A kulcsszóegyezés típusainak jelentése

Keresés

Menü

Ismerd meg a kulcsszóegyezés típusait az online marketing szakszótárból!

Marketing Professzorok

Kulcsszóegyezés típusai


A kulcsszóegyezés a PPC kampányok egyik beállítása a Google AdWords rendszerében, illetve más keresőmotorok kampánybeállításai között. Az „egyezési” beállításokkal adható meg, hogy az adott hirdetés mely keresőszavakra jelenik (vagy nem jelenik) majd meg.

 

Kulcsszóegyezés típusai

Pontos egyezés (Exact Match)


A hirdetésed kizárólag akkor jelenik meg, ha a kereső felhasználó pontosan az általad megadott szavakat írja a keresődobozba. Ha a kifejezések sorrendje megváltozik, vagy egy plusz szó is közéjük kerül, akkor a hirdetés nem jelenik meg. A hirdetés még akkor sem jelenik meg, ha csupán egyetlen karaktert hozzáadnak a keresőkifejezéshez. Ez egy célzottabb egyezési forma, ami hosszú távon gazdaságosabb lehet, de jóval kevesebb ember számára jelenik majd meg a hirdetésed.

 

Kifejezésegyezés (Phrase Match)


Kifejezésegyezés esetén a megadott kifejezést pontosan kell beírni a keresőbe, de akár további kiegészítő kifejezésekkel együtt. Ezt az egyezési típust idézőjelekkel kell megadni a kampánybeállítások között „példa keresendő kulcsszó” formájában.

 

Kizáró egyezés (Negative Match)


Tegyük fel, hogy ki szeretnéd zárni azokat a kifejezéseket, amik arra utalnak, hogy a kereső felhasználó nem tervez pénzt költeni. Ilyenkor negatív kulcsszavakat kell megadnod, amik elé egy kötőjelet kell írnod, például -olcsó, vagy -infók, stb. Így az ilyen kifejezéseket használó keresések eredményei között hirdetésed nem jelenik meg.
 

címkék: SEO, keresőoptimalizálás
Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolból magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!

Újságíró asszisztenst keresnek a Marketing Professzorok!

2017-08-21

Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolról magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!   

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

2017-05-19

Azt hiszed, csak akkor kerülhet a weboldalad a Google fekete listájára, ha tiltott technikákat alkalmazol? Tévedsz! Megmutatom milyen könnyen elérhet a vég, és azt is, hogyan védekezz ellene! 

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!