Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

Leáll a Google Reader, jaaaaj mi lesz most? Semmi… Javaslataink a Reader pótlására.

Marketing Professzorok

Hatékony honlapüzemeltetés


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Leáll a Google Reader, jaaaaj mi lesz most? Semmi… Javaslataink a Reader pótlására.

2013.03.18.

Szerző: Máté Balázs és Szoro Ákos online marketing tanácsadó

Leáll a Google Reader, jaaaaj mi lesz most? Semmi… Javaslataink a Reader pótlására.

Forrás: matebalazs.hu

 

A Google tavaszi nagytakarítást tart, melynek keretein belül leállítják a Google Reader működését július elsején. Ez azt jelenti, hogy akik eddig a Google Reader-t használták hírolvasóként, azoknak új alkalmazást kell találniuk a közeljövőben. A következőkben pár hírolvasót ajánlunk, és megmutatjuk, hogyan exportálhatjuk Google Reader feliratkozásainkat.
 

 

 

 

 

 

Új RSS hírolvasó választása Google Reader helyett

Az RSS rendszer segítségével iratkozik fel a Google Reader az oldalak hírfolyamára, és ennek segítségével is látható, mely híreket olvastunk már el. Szerencsére nem csak a Google rendelkezik RSS olvasóval, még megannyi alkalmazás közül választhatunk, melyek két kategóriába sorolhatóak.
 

Felhő alapú hírolvasók

A felhő alapú hírolvasó azoknak ajánlott, akik nem csak egy helyen, egy készüléken szeretnék olvasni híreiket, hanem munkahelyükön, útközben mobilon, tableten is. Aki szereti a Google Reader-t, annak leginkább a NetVibes (http://www.netvibes.com/en) RSS hírolvasóját ajánlanánk. Ez a Readerhez hasonlít felépítésében és személyre szabhatóságában is az iGoogle-t idézi.
 

 

Ha szeretnéd megtanulni az online marketing rejtelmeit gyere el honlap üzemeltetési tanfolyamunkra, ahol mindent megtudhatsz, amit tudni lehet! Részletekért kattints ide!

 
 
 
A NewsBlur (http://www.newsblur.com/) is a Google Reader-hez hasonló megjelenésű. Profil létrehozása után csak az oldalak RSS csatornájára kell feliratkoznunk, ezután pedig bárhonnan bejelentkezhetünk – akár munkahelyünkről, otthonról, Android és iOS mobileszközről – és nyomon követhetjük mit olvastunk már el. Az alkalmazás ingyenes, de fizetős verziójával több oldalt követhetünk, illetve egyéb extra szolgáltatásokat is kapunk.
 
A Google Reader helyettesítése
 
A Feedly (http://www.feedly.com/) is igen ismert alkalmazás, bár a Google Reader-hez kevésbé hasonlít. Megjelenése leginkább egy újság tördelésére hasonlít, de egyes Chrome és Firefox modulokkal ez módosítható akár. Böngészőinket is tudjuk szinkronizálni, például Firefox-ból Chrome-ba tudjuk exportálni feliratkozásainkat, ezen kívül mobileszközeinket is össze tudjuk kötni vele.
 
Milyen RSS olvasót használjak a Google Reader helyett?
 
A The Old Reader (http://theoldreader.com/) is többek kedvence, designja a Google Reader előző kinézetére hasonlít, így tökéletes választás azoknak, akik valamilyen ismerős megoldást keresnek.
 
RSS olvasó a Google Reader helyett
 
 

Asztali hírolvasók a Google Reader helyett

 
Ezeket a programokat az asztalról futtathatjuk programként, így azoknak jöhet jól, akik leginkább csak egy eszközt használnak hírolvasásra. A legtöbb ilyen program több szolgáltatást is nyújt, mint böngészős testvéreik, viszont hátulütőjük, hogy igen sok a Google Reader-en alapul.
 
Ezek közül egyik a Windows-os FeedDemon (http://www.feeddemon.com/), amely azért is kiváló program, mert nagyszerűen testre szabható. Mivel ez is a Google Reader-rel szinkronizál, élettartama sem haladhatja meg azt, de talán más hírolvasóval is össze lehet majd kötni a közeljövőben.
 
Melyik a jó RSS olvasó?
 
Akik valamilyen Apple terméket használnak, legyen az Mac, iMac, iPad vagy iPhone, azoknak a Reeder (http://reederapp.com/) nevű alkalmazást tudjuk ajánlani. Ezen kívül számos ingyenes alternatívát lehet még találni az Andriod készülékekhez a Google Play áruházban, iOS készülékekhez pedig az Apple Store-ban.
 
 

Importáljuk Google Reader hírfolyamunkat

Ha megtaláltuk a nekünk tetsző hírolvasót, nem kell újrakezdenünk a hírfolyamokra való feliratkozást, hanem importálhatjuk meglévő Google Reader feedünket. Íme a teendők:
 
1. Irány a Google Takeout Reader oldala (https://www.google.com/takeout/?pli=1#custom:reader), majd itt kattintsunk az Archívum létrehozása gombra. Ez el fogja menteni az összes hírfolyamunkat, kedvenceket, és sok mást is.
 
2. Amint kész, kattintsunk a Letöltés gombra.
 
3. A letöltött .zip fájlt csomagoljuk ki, majd keressük meg a Reader könyvtárat, ezen belül a subscriptions.xml fájlt. Ezt másoljuk ki az asztalra.
 
4. Indítsuk el új hírolvasónkat, majd az opciókban keressük meg az importálás menüpontot. Válasszuk ki a kicsomagolt subscriptions.xml fájlt, amely így új olvasónkba helyezi eddigi feliratkozásainkat.
 
Google Reader adatok mentése, archiválás.
 
Ezzel nem importálódnak könyvjelzőink, és semmi más a Google Reader hírfolyamon kívül, de legalább feliratkozásaink meglesznek. 
 
Szerencsére júliusig még van időnk, aki még nem talált magának megfelelő hírolvasót, annak lesz ideje keresgélni a következő hónapokban. Időközben remélhetőleg az asztali hírolvasók a Google Reader mellett máshogy is tudnak majd hírfolyamokat kezelni, így aki ilyen programot használ, talán nem kell még váltania.
 
Mondd el a véleményed a cikkről, értékeld 1-5-ig!
Szavazatok száma: 0 https://www.matebalazs.hu/google-reader-off.html

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: Hatékony honlapüzemeltetés

Mi kell ahhoz, hogy bejuthass a Google Hírek közé?

2018-11-13

A Google hírek megvalósítja azt, amit a Facebook célul tűzött ki, majd elvetette: összegyűjti a számodra releváns, friss híreket a világ összes újságából. Ha weblapot üzemeltetsz, melyen hírek is vannak, érdemes lenne bekerülnöd ide. De hogyan?   

Az e-mail marketing íratlan szabályai

2018-09-30

E-mail marketing. Ez a digitális marketing csatorna, már nagyon régóta segíti az online kereskedők és marketing specialisták munkáját, és az elmúlt években csak egyre fontosabbá és hatékonyabbá vált.  

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!