Dropshipping kifejezés magyarázata

Keresés

Menü

Ismerd meg dropshipping pontos jelentését az online marketing szakszótárból!

Marketing Professzorok

Dropshipping


A dropshipping az áruk olyasfajta eladását jelenti, amely során a megvásárolt termék a vásárlóhoz nem egy viszonteladón keresztül, hanem közvetlenül a nagykereskedőtől kerül szállításra.

 

Dropshipping a marketingben

 

Egy marketing szakember számára ez különösen akkor hasznos, ha az interneten keresztül árulja a termékeit. Ilyen esetben jó kapcsolatot építhet ki egy nagykereskedelmi dropshippinggel foglalkozó céggel, és azok termékeit a webhelyén keresztül adhatja el, közvetítőként, vagyis kiskereskedőként. Amikor egy termék értékesítésre kerül, a közvetítő értesíti a céget és elküldi annak a vásárló szállítási címét. Ezt követően a nagykereskedő kiszállítja a terméket a vásárlónak. A közvetítő profitja ebből a kiskereskedelmi ár (amelyet a vásárló fizet a közvetítőnek) és a nagykereskedelmi ár (amelyet a közvetítő fizet a nagykereskedőnek) közötti különbség.

 

Dropshipping haszna

Ennek a módszernek nagy előnye, hogy a közvetítőnek (kiskereskedőnek) nem kell saját készletet tartania a termékekből, ami – a termékek méretétől függően – komoly raktárbérleti díjakkal járhat, és persze a szállítás megszervezése és végrehajtása és ezek költségei sem őt terhelik. Az ő feladata csupán az értékesítési folyamat lebonyolítása, akár eBay-en, akár saját webhelyén keresztül.

 

A siker titka itt egy megbízható és stabil dropship nagykereskedőt találni. Az ilyen cégek keresése során érdemes óvatosan eljárnod, nehogy egy köztes személlyel köss szerződést. Ezek a személyek (vagy egész cégek) nagykereskedőknek adják ki magukat, holott csupán közvetítőpontokként működnek egy valódi nagykereskedő és több kiskereskedő között. Ezek a köztes személyek csupán közvetítői díj fejében küldik tovább az általad értékesített termékek és a vásárlók adatait a nagykereskedőknek, ez a díj pedig természetesen a saját profitodból kerül levonásra.
 

címkék: Online marketing
Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolból magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!

Újságíró asszisztenst keresnek a Marketing Professzorok!

2017-08-21

Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolról magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!   

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

2017-05-19

Azt hiszed, csak akkor kerülhet a weboldalad a Google fekete listájára, ha tiltott technikákat alkalmazol? Tévedsz! Megmutatom milyen könnyen elérhet a vég, és azt is, hogyan védekezz ellene! 

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!