Keresés

Menü

A fizetett linkek vásárlás már nem kifizetődő a keresőoptimalizálásban! Ne manipulálj a linkekkel, mert a Google könyörtelenül büntet!

Marketing Professzorok

SEO, keresőoptimalizálás


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

A fizetett linkek vásárlás már nem kifizetődő a keresőoptimalizálásban! Ne manipulálj a linkekkel, mert a Google könyörtelenül büntet!

2013.09.24.

Szerző: Máté Balázs és Szóró Ákos online marketing tanácsadó

A fizetett linkek vásárlás már nem kifizetődő a keresőoptimalizálásban!  Ne manipulálj a linkekkel, mert a Google könyörtelenül büntet!
Ahogy arról már beszámoltunk korábban, a Google frissítette a linképítéssel kapcsolatos Webmester dokumentumokat, amik főképp a sajtócikkekben megjelenő linkekre, guest postokra és advertorialokra, vagyis PR cikkekre vonatkoznak. Erre azért is volt szükség, mert SEO szempontból sokan visszaéltek az említett technikákkal, és félrevezették olvasóikat.
 

Ezekkel a lehetőségekkel gyakorlatilag fizetett hirdetésnek álcázott cikkeket lehet elhelyezni, amelyek rengeteg linket tartalmaznak, így növelve az oldal keresőoptimalizáltságát. Az ilyen technikák az olvasóknak bosszúságot is jelenthetnek, hiszen ha valaki végig olvas egy cikket, aminek a végén derül ki, hogy reklámról volt szó, az kellemetlen lehet sokaknak. Ezen kívül a Google szerint az ilyen cikkek nem természetesen linkeknek minősülnek, amik hamisan módosítják egy-egy oldal pagerankjét. Emiatt döntöttek úgy a Google szakemberei, hogy a sajtócikknek álcázott hirdetéseket ezentúl kivizsgálják, és azok értékét leminősítik, amennyiben félrevezetőnek találják.
 
A Google álláspontja szerint ezeket a technikákat eddig is elítélték, de nem fordítottak rájuk akkor hangsúlyt, mint most.
 

Ha nem igazodsz el az irányelvek között, szeretnél keresőoptimalizáltabb weboldalt, több látogatót - akik valóban a vevőid - kérd segítségünket! Olvasd el, mit tehetünk üzleted sikerének érdekében itt! 
 

 

A Google Webmestereszkzözök irányelveinek idevonatkozó része:

 
Az alábbiakban linkekkel elkövetett csalásokra láthatók példák, amelyek negatívan érintik a webhelyek keresési eredmények közötti rangsorolását:
 
PageRank-mutatót befolyásoló linkek vásárlása vagy eladása. Ide tartozik pénz fizetése linkekért vagy linkeket tartalmazó bejegyzésekért cserébe, javak vagy szolgáltatások biztosítása linkekért cserébe és „ingyenes” termék küldése valaki számára azért cserébe, hogy írjon róla, és mellékeljen egy linket;
túl sok linkcsere („Hivatkozz rám, és én is hivatkozom rád!”), vagy olyan partneroldalak létrehozása, melyeknek kizárólagos célja a kereszthivatkozás;
nagy volumenű marketing- és vendégkampány, amely kulcsszavakban gazdag szöveges linkeket tartalmaz;
automatizált programok vagy szolgáltatások használata a webhelyére mutató linkek létrehozásához.
Emellett az olyan linkek létrehozása, melyeket nem a szerkesztés során helyeztek el, vagy nem a webhely tulajdonosa rendelt meg egy oldalon (más szavakkal nem természetes linkek elhelyezése) az irányelveink megsértésének minősülhet. Íme pár gyakori példa olyan természetellenes linkekre, amelyek megsértik irányelveinket:
 

PageRank-mutatót befolyásoló szöveges hirdetések

 
Olyan, cikkeknek tűnő hirdetések vagy tényleges reklámok, amelyek fizetést nyújtanak a PageRank-et továbbító linkeket tartalmazó cikkekért
 
Optimalizált szövegű linkek cikkekben vagy sajtóanyagokban, melyeket más webhelyeken terjesztenek. Például:
Számos jegygyűrű érhető el a piacon. Ha esküvője lesz, akkor érdemes a legjobb gyűrűt megvennie. Emellett vásárolnia kell virágokat és esküvői ruhát is.
 
Rossz minőségű linkek mappás vagy könyvjelzős webhelyekhez
 
Több webhelyen terjesztett, modulokba ágyazott linkek, például:
1472 látogató nézte meg ezt az oldalt
gépjármű-biztosítás
 
Széles körben terjesztett linkek különböző webhelyek láblécében
 
Fórumhozzászólások optimalizált linkekkel a bejegyzésben vagy az aláírásban, például:
Köszönöm, ez hasznos infó!
– Pali
pali pizza budapest pizza legjobb pizza budapest
Vegye figyelembe, hogy a PPC (pay-per-click, kattintásalapú) hirdetéslinkek, amelyek nem befolyásolják a hirdetés vásárlójára vonatkozó PageRank-mutatót, nem sértik irányelveinket. Számos módon gátolhatja meg a PageRank-mutató befolyásolását, például:
 
Hozzáadhatja a rel="nofollow" attribútumot az címkéhez.

Akkor mi is a helyzet az PR cikkekkel?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: SEO, keresőoptimalizálás
Összeállítottuk a legfontosabb keresőoptimalizálási szempontokat, melyeket 2019-ben figyelembe kell venned. Kutatásaink és irodalmi adatok alapján mindent megtudhatsz ebből a cikkből a 2019-es SEO trendekről.

A legfontosabb SEO rangsorolási szempontok 2019-re

2018-10-06

Összeállítottuk a legfontosabb keresőoptimalizálási szempontokat, melyeket 2019-ben figyelembe kell venned. Kutatásaink és irodalmi adatok alapján mindent megtudhatsz ebből a cikkből a 2019-es SEO trendekről. 

50 egymondatos keresőoptimalizálás tipp weboldal tulajdonosoknak

50 egymondatos keresőoptimalizálás tipp weboldal tulajdonosoknak

2018-10-01

Mi kell a keresőoptimalizáláshoz 2018-ban? Minden titkunkat eláruljuk, 50, használható, ütős és bombabiztos tippben. 500 ügyfél tapasztalatai és saját kutatási ereményeink alapján, a te keresőoptimalizálásod is sikeres lesz! A cikken kívül esettanulmányok, lexikális tartalom is vár.

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!