Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

Hogyan legyek az első a Google találati listáján 2018-ban?

Marketing Professzorok

SEO, keresőoptimalizálás


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Hogyan legyek az első a Google találati listáján 2018-ban?

2018.01.08.

Szerző: Máté Balázs, online marketing tanácsadó

A keresőoptimalizálás folyamatosan változó alapokon nyugvó tudomány. 2018-ra rengeteg minden megváltozott, de sok minden maradt is ugyan az, ami eddig fontos volt a SEO-ban. Külföldi irodalmazás és saját kutatásaink alapján mutatjuk, mit tegyél meg azért,

A keresőoptimalizálás egy folyamatosan változó, bővülő területe a digitális marketingnek, éppen ezért nehéz egyetlen egy stratégiát találni rá, ami az idők végezetéig jó eredményeket garantálna. A Google algoritmusa nem mondja, hogy BUÉK, folyamatosan változik az év során. Azt azonban meg tudjuk nézni, mi kell a keresőoptimalizált állapot eléréséhez most, 2018-ban. 


 

1. Beszédes URL címek és tartalmak 

Ez nem egy új dolgo, de 2018-ban is fontos marad. Itt első sorban nem a felhasználókra, hanem a Google robotjaira kell optimalizálnod URL címedet. Ha azt akarod, hogy a robotok jobban megértsék az adott oldal tartalmát, akkor minden szöveges mezőt érdemes kihasználni erre a célra. Gondolunk itt a képek alt címkéire, a beágyazott videók leírásaira és minden egyébre, amit a robotok képesek elolvasni és értelmezni. Mi nem tanácsoljuk a sok alkönyvtáras rendszert. Kutatásokat végeztünk, saját, csak SEO kutatásokra használt weblapjainkon ezen a téren. Ezen kutatások eredményeit átültettük az ügyfél honlapokra is. Mind a SEO révén érkező találatok, mind a konverziók jelentősen növekedtek, ha a könyvtárszisztéma nem volt bonyolult. Nem javasoljuk, hogy olyan rendszert használj, mely így osztja be tartalmaidat: www.endomainem.hu/termekek/telitermekek/sisapkak/rossignolsapka Sokkal jobb, ha weboldalad motorja lehetőséget ad a főkönyvtárban elhelyezni mindent: www.endomainem.hu/teli-sisapkak-rossignolsapka.html

 

Keresőoptimalizált weboldalt szeretnél? Kattints ide, és nézd meg, mi kell hozzá! 

 

2. Kulcsszóelemzés

Milyen kulcsszavakat érdemes megcélozni? Van néhány jobb kérdésünk: mi az, amivel céged foglalkozik? Mik azok a kérdések és problémák, amikkel az ügyfelek hozzád fordulhatnak, ha valamilyen segítségre van szükségük? Célozz meg olyan kulcsszavakat, amelyeken keresztül eljuthatnak hozzád az emberek azokkal a problémáikkal, amiket meg tudsz oldani.

 

De milyen stratégiában érdemes használni ezeket? Szükséged lesz oldalanként egy darab elsődleges kulcsszóra, és 5-6 másodlagosra, amelyek mind a kereső szándékához kapcsolódnak. Ha mind az elsődleges, mind a másodlagos kulcsszavaid egy adott problémát (egy kérdés, egy szándék, egy szükséglet, stb.) céloznak meg, akkor az adott oldalt könnyedén optimalizálhatod ennek megoldására. Ezt hívjuk vertikális keresőoptimalizálásnak.

 

3. Tanulmányozd a SERP-eket

Indíts egy keresést a Google-on és nézd meg, hogy milyen találatok helyezkednek el az első oldal legelőkelőbb pozícióiban. Próbáld összeegyeztetni keresésed szándékát a találatokkal – a Google szerint az adott keresésre ezek a legrelevánsabb válaszok. Néhány találati oldal tanulmányozásával idővel tisztábbá válik majd, hogy a Google mit minősít jó tartalomnak az adott keresésekre.

 

Szeretnél Te is időben felkészülni a legnagyobb trendekre, vagy úgy érzed, a jelenleginél jobban is kiaknázhatnád az online marketing lehetőségeit? Tanfolyamaink pontosan ebben segítenek, tudj meg többet róluk ITT!

 

A következő lépés megkeresni a hiányosságokat – ha van egy kérdésed, amiről tudod, hogy ügyfeleidnél gyakran felmerül, de a Google nem tud rá rendes választ adni, akkor érdemes megragadni a lehetőséget, és megválaszolni azt blogodon vagy webhelyeden. Ezzel nem csak kitöltesz egy űrt a találatok között, de jó eséllyel első helyre kerülsz majd néhány releváns keresésnél.

 

4. Hihető nevek a minőségi tartalom mögött 

Először is hihető emberre vagy emberekre van szükséged tartalmaid megírásához. Hogy miért érdemes ilyen neveket állítani tartalmaid mögé? Mert így az olvasók sokkal nagyobb eséllyel osztják tovább azokat és több linképítésre is számíthatsz, ráadásul egy valódi név magát a tartalmat is hitelesebbé teszi – a Google szemében is.

 

Másodszor pedig jusson eszedbe, hogy a kereső személy céljának próbálsz eleget tenni, ezért olyan jó minőségű tartalmakra van szükséged, amelyek már az első oldalra érkezve segítenek megoldani a keresők problémáit. Erre (vagy ennek hiányára) a Google is felfigyel majd, és a megfelelő rangsorolással jutalmaz (vagy büntet) érte.

 

5. Szükséged lesz egy megnyerő főcímre és meta leírásra

Habár sokak számára úgy tűnhet, hogy a Google már nem igazán használja az oldalak meta leírását, valójában igen gyakran veszik azt elő. Azonban a főcím még ennél is fontosabb. Az URL is gyakran előkerül a találati kivonatokban, ahogy több más elem is.

 

A kivonatok (megjelenített találatok) különösen fontosak a SEO-t végzők számára, hiszen ezek határozzák meg, hogy az adott oldal miként jelenik meg a találatok között. Gondolj úgy a kivonatokra, mint egy-egy lehetőségre. Lehetőségek arra, hogy felkeltsd a kereső felhasználók figyelmét, hogy azok a te hivatkozásodra kattintsanak másoké helyett. Ha sikerül mind a releváns kulcsszavakat, mind a hívogató megfogalmazást párosítanod bennük, akkor nyert ügyed van.

 

6. Elsődleges, másodlagos és kapcsolódó kulcsszavak

A kapcsolódó kulcsszavak alatt azokat értjük, amelyek szemantikailag kapcsolódnak egymáshoz. A Google ezen kulcsszavak alapján dönti el, hogy szöveges tartalmadnak köze van-e a keresésekhez. A szöveges tartalom különös hangsúlyt kap itt, ugyanis a Google sokkal jobban „szereti” a szemantikailag kapcsolódó kulcsszavakat az oldal szövegében, mint a beillesztett vizuális elemek leírásaiban, amiket nem feltétlenül tud mindig párhuzamba helyezni az oldal szövegével.

7. Használj bővített kivonatokat a láthatóság növelése érdekében

A bővített kivonatok segítségével sokkal több felhasználó figyelmét magadra tudod terelni. Persze nem minden tartalom alkalmas bővített kivonatú megjelenítésre, de ha például vendéglátásban, éttermekben, szállodákban vagy receptekben utazol, akkor elengedhetetlen, hogy vizuálisabbá tedd találataidat.

 

8. Gyors és csinos oldalak

Egyszerű koncepció, összetett feladat. Nem elég, hogy webhelyed jól nézzen ki, a kielégítő felhasználói élmény biztosítása is elengedhetetlen, méghozzá minden lehetséges eszköztípuson. Fontos, hogy a látogatók akadálymentesen és könnyedén rátalálhassanak arra, amiért webhelyedre érkeztek. Szempont továbbá a webhely sebessége és biztonsága is, amiket a Google szintén elszámol a rangsoroláskor.

 

Felhasznált SEO irodalom:

MOZ SEO BLOG

Google Webmaster Blog
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: SEO, keresőoptimalizálás
Minden, amire a helyi keresőoptimalizáláshoz szükséged lehet

Minden, amire a helyi keresőoptimalizáláshoz szükséged lehet

2018-11-05

Titkok, tippek, trükkök a Google helyi keresésről, mely ma már a keresőoptimalizálás egyik legfontosabb feladata. Érthetően az alapoktól a használható megoldásokig mutatjuk, mit kell tenned!

Mit hoznak 2019 SEO trendjei?

Mit hoznak 2019 SEO trendjei?

2018-11-04

2018 nagy változásokat hozott a keresőoptimalizálás területén. De mit hoz vajon majd 2019? Ha nem akarsz akkorát bukni keresőtalálataiddal, mint sokan idén, érdemes követned az alábbi cikkben leírt trendeket!

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!