Duplikált tartalom, azaz Duplicate Content

Keresés

Menü

A duplikált tartalom jelentése, jellemzése és magyarázata a Máté Balázs online marketing szaktanácsadó által összeállított szakszótárban.

Marketing Professzorok

Duplikált tartalom


A duplikált, vagy másolt tartalom azt jelenti, hogy a cikk, jelentés vagy szöveg pontos másolata egy másik webhelyen is megtalálható. Ha a keresőmotorok robotjai duplikált tartalmú webhelyeket találnak, akkor az elsőként indexelt oldalt tekintik majd a forrásnak illetve eredeti közzétevőnek. A többi webhelyet figyelmen kívül hagyják.

 

Attól, hogy elhelyezed egy máshol is megtalálható cikk másolatát webhelyeden, még nem kell azonnali kitiltástól egyéb büntetéstől tartanod. A legtöbb webmester első sorban a látogatók számára készíti el webhelyét – és nem a keresőmotoroknak – és szeretne hasznos tartalmat szolgáltatni nekik. Ezt a keresőmotorok algoritmusai pedig figyelembe is veszik, de a kizárólag, vagy túlnyomó részt duplikált tartalmú oldalak ugyan úgy büntetést kapnak.

 

Éppen ezért ha regisztrálsz egy PLR cikkeket szolgáltató webhelyre, vagy más forrásokból szerzed be PLR cikkeidet, akkor ne feledd, hogy ezek a cikkek más webhelyeken is megjelenhetnek. Érdemes tehát átszerkeszteni őket, mielőtt publikálnád őket saját webhelyeden. A PLR cikkekkel használt tartalomgeneráló szoftverek által előállított tartalmakat a keresőmotorok általában képesek feismerni.
 

címkék: Online marketing, SEO, keresőoptimalizálás
Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolból magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!

Újságíró asszisztenst keresnek a Marketing Professzorok!

2017-08-21

Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolról magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!   

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

2017-05-19

Azt hiszed, csak akkor kerülhet a weboldalad a Google fekete listájára, ha tiltott technikákat alkalmazol? Tévedsz! Megmutatom milyen könnyen elérhet a vég, és azt is, hogyan védekezz ellene! 

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!