Vírus e-könyv, azaz a Viral eBook értelmezése

Keresés

Menü

Online marketing szakszótárunkban most a vírus e-könyv, azaz a Viral eBook magyarázatáról olvashatnak.

Marketing Professzorok

Vírus e-könyv


A „vírusszerű” e-könyvek lényege, hogy széles körben terjedjenek el, és minél többekhez jussanak el a bennük elhelyezett, egy kereskedő webhelyére mutató hivatkozások. A könyvet terjeszteni kívánó személy válogatott embereknek ajándékozza oda azt ingyen, továbbá jogot biztosít számukra a könyv elajándékozásához vagy újraeladásához (Lásd még: Újraeladási jog). A könyvet így megszerző emberek aztán továbbadhatják azt, és ez a folyamat így megy tovább. A terjesztésre való buzdítás érdekében engedélyezhető a hivatkozások módosítása részben, vagy egészben is.

 

Tegyük fel például, hogy szeretnél egy új szoftvert reklámozni, és ezért készítesz egy e-könyvet a termék legjobb tulajdonságainak bemutatására, vagy annak szemléltetésére, hogy miként oldhatja meg ez a szoftver az emberek valamelyik gyakori problémáját. Ezt az e-könyvet aztán ingyenesen elajándékozhatod, lehetővé téve, hogy a könyvet megszerzők partnereiddé váljanak, és olyan saját partnerhivatkozásokat helyezhessenek el a könyvben, amelyek a te terméked értékesítési oldalára mutatnak. Ezekkel a hivatkozásokkal a partnerek közvetítői díjhoz juthatnak, ami erősen ösztönözheti őket a könyv terjesztésére.
 

címkék: Online marketing
Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolból magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!

Újságíró asszisztenst keresnek a Marketing Professzorok!

2017-08-21

Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolról magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!   

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

2017-05-19

Azt hiszed, csak akkor kerülhet a weboldalad a Google fekete listájára, ha tiltott technikákat alkalmazol? Tévedsz! Megmutatom milyen könnyen elérhet a vég, és azt is, hogyan védekezz ellene! 

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!