Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

SEO és keresőoptimalizálás tippek 2015

Marketing Professzorok

SEO, keresőoptimalizálás


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Felejtsd el a keresőoptimalizálás fogalmát 2015-re!

2014.08.09.

Szerző: Máté Balázs, online marketing tanácsadó

Pár éve még azért harcoltam, hogy mindenki építse be a marketing büdzséjbe a keresőoptimalizálás költségeit, most pedig ilyet írok? Nem kell többet keresőoptimalizált honlap? Mi változott meg ennyire? Elmondom!
Pár éve még azért harcoltam, hogy mindenki építse be a marketing büdzséjbe a keresőoptimalizálás költségeit, most pedig ilyet írok? Nem kell többet keresőoptimalizált honlap? Mi változott meg ennyire? Elmondom! 

Amikor a GlaxoSmithKline 2006-ban megkeresett azzal,hogy jelentősebb brandjeik online marketing kommunikációjában tanácsadóként segédkezzek, még el kellett magyaráznom minden brand managernek, pontosan mit is jelent a SEO. Akkoriban nem is nagyon létezett más „ingyenes” online eszköz a látogatottság növelésére, mint a keresőoptimalizálás és a linkmarketing. Annyira nem foglalkozott a 2000-es évek közepén még senki a SEO-val, hogy egy egyszerű honlapmotor cserével és linkmarketinggel három-tízszeres forgalmat tudtunk elérni. Ma átestünk a ló túloldalára, a kezdő marketing tanácsadók csak a SEO-t kergetik marketing munkájuk során, kiemelve az abban való hozzáértésüket (vagy amit annak gondolnak). De 2014-re a keresőoptimalizálásnak már leáldozott, 2015-re már nem lehet erre építeni egy online marketing stratégiát. Miért?
 
 
 
 
 

2015 a klasszikus keresőoptimalizálás vége

Te mit vársz el egy Google keresés alkalmával? Olyan oldalra számítasz, ami minden SEO taktikát bevetett, hogy a keresési lista élén legyen, vagy valami olyasmire, ami valóban releváns?
 
A legtöbben nyilván az utóbbira szavaznak, és úgy néz, hogy ki a Google is ezt szeretné elérni. 2013-ban szűkítették azt a lehetőséget, amellyel megtudhattuk, hogy melyek a legnépszerűbb kulcsszavak, melyekkel a látogatók az oldalunkra találnak, és ezzel nagyjából meglőtték a SEO szakértőket is. Erre azért volt szükség, mert a Google szerette volna elérni, hogy a keresőket ne az optimalizált oldalak találatai töltsék fel, hanem hogy valóban felhasználókat segítsék releváns és minőségi találatokkal.
 
A „régi szép időkben” elég volt a metatageket a legfontosabb kulcsszavakkal teletölteni, de egy idő után a Google erre is ráunt és frissítette az algoritmusát. A SEO szabályai mára a kulcsszóhalmozást egyre kevésbé tolerálják, helyettük a minőségi tartalmak, a domain kora, duplikált tartalmak elkerülése és egy jó site-map számít főképp. Igazából a dolog annyira „egyszerű”, hogy csak egy jól működő oldalt kell létrehoznod, amit eredeti tartalmakkal töltesz fel. A külső linkek felhalmozása sem a legjobb ötlet, azonban ez még mindig működőképes taktikának minősül. 
 

Keresőoptimalizáló cégek ébredjetek!

A SEO üzletág hatalmasnak számít, egy felmérés szerint 863 millió weboldal említi világszerte a SEO kifejezést, másodpercenként 105 ember keres SEO-val foglalkozó linkeket a Google segítségével. A legtöbben cégeket és szolgáltatásokat keresnek ilyenkor, ami megmagyarázza azt is, hogy miért van a piacon olyan sok cég.
 
A keresőoptimalizálás majdnem olyan most, mint a Yeti: állítólag létezik, de a legtöbben elfogadták, hogy ha létezett is majomember szerű lény, akkor már évmilliókkal ezelőtt kihalt. Ha még nem is halt meg, valószínűleg haldoklik, amire egyszerű a magyarázat. A Google nem szeretné ha a SEO ipar játszadozna a keresési eredményekkel, releváns találatokat akar nyújtani. És amit a Google el akar érni, azt el is éri…
 
A keresőoptimalizáló cégek kihalásának másik oka az, hogy ma már minden alap szakirodalom megtalálható az Interneten, már az ingyenes CMS rendszerek is tudják az alap SEO beállításokat. Így azok, akik szaktudása ott elmaradt, hogy a keresőoptimalizálás a meta tagek kitöltését, kulcsszavak halmozását és linkek gyűjtését jelenti, már nem érnek el jelentős eredményeket az élesedő konkurenciaharcban. 
 

Ne is foglalkozzunk akkor a SEO-val 2015-ben?

De, csak nem úgy, ahogy eddig. Egyes SEO módszereket még mindig nem érdemes figyelmen kívül hagyni, ha nem is az optimalizáltság, de egy bizonyos oldal-higiénia miatt mindenképp. Egy jól rendezett és tartalmakban gazdag oldal sosem hátrány, de a legtöbb módszer, amivel a találati listát lehet manipulálni, lassan kezd délibábbá válni. Sok honlap tulaja még mindig kergeti őket, pedig sosem fogja elérni.
 
Az ember dühöng, amikor az ilyen óriások, mint a Google vagy a Facebook megszorításokat hoznak saját profitjuk érdekében (Hirdess inkább, mint ingyenesen told a honlapod mások arcába), mégis azért ha belegondolunk, ez a mi érdekünket is szolgálja valahol. A keresőoptimalizálás és annak manipulatív formája összességében ha minimálisan is, de rontja a keresési eredmények minőségét. A Google a felhasználók igényeit tartja szem előtt, meg persze a saját profitját…..
 
A manipulatív keresőoptimalizálás lassan egyre nehezebbé, sőt veszélyesebbé válik, az ok még mindig a Google. Bármit tehetsz, egy lépéssel mindig előtted lesz az algoritmus, mindig lesz újabb és másabb, amit nem lehet lekörözni. Az egyetlen biztos módszer, amelyet nem lehet elégszer hangsúlyozni, a minőségi tartalmak előállítása. A Google fejlődésével a kezdő keresőoptimalizálók is egyre veszélyesebbé válnak, hiszen egyre több mindenért jár kitiltás. Rengetegszer hívnak bennünket azért, mert egy újonnan felvett ifjú titán az internetes szakcikkek alapján nekiesett a cég weboldalának, és „agyon keresőoptimalizálta” azt. 
 
A keresőoptimalizálás régi formájában ért véget tehát. Nem nevezhetjük már SEO-nak azt, ha valaki kitölti a meta tageket, linkeket gyűjtöget oldalára és megfelel a W3C szabványoknak, ez ma már inkább az alap. A Keresőoptimalizálási trükköket szépen lassan felváltja a tartalommarketing, és a kifinomultabb, őszetetettebb technikák. Nézzük, melyek tehát a konkrét javaslataink 2015-re!
 
 

Melyek tehát a konkrét javaslataink 2015-re?

Az első konklúzió az, hogy a SEO magában már nem üdvözítő, nem elegendő, ahogy egyetlen más marketing eszköz sem állja meg a helyét önállóan. Kérlek olvasd el erről a témáról cikkünket itt! Részletes marketing tervet kell tehát kidolgoznunk, melynek ugyan része a SEO de nem egyedüli és fő pillére, ahogy nem lehet az a közösségi média marketing sem
 
A második, hogy ne fogj bele magad a keresőoptimalizálásba, mert könnyen lehet, hogy többet ártasz honlapodnak, mint használsz. Ha egy SEO szakértőt keresel, és a jelentkező csak annyit tud mondani, hogy beállítja a meta tageket és linkeket gyűjt, köszönd meg látogatását, és keress egy igazi szakértőt! 
 
A harmadik javaslatunk az egyediség. Ma már mindenki tudja az alapbeállításokat, ezért ezekkel nem mész sokra. Legyenek egyedi, de biztonságos ötleteid, és ami a legfontosabb, legyen egy egyedi, nem open source (Joomla, WordPress stb) honlapod. Csak az egyedi honlapmotorral tudsz jobb lenni, mint a versenytársaid!
 
Mi mindig komplex marketing stratégiában gondolkodunk, ez alapján dolgozunk. Ha szeretnél te is egy hatékony marketinget, kérd ajánlatunkat és elemzésünket ide kattintva!
 
Mondd el a véleményed a cikkről, értékeld 1-5-ig!
Szavazatok száma: 0 https://www.matebalazs.hu/seo-2015-tippek.html

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: SEO, keresőoptimalizálás

4 growth hacking technika, amikkel a rangsorolás élére juthatsz

2018-12-13

A Growth Hacking leghatékonyabb technikája a keresőoptimalizálás. Ugyanakkor a szimpla SEO nem elég ahhoz, hogy elérd azt a szintet, amit Growth Hackingnek hívunk. Mi kell ehhez? Mutatjuk!

Éttermek rangsorolása a Google Térképen

2018-12-10

Gondolkodtál már valaha azon, hogy miért épp az a három létesítmény jelenik meg a Google Térkép találatok között, valahányszor rákeresel egy város éttermeire? Szeretnél te is bejutni az áhított három közé, hogy minél több kereső felhasználó lássa meg nevedet, valahányszor étkezési...

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!