Keresés

Menü

Ismerd meg a leadfogó oldal, azaz a lead capture page pontos jelentését az online marketing szakszótárból!

Marketing Professzorok

Leadfogó oldal


A leadfogó oldal (gyakran squeeze page, vagyis “beszorított oldal”) egy olyan weboldal, amelynek célja a látogatók nevének és email címének megszerzése. Ez leggyakrabban egy értékes ingyenes ajándék felajánlásával történik az információk megadásáért (például feliratkozáson vagy opt-inen keresztül). Azzal, hogy a látogató megadja ezeket az adatokat beleegyezik, hogy emaileket kapjon a leadfogó oldal tulajdonosától (vagy annek egy partnerétől) az ajándékért cserébe – ezzel a látogató leaddé válik.

 

Egy célzott lead – olyan személy, aki érdeklődik az iránt a témakör iránt, amiről a leadfogó oldal szól – megszerzéséhez az ajándéknak kapcsolódnia kell az adott réspiachoz, amelyben a leadfogó oldal tulajdonosa termékeit hirdeti. Az állatgazdálkodással foglalkozó oldalakon például nincs értelme ingyenes teniszórákat kínálni, hiszen ezzel az oldal üzemeltetője csak olyan embereket konvertálna leadekké, akik jó eséllyel egyáltalán nem érdeklődnek az állatgazdálkodás iránt.
 

címkék: Online marketing
Internetes biztonság

Nem is hinnéd mennyi mindent tud rólad az internet!

2018-10-18

Az internetezők számára különösen kényes témává vált a magánélet kérdése az elmúlt évek során. A közösségi média sokakat megoszt azzal kapcsolatban, hogy megéri-e annyi személyes adatot nyilvánosságra hozni magunkról a „teljes közösségi élményért” cserébe.

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt (1. rész)

2018-10-14

Az Instagram népszerűség-hulláma már évekkel ezelőtt elkezdődött, és a mai napig is tart. Sokan azonban nem tudják, hogyan szerezzenek cégüknek vagy akár személyesen maguknak több Instagram követőt. Mutatjuk!

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!