Keresés

Menü

Leáll a Google Reader, jaaaaj mi lesz most? Semmi… Javaslataink a Reader pótlására.

Marketing Professzorok

Hatékony honlapüzemeltetés


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Leáll a Google Reader, jaaaaj mi lesz most? Semmi… Javaslataink a Reader pótlására.

2013.03.18.

Szerző: Máté Balázs és Szoro Ákos online marketing tanácsadó

Leáll a Google Reader, jaaaaj mi lesz most? Semmi… Javaslataink a Reader pótlására.

Forrás: matebalazs.hu

 

A Google tavaszi nagytakarítást tart, melynek keretein belül leállítják a Google Reader működését július elsején. Ez azt jelenti, hogy akik eddig a Google Reader-t használták hírolvasóként, azoknak új alkalmazást kell találniuk a közeljövőben. A következőkben pár hírolvasót ajánlunk, és megmutatjuk, hogyan exportálhatjuk Google Reader feliratkozásainkat.
 

 

 

 

 

 

Új RSS hírolvasó választása Google Reader helyett

Az RSS rendszer segítségével iratkozik fel a Google Reader az oldalak hírfolyamára, és ennek segítségével is látható, mely híreket olvastunk már el. Szerencsére nem csak a Google rendelkezik RSS olvasóval, még megannyi alkalmazás közül választhatunk, melyek két kategóriába sorolhatóak.
 

Felhő alapú hírolvasók

A felhő alapú hírolvasó azoknak ajánlott, akik nem csak egy helyen, egy készüléken szeretnék olvasni híreiket, hanem munkahelyükön, útközben mobilon, tableten is. Aki szereti a Google Reader-t, annak leginkább a NetVibes (http://www.netvibes.com/en) RSS hírolvasóját ajánlanánk. Ez a Readerhez hasonlít felépítésében és személyre szabhatóságában is az iGoogle-t idézi.
 

 

Ha szeretnéd megtanulni az online marketing rejtelmeit gyere el honlap üzemeltetési tanfolyamunkra, ahol mindent megtudhatsz, amit tudni lehet! Részletekért kattints ide!

 
 
 
A NewsBlur (http://www.newsblur.com/) is a Google Reader-hez hasonló megjelenésű. Profil létrehozása után csak az oldalak RSS csatornájára kell feliratkoznunk, ezután pedig bárhonnan bejelentkezhetünk – akár munkahelyünkről, otthonról, Android és iOS mobileszközről – és nyomon követhetjük mit olvastunk már el. Az alkalmazás ingyenes, de fizetős verziójával több oldalt követhetünk, illetve egyéb extra szolgáltatásokat is kapunk.
 
A Google Reader helyettesítése
 
A Feedly (http://www.feedly.com/) is igen ismert alkalmazás, bár a Google Reader-hez kevésbé hasonlít. Megjelenése leginkább egy újság tördelésére hasonlít, de egyes Chrome és Firefox modulokkal ez módosítható akár. Böngészőinket is tudjuk szinkronizálni, például Firefox-ból Chrome-ba tudjuk exportálni feliratkozásainkat, ezen kívül mobileszközeinket is össze tudjuk kötni vele.
 
Milyen RSS olvasót használjak a Google Reader helyett?
 
A The Old Reader (http://theoldreader.com/) is többek kedvence, designja a Google Reader előző kinézetére hasonlít, így tökéletes választás azoknak, akik valamilyen ismerős megoldást keresnek.
 
RSS olvasó a Google Reader helyett
 
 

Asztali hírolvasók a Google Reader helyett

 
Ezeket a programokat az asztalról futtathatjuk programként, így azoknak jöhet jól, akik leginkább csak egy eszközt használnak hírolvasásra. A legtöbb ilyen program több szolgáltatást is nyújt, mint böngészős testvéreik, viszont hátulütőjük, hogy igen sok a Google Reader-en alapul.
 
Ezek közül egyik a Windows-os FeedDemon (http://www.feeddemon.com/), amely azért is kiváló program, mert nagyszerűen testre szabható. Mivel ez is a Google Reader-rel szinkronizál, élettartama sem haladhatja meg azt, de talán más hírolvasóval is össze lehet majd kötni a közeljövőben.
 
Melyik a jó RSS olvasó?
 
Akik valamilyen Apple terméket használnak, legyen az Mac, iMac, iPad vagy iPhone, azoknak a Reeder (http://reederapp.com/) nevű alkalmazást tudjuk ajánlani. Ezen kívül számos ingyenes alternatívát lehet még találni az Andriod készülékekhez a Google Play áruházban, iOS készülékekhez pedig az Apple Store-ban.
 
 

Importáljuk Google Reader hírfolyamunkat

Ha megtaláltuk a nekünk tetsző hírolvasót, nem kell újrakezdenünk a hírfolyamokra való feliratkozást, hanem importálhatjuk meglévő Google Reader feedünket. Íme a teendők:
 
1. Irány a Google Takeout Reader oldala (https://www.google.com/takeout/?pli=1#custom:reader), majd itt kattintsunk az Archívum létrehozása gombra. Ez el fogja menteni az összes hírfolyamunkat, kedvenceket, és sok mást is.
 
2. Amint kész, kattintsunk a Letöltés gombra.
 
3. A letöltött .zip fájlt csomagoljuk ki, majd keressük meg a Reader könyvtárat, ezen belül a subscriptions.xml fájlt. Ezt másoljuk ki az asztalra.
 
4. Indítsuk el új hírolvasónkat, majd az opciókban keressük meg az importálás menüpontot. Válasszuk ki a kicsomagolt subscriptions.xml fájlt, amely így új olvasónkba helyezi eddigi feliratkozásainkat.
 
Google Reader adatok mentése, archiválás.
 
Ezzel nem importálódnak könyvjelzőink, és semmi más a Google Reader hírfolyamon kívül, de legalább feliratkozásaink meglesznek. 
 
Szerencsére júliusig még van időnk, aki még nem talált magának megfelelő hírolvasót, annak lesz ideje keresgélni a következő hónapokban. Időközben remélhetőleg az asztali hírolvasók a Google Reader mellett máshogy is tudnak majd hírfolyamokat kezelni, így aki ilyen programot használ, talán nem kell még váltania.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: Hatékony honlapüzemeltetés
Az e-mail marketing 5 legfontosabb szabálya

Az e-mail marketing íratlan szabályai

2018-09-30

E-mail marketing. Ez a digitális marketing csatorna, már nagyon régóta segíti az online kereskedők és marketing specialisták munkáját, és az elmúlt években csak egyre fontosabbá és hatékonyabbá vált.  

A turizmus és vendéglátás marketing csodálatos marketing eszköze: a blog

A turizmus és vendéglátás marketing csodálatos marketing eszköze: a blog

2018-07-13

Ha egy étterem vagy hotel vagy utazási iroda tulajdonosa vagy, de legyen az bármilyen turisztikai desztináció, melynek marketing kommunikációjáért felelsz, és azt kérded, melyik a legköltséghatékonyabb online marketing eszköz, akkor azt mondom: a blog, vagy cikk írás. Hova, hogyan és miért? Mutatjuk!  

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!