Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

Szükséged van marketing tanácsadóra? Megéri Neked a marketing tanácsadásért fizetni?

Marketing Professzorok

Marketing stratégia


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

8 figyelmeztető jel, amelyek arra utalnak, hogy érdemes lenne marketing tanácsadóhoz fordulnod

2017.07.03.

Szerző: Máté Balázs, online marketing tanácsadó

Szükséged van marketing tanácsadóra? Megéri Neked a marketing tanácsadásért fizetni?

Szükséged van marketing tanácsadóra? Megéri Neked a marketing tanácsadásért fizetni? Objektíven vizsgáljuk meg a kérdést, egy gyakorlati példán keresztül! 


Tudok főzni, sőt, szeretek is. Mégis inkább étterembe járok enni. Nem vagyok szakács, sőt, mi több, mosogató és beszerző sem. És még sok minden más. Bár néha szívesen elmegyek bevásárolni alapanyagokat, előkészítem az ételt, megfőzöm és el is mosogatok, de nagyon ritkán. Mert nem éri meg. Ha étterembe megyek, rengeteg munkát elvégeznek helyettem, amíg én azzal foglalkozhatok, amihez igazán értek, a marketing tanácsadással. Értek a főzéshez is, de mindig meglepődők az újabb és újabb technológiákon, megoldásokon. Nem vagyok benne napi szinten ezekben a dolgokban, még akkor sem, ha gasztromarketinggel foglalkozok, és ezerszer több konyhát láttam belülről, mint az átlag ember. Főzni mindenki tud, mondják. Lehet, de nem mindegy, hogyan. A költséghatékony és finom ételek elkészítéséhez valódi szakértő kell. Legyen az egy Michelin-csillagos étterem vagy egy napi menüztető, az adott színvonalhoz képest finomnak kell lennie az ételnek és a végén az egésznek nyereséget is kell hoznia. Ehhez szakértelem kell, akármennyire is azt gondolják sokan, egy éttermet üzemeltetni, főzni, mennyire könnyű. Azon éttermek, melyek pedig kiemelkednek a  többiek közül, még ennél is többet tudnak. Ott valóban profi a stáb, nemzetközi tudással, minőséggel, folyamatos fejlődéssel. Nos, lehet tudnám én is ezt csinálni, de én online marketing tanácsadó vagyok. Én ebből élek. Én inkább étteremben ebédelek. Mert megéri. Mert jobban, gyorsabban, finomabbat, költséghatékonyabban eszem, mint ha magam készíteném. Ugyan így nem olvasok orvosi könyveket, nem gyógyítom magam, elmegyek orvoshoz. Bár sok ismeretem van a dolgoról, néha mondok neki ötleteket, de ráhagyom magam. Ő ért hozzá. És sorolhatnám még, mennyi mindenbe nem érdemes magamnak belekezdnem. Te hogy vagy ezzel? 

 

A marketing olyan, mint a főzés, mindenki meg tudja csinálni. Sőt, lehet alkalmazott is van a cégnél, akinek feladata ez. De ez olyan, mintha felvennék egy mosogatót. Sok mindent meg tud csinálni, de nem lesz teljes az éttermi munkafolyamat. A marketing széles spektrumú tudomány, sőt, ha még a PR-t is ide vesszük… Az online marketing világa pedig naponta változik. 

 

De mégis mikor érdemes más kezébe adni cégünk reklámjainak intézését? Az alábbi nyolc szempont átvizsgálása könnyebbé teszi e kérdés megválaszolását.

 

1. Stagnálnak az eladások

Ha biztos vagy benne, hogy termékednek vagy szolgáltatásodnak van piaca, és hogy az ügyfélszolgálati és az értékesítési osztályon is minden a helyén van, ráadásul még az ár/érték arányt is tökéletesen sikerült beállítani, de mégsem jönnek az ügyfelek, akkor valószínűleg a marketinggel lesz a baj. Hogyan bizonyosodhatsz meg erről? Kérj egy marketing auditot, ahol céged marketing kommunikációját átvizsgáljuk, és minden kötelezettség nélkül elmondjuk, mi a hiba. Élj ezzel a lehetőséggel, kattints ide: Mi az az online marketing audit? 

 

Ez nem csak arra ad lehetőséget, hogy többet tudj meg marketinged hiányosságairól, de szakértő kezekből stratégiát is kaphatsz online marketing kommunikációdra nézve, melyből a jövőt tervezheted, és akár saját munkatársaiddal is kivitelezheted. 

 

2. A marketing feledésbe merült

Egy kisebb cég vagy néhány fős vállalkozás tulajdonosa gyakran több ember munkáját kénytelen elvégezni. A legtöbbször ilyenkor azok a feladatok kerülnek előtérbe, amelyek hamar profitot hozhatnak. A marketing ezzel szemben gyakran egy hosszútávú projekt, ami ezért általában a feladatlista legaljára kerül. Egy marketing ügynökség nem csak átveszi ezt a terhet, hanem képzett szakemberek legelső prioritásává is teszi azt.


3. Nem élvezetes a munka

A marketing nem való mindenkinek, ahogyan a főzés és a mosogatás sem, és a nemtörődömséggel és félvállról vett munkán mindig meglátszik, ha valaki olyan készítette, aki szívesebben csinált volna inkább bármi mást. Az elhanyagolt landing oldalak, közösségi platformok, semmilyen blogbejegyzések, unalmas emailek csupán néhány ezen egyértelmű nyomok közül. A marketing ügynökségek nem hiába specializálódtak ezekre a dolgokra – a marketing szakemberek karriert építettek mindezekre, tehát biztos lehetsz benne, hogy mindent beleadnak majd a minőségbe.

 

4. Rájöttél, hogy nem értesz hozzá

Ebben pedig nincs semmi szégyellnivaló – egy cég vezetője sem érthet mindenhez, idővel ezért is alkalmaz külön embereket, vagy egész részlegeket a fontosabb feladatok (ügyfélszolgálat, HR, stb.) elvégzésére. Ugyan ez vonatkozik a marketingre is – egy jó ügynökség segít rávilágítani a hiányosságokra és pontosan tudni fogja, hogy mit kell tenni azok orvoslása érdekében.

 

5. Az értékesítési részleg szerint kevés az érdeklődő

Ha az értékesítésen dolgozók jól is végzik a munkájukat, de ennek ellenére kevés az olyan érdeklődő, aki vásárlásra is adja a fejét, akkor szintén a marketing lehet a hibás elem a rendszerben. Az ügynökség az értékesítési osztállyal karöltve igyekszik majd a marketinget az értékesítéshez igazítani.

 

6. A marketing eddig vagy bejött, vagy nem

Ha egészen eddig csak néha sikerült eredményeke elérni a korábbi marketing-törekvésekkel, akkor az ember azt hiheti, hogy a marketing egyszerűen nem működik a cége számára. Sokszor hallom azt pl. hogy az online marketing nekünk nem hoz üzletet. A Világ pedig közben ebből él… Lehet, nem a Világgal van baj! Az ügynökség feladata az, hogy minden kihívást és célt figyelembe véve egy olyan stratégiát hozzon létre, ami képes leküzdeni ezeket a kihívásokat a végső cél felé törekedve. Idővel ez a stratégia folyamatosan finomításokra kerül majd a legjobb eredmények érdekében.

 

7. Eredményeket látsz, de nem tudod, hogy miért

Nem érdemes olyan csatornákra áldozni a pénzt és időt, amelyek nem hoznak eredményeket. Ha sikerül valamilyen módon nagyobb forgalmat generálni – legyen az több ajánlatkérés, asztalfoglalás vagy online rendelés – de nem tudod, hogy ezek milyen forrásból származnak, egy szakértőcsapat ilyen esetben is segítséget nyújthat. Mennyire hatékonyak a különböző marketing csatornáid? Erre a kérdésre is választ kaphatsz tőlünk. Mi minden egyes marketing filléred eredményességéről be fogunk tudni számolni

 

8. Szeretnél saját marketing osztályt indítani, de nem fér bele a költségvetésbe

Saját marketing szakembert, tartalomkészítőt, szerkesztőt, közösségi média managert, PPC szakértőt és designert alkalmazni nem a legolcsóbb megoldás. A legjobb marketing ügynökségek munkatársai jártasok mindezen területeken, és általában egyetlen alkalmazott áráért – ezért nem csak nagyobb cégeknek, de kisebb vállalkozásoknak is remek opció külső segítséget alkalmazni. Egy online marketing ügynökség, amilyen a Marketing Professzorok kft is, külön szakembert foglalkoztat a keresőoptimalizálás, a közösségi média marketing, a tartalommarketing, a linkmarketing és sorolhatnám még mennyi területre. Mi ezeket a szakembereket képezzük, kutatásokban vesznek részt, napi szinten ezen a területen dolgoznak, sok-sok példát, megoldást látva. Egy ügynökségi szakember mindig többet fog tudni, mint egy cégnél dolgozó marketinges, már csak a minta nagysága miatt is. Sokszor fordult már elő velünk is, hogy felvettünk egy cégnél dolgozó, ott kitűnően működő marketing szakembert, de az ügynökségi környezethez ő kevés volt…. 
 

Mondd el a véleményed a cikkről, értékeld 1-5-ig!
Szavazatok száma: 0 https://www.matebalazs.hu/marketing-tanacsadas-mikor-8.html

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: Marketing stratégia

Érzelem-alapú marketing - a leghatékonyabb út a vásárlóhoz

2018-10-21

Statisztikák, kiváló minőség, alacsony árak, kedvező ajánlatok – ezek mind olyan dolgok, amelyek segíthetnek ugyan eladni egy terméket vagy szolgáltatást, de hosszútávon semmit nem tesznek a márkahűség kialakítása érdekében. Gondolj csak bele – segít az ilyen papíron jól mutató tényezők közül bármelyik is...

Miből áll a szállodamarketing 2019-ben?

2018-10-01

6 kérdés, és 6 szakértői válasz 2019 hotel marketing trendjeiről. Mit felejts el, és mit ne hagyj ki ezentúl szállodád marketing stratégiádból tapasztalataink és kutatásaink eredményei alapján a hotel marketing világából.

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!