Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

Milyen a jó honlapkészítő cég, melyiket válasszam? Milyen a keresőoptimalizált honlapkészítés? Mennyi a honlapkészítés valódi ára? Mennyibe kerül egy jó honlap?

Marketing Professzorok

Honlapkészítés


Honlapkészítés online marketing tanácsadó nélkül = biztos ráfizetés! 

A honlapkészítés egyszerűnek tűnik, honlapkészítő cégek garmadája várja a feladatokat. A valóságban azonban egy olcsó honlap is nagyon sokba kerülhet és egy drága sem hozza az eredményeket. Mutatjuk, miért!

 

Ha új honlap készítése előtt állsz, biztosan Te is tapasztaltad, rengeteg honlkapkészítő cég, vagy akár one man show várakozik arra, hogy megbízást adj nekik. A szomszéd fiától kezdve a neves offline marketing ügynökségig mindenki felajánlja, hogy segít új honlapod elkészítésében.  Egyszerűnek tűnik a képlet, kell egy szép honlap és neked X pénzed van rá. Megbízod azt, aki ezért a pénzért elkészíti, a legszebb és legjobb honlapot. Ha esetleg már kicsit jártas vagy az online marketing világában, akkor azt is megkérdezed a honlapkészítőtől, hogy a keresőoptimalizálás része lesz-e a honlapodnak. Természetesen igennel fog felelni. MINDEN ESETBEN. Ma már minden honlapkészítő „ért” a keresőoptimalizáláshoz… Érdekes, ha beírom a Google-be, hogy keresőoptimalizálás, egyik sem jön a találati lista elején…

 

A honlapkészítés nehézségei

A honlapkészítés vagyis honlap készíttetés azonban nem ilyen egyszerű feladat, ahogy a keresőoptimalizálás, a SEO sem abból áll, hogy egy honlapmotorba 4 helyen a forráskódba bele lehet írni a kulcsszavakat.  Láttam már 250.000 forintért olyan honlapot, ami mindent tudott, amire bárkinek szüksége lehet, és láttam 1,5 millióért olyat, amelyet a szomszéd fia is elkészített volna. A jó honlapnak csak egyik kritériuma a szép design. Rengeteg más paraméter van, amelyet specifikálni kell. Ezek a paraméterek folyamatosan változnak, de ma, 2017-ben sok egyéb mellett pl:

 

 • W3C szabványoknak megfelelés
 • keresőoptimalizált honlapmotor
 • nem open source CMS (tehát nem WordPress, Yoomla és társai)
 • gyors betöltődési sebesség
 • konverzió mérés
 • UX központúság
 • korszerű design
 • Google Analytics és Search Console 
 • mindenre kiterjedő adminisztrációs rendszer
 • stb

 

Ahhoz, hogy ezek meglétét meg tudd állapítani, nem elég a honlapkészítő állításaira hagyatkoznod, marketing tanácsadó bevonására lesz szükséged, hiszen a fent említett kritériumok mögött húzódó paraméterek folyamatosan változnak!

 

Honlapkészítés milliókért

Többször találkoztam már ilyennel, de mindig megdöbbenek, amikor open source sablon rendszereket, módosítás nélkül több százezer, vagy akár milliós nagyságrendben adnak el. Minap is ez történt. Az egyik kedves új ügyfelem, aki bár az offline marketingben kifejezetten jártas volt, megbízott egy neves, szintén offline marketing ügynökséget, készítsen neki honlapot. Ráadásul egyből 6-ot. Összeségében 1,5 milliót kértek el a projektért, amelyben nem tettek mást, mint levadásztak egy viszonylag pofás WordPress sablont, majd feltöltötték szövegekkel. Még csak Google Analytics-et sem tettek alá, a SEO modulról még szerintem csak nem is hallottak. Amikor elemzést készítettem a honlapról, felháborodva írták vissza az ügyfelemnek, miért turkál egy marketing tanácsadó más pénztárcájában. 

 

Nos, mi az ügyfél oldalán állunk ebben a harcban, az ő pénztárcáját, az ő érdekeit képviseljük. Mi havidíjas szerződéseket kötünk, az az érdekünk, hogy az ügyfél online marketing kommunikációja rengeteg pénzt termeljen, költséghatékony marketing beruházásokkal, hiszen így lesz akár hosszú éveken keresztül megbízásunk. Nem áll érdekünkben sokat költeni egy rossz honlapra, és ezt meg is mondjuk, a hibákat be is bizonyítjuk bárkinek. 

 

A fent említett honlapra ajánlatot kértem az egyik ismerősöm 17 éves fiától, aki szintén egyszerű, WordPress sablonokat dobál össze pár kattintással. A következő választ kaptam:

 

„Szia!

Igen, csinálok honlapokat WordPressből. Amit átküldtél azt 18.000 forintért vállalom, gondolom kell bele neked SEO modul is, azzal együtt. Nem látok ez alatt semmi különleges modult, ha bármi van, azt mond külön. A designhez kellene pár kép, ha ezt a nagyon régi stílust akarjátok, amit ez a weboldal is ad. Én javasolnék valami szebbet, mert ez elavult, de ezt összerakom holnapra, ha kéred. Ha a szövegeket is fel kell vinni, az még egy olyan 20.000 forint lenne, az a nagyobb munka, mint a weblap összerakása. Számlát Apu cégéből tudsz kapni, ha szeretnél róla.
Üdv!
Tomi”

 

Persze olcsó húsnak híg a leve, de olcsó húst is vehetünk drágán, ha nem vigyázunk! 

 

Honlapkészítő – te érted a nyelvüket?

A honlapkészítő cégek nagy részt programozókból állnak. Olyan nyelvezetet használnak, amelyben nem vagy jártas, és szakkifejezések mögé bújva nagyon szépen megmagyarázzák :

 

 • miért késik a projekt az elvállalt hatéridőhöz képest
 • miért kerül többe, a nem várt nehézségek miatt,
 • miért lett kevéssé jó, mint vártuk.

 

Persze, ez mind az ügyfél hibája, esetleg előre nem várt körülmény... Láttad a Meseautó ’90-es években készített feldolgozását? Stohl András magyarázata a hozzá nem értő hölgy előtt az autó elromlására: Sajnos a kartergáz erősen belever az indexbe. Egy egész ország nevetett ezen. Ahogy nevethetne azokon a kifogásokon is, amelyeket te kapsz a „szakemberektől”. Ha bárki más értené….

 

Honlapkészítés online marketing tanácsadóval

Honlapkészítés a tervezéstől kezdve

Amennyiben online marketing tanácsadó segítségét kéred a honlapkészítő cégekkel szemben történő harcban, akkor segítséget kapsz a honlap megtervezésében. A honlap nem csak Neked kell tetszen, hanem a látogatók nagy részének. A marketingesek, cégvezetők gyakran elfogultak egy struktúra, egy képi világ irányában, mi azonban folyamatosan követjük a nemzetközi honlap trendeket, illetve rengeteg honlap készítésénél vagyunk jelen. Dolgoztunk szemkamerás gépekkel, melyek segítségével megállapíthatjuk, hogyan kell felépülnie egy hatékony honlapnak.

 

Keresőoptimalizált honlapkészítés

Ha rákeresel a Googleben a keresőoptimalizálás vagy a SEO szavakra, valahol az elsők között megtalálod ezt a honlapot. Pedig nem foglalkoztunk sosem azzal, hogy ezekre a szavakra jó helyezést érjünk el a Google-ben, online marketing tanácsadással foglalkozunk, aki keresőoptimalizáló céget keres, nem a mi ügyfelünk. Mégis ott vagyunk tehát ezekre a szavakra az elsők között. Ez két dolognak köszönhető. Azegyik az erős, jól megtervezett és felépített honlap. Ha te is szeretnél keresőoptimalizált honlapot, minden egyes apró kritériumnak meg kell annak a websitenak felelnie, nincs hibalehetősége a honlapkészítőnek sem!

 

Mennyi a honlapkészítés valódi ára? Mennyibe kerül egy jó honlap?

Ahogy fent említettem, nyílt forrássákódú rendszerekért semmi pénzt ne adj ki, felejtsd el a WordPress, Yoomla és hasonló „összekattingatós” rendszerekből honlapokat készítő cégeket. Csak az egyedi forráskóddal dolgozó webdesigner cégekkel állj szóba. Velük is nagyon korrekten meg lehet állapodni arról, mi történik akkor, ha esetleg megszűnné a cégük, vagy esetleg a kapcsolatunk velük. Az, hogy mennyibe is kerül valójában egy honlap, természetesen nagyon sok tényezőtől függ. Kedvező árat könnyű kiharcolni, hiszen sokan vannak a piacon, de csak az értékkel összhangban érdemes alkudozni. Ebben is szívesen segítünk. 
 

címkék: Hatékony honlapüzemeltetés, Honlapkészítés, Marketing stratégia, Online marketing, SEO, keresőoptimalizálás, SMM
Milyen közösségi platformokon éri meg „marketingezni” 2019-ben?

Milyen közösségi platformokon éri meg „marketingezni” 2019-ben?

2018-11-14

Meghalt a Facebook? Az Instagram az új sztár? Érdemes-e jelen lenni a LinkedInen? Van értelme Magyarországon a Twitternek? Mi az a Foursquare? A Google Cégem tényleg mindent visz 2019-be? Muttajuk!  

Mi kell ahhoz, hogy bejuthass a Google Hírek közé?

Mi kell ahhoz, hogy bejuthass a Google Hírek közé?

2018-11-13

A Google hírek megvalósítja azt, amit a Facebook célul tűzött ki, majd elvetette: összegyűjti a számodra releváns, friss híreket a világ összes újságából. Ha weblapot üzemeltetsz, melyen hírek is vannak, érdemes lenne bekerülnöd ide. De hogyan?   

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!