Keresés

Menü

Online marketing szakszótárunkban most a vírus e-könyv, azaz a Viral eBook magyarázatáról olvashatnak.

Marketing Professzorok

Vírus e-könyv


A „vírusszerű” e-könyvek lényege, hogy széles körben terjedjenek el, és minél többekhez jussanak el a bennük elhelyezett, egy kereskedő webhelyére mutató hivatkozások. A könyvet terjeszteni kívánó személy válogatott embereknek ajándékozza oda azt ingyen, továbbá jogot biztosít számukra a könyv elajándékozásához vagy újraeladásához (Lásd még: Újraeladási jog). A könyvet így megszerző emberek aztán továbbadhatják azt, és ez a folyamat így megy tovább. A terjesztésre való buzdítás érdekében engedélyezhető a hivatkozások módosítása részben, vagy egészben is.

 

Tegyük fel például, hogy szeretnél egy új szoftvert reklámozni, és ezért készítesz egy e-könyvet a termék legjobb tulajdonságainak bemutatására, vagy annak szemléltetésére, hogy miként oldhatja meg ez a szoftver az emberek valamelyik gyakori problémáját. Ezt az e-könyvet aztán ingyenesen elajándékozhatod, lehetővé téve, hogy a könyvet megszerzők partnereiddé váljanak, és olyan saját partnerhivatkozásokat helyezhessenek el a könyvben, amelyek a te terméked értékesítési oldalára mutatnak. Ezekkel a hivatkozásokkal a partnerek közvetítői díjhoz juthatnak, ami erősen ösztönözheti őket a könyv terjesztésére.
 

címkék: Online marketing
Internetes biztonság

Nem is hinnéd mennyi mindent tud rólad az internet!

2018-10-18

Az internetezők számára különösen kényes témává vált a magánélet kérdése az elmúlt évek során. A közösségi média sokakat megoszt azzal kapcsolatban, hogy megéri-e annyi személyes adatot nyilvánosságra hozni magunkról a „teljes közösségi élményért” cserébe.

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt (1. rész)

2018-10-14

Az Instagram népszerűség-hulláma már évekkel ezelőtt elkezdődött, és a mai napig is tart. Sokan azonban nem tudják, hogyan szerezzenek cégüknek vagy akár személyesen maguknak több Instagram követőt. Mutatjuk!

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!