Keresés

Menü

Ismerd meg dropshipping pontos jelentését az online marketing szakszótárból!

Marketing Professzorok

Dropshipping


A dropshipping az áruk olyasfajta eladását jelenti, amely során a megvásárolt termék a vásárlóhoz nem egy viszonteladón keresztül, hanem közvetlenül a nagykereskedőtől kerül szállításra.

 

Dropshipping a marketingben

 

Egy marketing szakember számára ez különösen akkor hasznos, ha az interneten keresztül árulja a termékeit. Ilyen esetben jó kapcsolatot építhet ki egy nagykereskedelmi dropshippinggel foglalkozó céggel, és azok termékeit a webhelyén keresztül adhatja el, közvetítőként, vagyis kiskereskedőként. Amikor egy termék értékesítésre kerül, a közvetítő értesíti a céget és elküldi annak a vásárló szállítási címét. Ezt követően a nagykereskedő kiszállítja a terméket a vásárlónak. A közvetítő profitja ebből a kiskereskedelmi ár (amelyet a vásárló fizet a közvetítőnek) és a nagykereskedelmi ár (amelyet a közvetítő fizet a nagykereskedőnek) közötti különbség.

 

Dropshipping haszna

Ennek a módszernek nagy előnye, hogy a közvetítőnek (kiskereskedőnek) nem kell saját készletet tartania a termékekből, ami – a termékek méretétől függően – komoly raktárbérleti díjakkal járhat, és persze a szállítás megszervezése és végrehajtása és ezek költségei sem őt terhelik. Az ő feladata csupán az értékesítési folyamat lebonyolítása, akár eBay-en, akár saját webhelyén keresztül.

 

A siker titka itt egy megbízható és stabil dropship nagykereskedőt találni. Az ilyen cégek keresése során érdemes óvatosan eljárnod, nehogy egy köztes személlyel köss szerződést. Ezek a személyek (vagy egész cégek) nagykereskedőknek adják ki magukat, holott csupán közvetítőpontokként működnek egy valódi nagykereskedő és több kiskereskedő között. Ezek a köztes személyek csupán közvetítői díj fejében küldik tovább az általad értékesített termékek és a vásárlók adatait a nagykereskedőknek, ez a díj pedig természetesen a saját profitodból kerül levonásra.
 

címkék: Online marketing
Internetes biztonság

Nem is hinnéd mennyi mindent tud rólad az internet!

2018-10-18

Az internetezők számára különösen kényes témává vált a magánélet kérdése az elmúlt évek során. A közösségi média sokakat megoszt azzal kapcsolatban, hogy megéri-e annyi személyes adatot nyilvánosságra hozni magunkról a „teljes közösségi élményért” cserébe.

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt (1. rész)

2018-10-14

Az Instagram népszerűség-hulláma már évekkel ezelőtt elkezdődött, és a mai napig is tart. Sokan azonban nem tudják, hogyan szerezzenek cégüknek vagy akár személyesen maguknak több Instagram követőt. Mutatjuk!

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!