Keresés

Menü

Ismerd meg a pixel webhely, azaz a pixel site pontos jelentését az online marketing szakszótárból!

Marketing Professzorok

Szavazás


A szavazás egyfajta közvélemény kutatás egy adott csoporton belül egy bizonyos témát illetően. A szavazás célja a csoporttagok válaszainak összegyűjtése és ezek kielemzésével a csoport véleményeinek megállapítása.

 

Miért van szükség szavazásokra?

Az internet világában a szavazások rendkívül fontos eszközei egy csoport szükségleteinek és keresletének megállapítására. Egy termék kifejlesztése vagy egy szűk réspiacra összpontosító AdSense webhely kialakítása hatalmas veszteség veszélyét hordozza magában, amennyiben nem biztos, hogy van-e egyáltalán igény vagy érdeklődés ezek iránt.

 

Egy marketinges számára sokkal megbízhatóbb adatokat kínálnak erről a közönség által megválaszolt szavazások, mintha csak saját megérzésére vagy véleményére támaszkodna. A szavazásokkal egyszerűen begyűjthető ez az információ. Ezeket a szavazásokat egy email lista feliratkozóinak is el lehet küldeni, és ezzel egy időben akár a webhelyen is el lehet helyezni őket. E mellett léteznek olyan online szolgáltatások is, amelyekkel összetettebb szavazásokat is készíthetünk.
 

címkék: Marketing stratégia, Online marketing
Internetes biztonság

Nem is hinnéd mennyi mindent tud rólad az internet!

2018-10-18

Az internetezők számára különösen kényes témává vált a magánélet kérdése az elmúlt évek során. A közösségi média sokakat megoszt azzal kapcsolatban, hogy megéri-e annyi személyes adatot nyilvánosságra hozni magunkról a „teljes közösségi élményért” cserébe.

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt (1. rész)

2018-10-14

Az Instagram népszerűség-hulláma már évekkel ezelőtt elkezdődött, és a mai napig is tart. Sokan azonban nem tudják, hogyan szerezzenek cégüknek vagy akár személyesen maguknak több Instagram követőt. Mutatjuk!

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!