Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

Manapság rengeteg blogger és vlogger születik, miért ne lehetnél te is az? Egyszerűbb, mint gondolnád! Lukács Kornélia a marketing Porfesszorok tanácsadója elmondja, hogyan tedd!

Marketing Professzorok

Közösségi média marketing


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Hogyan lehetsz sikeres social media influencer?

2017.10.29.

Szerző: Lukács Kornélia, Divat és Stílus főszerkesztő, Máté Balázs, online marketing tanácsadó

Manapság rengeteg blogger és vlogger születik, miért ne lehetnél te is az? Egyszerűbb, mint gondolnád! Lukács Kornélia a marketing Porfesszorok tanácsadója elmondja, hogyan tedd!

Manapság rengeteg blogger és vlogger születik, miért ne lehetnél te is az? Egyszerűbb, mint gondolnád! Lukács Kornélia a marketing Porfesszorok tanácsadója, a Divat és Stílus online magazin főszerkesztője elmondja, hogyan tedd! 
 


Gondoltál már arra, hogy milyen jó lehet azzal pénzt keresni, hogy az Instagram feltöltesz magadról néhány fotót? A közösségi médián számtalan olyan felhasználóval találkozhatunk manapság, aki abból él, hogy kreatívan használja az Instagramot, a Facebookot, és egyéb felületeket. Ilyenkor persze mindenki kicsit féltékeny lesz, pedig az út előttünk is nyitott, és nem is olyan göröngyös, ha ilyen vágyakat dédelgetünk. A cégek manapság egyenesen harcolnak azért, hogy egyedi véleményvezérekkel dolgozhassanak együtt, így nagy valószínűséggel a jövőben egyre népszerűbb lesz ez a „szakma”. De hogyan lehet valakiből sikeres social media influencer? 

 

Határozd meg a témát, amivel foglalkozni szeretnél! 

Az első, és talán az egyik legfontosabb lépés, hogy mielőtt belevetnéd magad a social media világba, határozd meg azt, hogy mit szeretnél üzenni a közösségi médiás felületeiden az embereknek! Ha például a divat az, amiben igazán otthon érzed magad, akkor ne a gasztronómiával kapcsolatos fotók uralják az Instagram feed-ed! Ha több témába egyszerre belefogsz, előfordulhat, hogy egy nagy káosz lesz a vége, és könnyen lehet, hogy a követőid átpártolnak egy rendezettebb, átgondoltabb oldalra! 

 

Az Infuencer elengedhetetlen eszköze: Ruházz be egy jó minőségű telefonra!

Egy jó social media influencer igényes tartalmakkal lepi meg a követőit, amihez elengedhetetlen a megfelelő technikai háttér. Manapság már a telefonok is hasonló kamerával rendelkeznek, mint egy komoly fényképezőgép, így érdemes inkább egy jó minőségű telefonra beruháznod, amivel szép, igényes képeket készíthetsz. Az ilyen tartalmak mindig felkeltik a felhasználók figyelmét! 

 

Alkoss egyedit! 

Ha szeretnél kitűnni a tömegből, arra lesz szükséged, hogy egyedi, különleges tartalmakat gyárts a felhasználóknak. Ehhez ugye jó ötletnek tűnik, ha külföldi felhasználóktól inspirálódsz, azonban arra figyelj, hogy ez csupán inspiráció legyen és ne másolás, utánzás! Senki sem fog rád felfigyelni, ha nem tudsz önállóan gondolkozni, egyedi tartalmakat előállítani! 

 

Ne félj a kritikától sem! 

Ha ezen a pályán szeretnél érvényesülni, akkor tisztában kell lenned azzal, hogy a kritika téged sem fog elkerülni. Bármit csinálhatsz, biztos, hogy lesznek olyanok, akik nem lesznek elégedettek veled vagy a munkásságoddal. Különösen a social mediás felületeid elindításakor érdemes nagyobb hangsúlyt fektetned arra, hogy elolvasd a véleményeket, kommenteket, hiszen ebből rengeteg tanulhatsz, és a későbbiekben nagy hasznodra válhat ez a segítség. 

 

Engedd, hogy rád találjanak! 

Ahhoz, hogy a leendő követid megtalálják a közösségi oldalon, ezt neked is „támogatnod” kell. Ezt a legjobban úgy tudod megtenni, hogy hashtagaeket használsz! Válassz a népszerű hashtagek közül, és ezekkel lásd el a fotóidat! Ezek kívül pedig ne felejtsd el bejelölni azt sem, hogy éppen hol tartózkodsz, és kivel! 

 

Ne félj a bukástól!

Sokan sok mindenben voltak sikertelenek, az Instagram Influencer azonban nem az egyetemi diplomát és különleges képességeket igénylő szakma. Hány emberrel találkoztam, akit nem szerettek kolégái, gyűlölködő, igazi energia vámpír volt, ráadásul munkájában is sikertelen. Ma social media influencernek tartja magát… Te ennél több vagy, igaz?! Ha lány vagy, egy pár jól retusált képpel hamar sok követőd akad, még akkor is, ha a való életben ez nincs így. Nem kell ahhoz a való világban a társaság központja és kedvelt figurája légy, hogy az Instagramon tízezres követőtáborra tegyél szert. Személyiséged esetleges hibáit ugyan olyan jótékonyan fedi el a Valencia filter, ahogy varázsol  nőt egy átlagon aluli lányból. Kezdj hát neki nyugodtan, hidd el, jobb leszel, mint sokan,akik ma már Infulencernek tartják magukat! 
 

Mondd el a véleményed a cikkről, értékeld 1-5-ig!
Szavazatok száma: 0 https://www.matebalazs.hu/lukacs-kornelia-influencer.html

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: SMM

Közösségi média marketing? Miért nem használod a Redditet?

2018-12-07

Sokan még csak nem is hallottak a Redditről, vagy sosem foglalkoztak vele, mert egyszerűen nem tudják komolyan venni. Pedig sok világcég sikerrel kommunikál a Redditen. Mutatjuk a gyakorlati példákat!

Hogy működik a LinkedIn algoritmusa (és hogyan optimalizálj rá)?

2018-12-03

A LikedIn egyre fontosabb szereplővé válik, nem csak a B2B, de a B2C online marketing kommunikációban is. Hogyan működik az algoritmusa, hogyan érhetsz el rajta minél több embert posztjaiddal? Mutatjuk! 

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!