Permalink jelentése, jellemzése és magyarázata

Keresés

Menü

Mit takar pontosan a permalink kifejezés? Olvasd el magyarázatát és leírását a szakszótárból!

Marketing Professzorok

Permalink


A permalink egy bizonyos blogbejegyzésre vagy fórumtémára mutató hivatkozás. Ezeket az új tartalmak gyakran háttérbe szoríthatják, a permalink azonban segít, hogy egy-egy régebbi (akár több évvel ezelőtt íródott) bejegyzést bármikor könnyedén újra meglátogathassunk.
 

Egy online marketinges számára a permalink felépítése a SEO szempontjából nagyon fontos. A permalinkeknek többféle struktúrája lehet, ilyenek például a következők:

  • http://példablog.hu/?p=123456 – ebben az esetben az 123456 a bejegyzés azonosítója.
  • http://példablog.hu/dátum/bejegyzéscíme
  • http://példablog.hu/kategória/bejegyzéscíme
     

A második két formátum azért előnyös, mert ezekben az esetekben az URL tartalmazza a bejegyzés címét, és akár a kategóriáját is, amelyeket a keresőmotorok kulcsszavakként kezelnek. A megfelelően felépített permalinkek tehát SEO szempontjából rendkívül hasznosak tudnak lenni.
 

címkék: Hatékony honlapüzemeltetés, Online marketing, SEO, keresőoptimalizálás
Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolból magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!

Újságíró asszisztenst keresnek a Marketing Professzorok!

2017-08-21

Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolról magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!   

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

2017-05-19

Azt hiszed, csak akkor kerülhet a weboldalad a Google fekete listájára, ha tiltott technikákat alkalmazol? Tévedsz! Megmutatom milyen könnyen elérhet a vég, és azt is, hogyan védekezz ellene! 

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!