Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

Facebook-posztolás trendek

Marketing Professzorok

Facebook


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Hogyan posztoljunk hatékonyan a Facebook-on

2016.11.10.

Szerző: Bohács Ádám, portálmenedzser

Facebook-posztolás trendek

Mint mindenhol, a Facebook-on is változnak a trendek évről évre, hónapról hónapra, nem árt, hogyha tisztában vagyunk azzal, hogy manapság miképpen kellene posztolnunk ahhoz, hogy hatékonyak és eredményesek legyünk. A most következő cikkben sok év tapasztalatát mondom el nektek, illetve megismerkedhettek a legújabb Facebook-trendekkel is! 


 

Milyen sűrűn posztoljunk a Facebook-on?

Ez az egyik általános kérdés, amit feltesznek nekünk, egyben ez az egyik legfontosabb dolog, amit tudnunk kell! Tudni kell elsősorban azt, hogy a Facebook-posztok többsége aktualitását veszti nagyjából harminc perc alatt. Ebből következik az is, hogy van fél óránk arra, hogy interakciót generáljunk. A mi kísérletezésünk is bebizonyította azt, hogy ha egy poszt nem ér kellő embert körülbelül 10 perc alatt, akkor később sem fog. Azt állapítottuk meg, hogy a posztok minél sűrűbbek, annál jobb esélyünk van arra, hogy egy-egy poszt több embert ér el.  Általánosságban elmondható, hogy napközben érdemes 15-20 percenként, este 6 óra és 21 óra között 10 percenként, éjszaka pedig fél vagy 1 óránként posztolni.

 

Mikor posztoljunk a Facebook-on?

Gondoljuk végig, mikor van a legtöbb ember a Facebook közelében? Az emberek többsége tanul vagy pedig dolgozik, ebből adódóan a reggel 9 és délután 17:00 közötti időszakban kevesebben pötyögnek a Facebook-on. Reggel azonban nagyon sokan látogatják a közösségi hálót, munkába-, vagy iskolába menet minden ember a telefonját nyomogatja, és abban biztos lehetsz, hogy ezeknek az embereknek több mint a fele a Facebook-ot nézi! Este pedig végre mindenki a televízió vagy a számítógép elé kerül és nincs megállás, mindenki az üzenő falat bámulja. Szóval a legideálisabb időpont a posztolásra a kora reggeli és az esti időpontok. Hozzáteszem, hogy hétvégén sűrűbben kell posztolni, mert mindenki otthon van, főleg, ha esik az eső!

 

Mit posztoljunk a Facebook-on?

Az utóbbi időben megváltoztak a trendek teljesen, míg régebben a képposztok és a szöveges posztok produkáltak nagyobb elérést, addig 2016-tó kezdődően a videók és a cikkek kerültek előtérbe. Nem lehet azt mondani, hogy a képek teljesen eltűntek és felesleges képet posztolni, ez nem így van. A legjobb az, ha vegyesen posztolunk képi-, és videó tartalmakat, mellette természetesen megosztjuk a cikkeinket is. Mind a kép, mind a videó esetében elmondható még mindig, hogy az egyedi, illetve aktuális tartalmak nagyobb interakciót eredményeznek, mint az általános posztok.

 

Hogyan posztoljunk a Facebook-on?

Itt most elsősorban a promóciós szövegre gondolok. A legtöbb ember ott követi el a hibát, hogy ennyit ír a promószöveghez: „de szép!”. Ez nagyon kevés, ebből nem lesz interakció! Mindig minden esetben meg kell szólaltatnunk a célközönséget, érzelmet kell vinnünk a posztba, kérdést kell feltennünk a látogatóknak, esetleg egy kis vitát kell generálnunk, hiszen az a fontos, hogy minél több like, megosztás, hozzászólás érkezzen!

 

A leggyakoribb hibák Facebook-posztolásnál

Posztolásnál a legtöbben elkövetik azt a hibát, hogy vitatkoznak a kommentelőkkel, de nem akárhogyan, a végén pedig, lévén, hogy van hatalma hozzá, kitiltja a kommentelőt. Ez soha nem vet jó fényt rád! A kommentelőkhöz hozzátenném még azt is, hogy nem érdemes kitörölni a negatív kommenteket sem, ezzel csak a statisztikákon rontanál!

 

Sokan követik el azt a hibát is, hogy csak egy típusú posztokat tesznek közé, vagy képeket, vagy cikkeket. Mindig minden nap posztolj képet, videót, szöveges tartalmat, cikket!

 

A Social media világába hatalmas hiba az is, hogy nem válaszolunk a rajongóknak. Kövesd a posztokat minden nap, és válaszolj a kérdésekre, ugyanez vonatkozik az üzenetekre is, ne hagyj válasz nélkül semmit!

 

Túl gyakori posztolás, ez sem tesz jót a Facebook oldaladnak. Láttam rengeteg olyan oldalt, ahol percenként mennek ki a posztok, viszont egyik sem kap 2 like-nál többet. Nem véletlenül! Az emberek többsége nem fogja látni az adott posztokat, mert túl sok kertül ki!

 

Ha többet meg szeretnél tudni a Facebook világából, jelentkezz hamarosan induló online marketing tanfolyamunkra! Részletekért kattints ide

 

Mondd el a véleményed a cikkről, értékeld 1-5-ig!
Szavazatok száma: 0 https://www.matebalazs.hu/facebook-posztolas-trendek.html

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: Facebook
A Facebook többet tud rólad, mint gondolnád - A Facebook nem felejt!

A Facebook többet tud rólad, mint gondolnád - A Facebook nem felejt!

2018-08-21

Bizonyára senkit nem lep meg a tény, hogy a Facebook rengeteget tud felhasználóiról. A közösségi hálózat már évek óta gyűjti az adatokat azokról, akik regisztrálnak rá és rendszeresen vagy csak ritkán használják akár asztali (böngészős) verzióját, akár a telefonos alkalmazást. A kérdés tehát...

Facebook Live utazási irodáknak, hoteleknek, éttermeknek – Mit, miért, hogyan

Facebook Live utazási irodáknak, hoteleknek, éttermeknek – Mit, miért, hogyan

2018-08-09

Valószínűleg tisztában vagy vele, hogy utazási irodád, éttermed vagy hoteled  Facebook oldalán élő videóközvetítéseket is indíthatsz. De talán soha nem mertél belefogni, pedig mára a Facebook kommunikáció egyetlen, értelmes, ingyenes eszköze maradt.   

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!