik legfontosabb SEO trendje, a hangalapú keresés

Keresőoptimalizálás 2018 egyik legfontosabb SEO trendje, a hangalapú keresés

2018-02-02

Mint azt már remélhetőleg nagyon jól tudod, az okostelefonokról indított keresések száma átlépte az asztali számítógépes lekérdezésekét.  Hivatalosan is a mobileszközök korát éljük. Az elmúlt évek...

Növekedett a meta leírások hossza, mit jelent ez a SEO szempontjából?

Növekedett a meta leírások hossza, mit jelent ez a SEO szempontjából?

2018-01-10

A Google 2017 novemberétől hosszabb kivonatokat vesz át weboldaladról, így a meta desciption mérete is növekedhet? Mit jelent ez a SEO szempontjából és mennyire érdemes növelni a meta leírás hosszát? 

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!