Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

Mi is az a Foursqare és hogyan tudod használni marketing eszközként, milyen hirdetési lehetőségek vannak a 4sqeren, és megéri-e használni ezt a közösségi média marketing eszközt?

Marketing Professzorok

Online Marketing


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

A Foursquare mint közösségi média- és mobilmarketing eszköz

2013.02.21.

Szerző: Máté Balázs és Szoro Ákos online marketing tanácsadó

Mi is az a Foursqare és hogyan tudod használni marketing eszközként, milyen hirdetési lehetőségek vannak a 4sqeren, és megéri-e használni ezt a közösségi média marketing eszközt?

Forrás: matebalazs.hu

 

Talán már sokan találkoztak a Foursquare nevű alkalmazással, akár használja is valaki azt, vagy csak ismerősei „Check-in”-jét szokta látni a közösségi oldalakon. Akadnak olyanok, akik nem értik mire is jó az alkalmazás, és olyanok is, akik megfelelően kihasználják az általa nyújtott előnyöket. Bemutatjuk, miért kiváló marketing eszköz több platformon is, valamint felhasználásának módjait is ismertetjük, hiszen szórakozásnak sem utolsó!

 

Mi is az a Foursquare, avagy 4sq

A Foursquare egy térkép alapú alkalmazás okostelefonokra, melyben be tudunk jelentkezni (check-in) különböző helyi éttermekből, boltokból, gyakorlatilag mindenhonnan. Magunk is vihetünk fel új helyeket, ha azok még nincsenek fent a Foursquare-en. Ezeket a bejelentkezéseket megoszthatjuk az alkalmazást használó barátainkkal, illetve összeköthetjük Facebook és Twitter fiókunkkal is, így azt az ottani ismerőseink is láthatják.
 
A Facebookhoz képest  egy sokkal zártabb közösség azoknak, akik nem kedvelik a Facebook és a Twitter nagy nyilvánosságát, félnek ott mindenki előtt megosztani képeiket, és azt, hogy merre járnak. 
Az alkalmazás népszerűségét mutatja, hogy világszerte több mint 30 millió felhasználóval rendelkezik, akik összesen több mint 30 milliárd check-in-t produkáltak, és a regisztrált vállalkozások száma már több mint egy millióra tehető.
 
Az okostelefonok terjedésével és a közösségi média térhódításával az online marketing piac a mobil eszközökön való megjelenésre koncentrál, így a Foursquare tökéletesen illik a képbe.
 

Miért lehet fontos egy vállalkozás számára a Foursquare marketing?

Míg a közösségi oldalakon nekünk kell elérnünk, hogy rajongóink kapcsolatba lépjenek velünk, a Foursquare ösztönzi felhasználóit az interakcióra. A felhasználók bejelentkezéskor közvetlenül kapcsolatba lépnek a hellyel, és egyben barátaikkal is tudatják, hol vannak. Amikor ezt teszik, egyszerre versenyeznek is barátaikkal, ugyanis a check-in-ek után jelvényeket is kapnak. Aki egy 60 napos időszakban a legtöbbször jelentkezik be egy helyről, az megkapja a mayor, vagyis polgármester kitüntetést. Minél többen kerülnek ennek közelébe, annál jobban ösztönzi őket, hogy megelőzzék barátaikat.
 
A legfontosabb tény vállalkozások számára: lehet, hogy te még nem használod, de a vásárlóid már igen.
 

Hogyan használjuk a Foursquare-t üzletünk népszerűsítésére

Először is hozzunk létre profilt, melyen aztán információkat oszthatunk meg vásárlóinkkal, úgynevezett special-okat, vagyis akciós ajánlatokat kínálhatunk nekik. A special-ok nem csak egyszerű kedvezmények, hanem figyelemfelkeltésre alkalmas eszközök. Amikor a felhasználók a térképen böngésznek, kiemelten láthatják, mely üzletek kínálnak ilyen akciókat. Ha a környéken csak mi használunk ilyet, nagyban növeljük annak esélyét, hogy hozzánk térnek be a felhasználók.
 
 
Amennyiben érdekel a Foursqare marketing célú felhasználása, gyere el Közösségi média guru tanfolyamunkra ahol erről is lesz szó! Kattints ide a jelentkezéshez! 
 
 

Foursquare marketing alapok

Jelenlegi vásárlóinkat bíztassuk a Foursquare használatára. Üzletünkben helyezzünk ki egy útmutatót, hogyan regisztrálhatnak, hogyan jelentkezhetnek be, és hogyan köthetik össze az alkalmazást Facebook vagy Twitter fiókjukkal. Ha ezt megteszik, ajánljunk fel nekik valamilyen kedvezményt, esetleg valamilyen ajándékot. Ez után csupán mutassák meg bejelentkezésüket telefonjukon eladónknak, aki ezután részesíti őket a kedvezményben. Nekik ez csak pár pillanatig tart, cserébe kapnak is valamit, viszont innen kezdve ők is részesévé válnak a hálózatnak, melyet ezentúl nagy valószínűséggel használni is fognak.
 
Hűséges vásárlóinkat díjazzuk, hiszen visszatérő vendégeket szeretnénk, akik tovább építik vállalkozásunk hírnevét. A legtöbbet bejelentkező vásárlóinknak külön kedvezményeket adhatunk, és a mayor címet elérő vendégünknek ezen felül is adhatunk extra kedvezményt. Ez a vásárlók közti versengést is elősegíti, akik majd el akarják érni ezt a rangot, így többet jelentkeznek be hozzánk, vagyis többet járnak majd üzletünkbe.
Egy másik oldal, a socialmention.com segítségével azt is ellenőrizhetjük, hogy kik és hányszor említik üzletünket a közösségi oldalakon. Csupán üzletünk nevét kell megadni, és azt akárhányszor posztolja valaki az egyik közösségi oldalon, értesítést kapunk róla. Ezek számától függően megkereshetjük személyes üzenetben a felhasználót valamelyik közösségi oldalon, és hűségéért cserébe valamilyen akcióval díjazhatjuk.
 
Ezek nem túl bonyolult módszerek, csupán be kell indítani a folyamatot, és azután már kis odafigyeléssel az szinte önmagától működik. Ingyenes, egyre többen használják, közösségi és mobilmarketing szempontból is újdonság, így mi is nyugodtan ismerkedjünk meg vele. Használjuk magánszemélyként is, hiszen kiváló szórakozás és érdekes játék! 
 
 

Próbáld  ki te is a Foursquaret! 

A Foursquare letöltése a Play áruházból itt!
A Foursquare letöltése iOS-ra itt!
Foursquare weboldal itt
 
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: Online marketing, SMM
A közösségi média veszélyei – Mit tehetnek a szülők gyermekeik védelme érdekében

A közösségi média veszélyei – Mit tehetnek a szülők gyermekeik védelme érdekében

2018-11-12

A közösségi média jó dolog. Sok előnye van gyermekeinkre nézve is. Azonban rengeteg hátránya és veszélye is, melytől neked kell megóvnod őket. Mutatjuk, mit tegyél azért, hogy gyermeked biztonságban legyen az interneten is.

Karácsonyi marketing az utolsó pillanatban? Nem lehetetlen, hogy még csodát teszel? De vajon mit tudsz még tenni, most, amikor már mindenki az áruházakat böngészi? Mutatjuk!

Mentsd meg karácsonyi marketingedet ezekkel az utolsó pillanatban bevethető trükkökkel!

2018-11-03

Karácsonyi marketing az utolsó pillanatban? Nem lehetetlen már csodát tenni? Vajon mit tudsz még tenni, most, amikor már mindenki az áruházakat böngészi? Mutatjuk!   

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!