Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

Facebook felhasználói segédlet kezdőknek - Hogyan állíthatod be, hogy ismerőseid mit láthatnak Facebook profilodon ? Megmutatjuk!

Marketing Professzorok

Facebook


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Facebook felhasználói segédlet kezdőknek - Hogyan állíthatod be, hogy ismerőseid mit láthatnak Facebook profilodon ? Megmutatjuk!

2013.10.12.

Szerző: Máté Balázs és Szóró Ákos, online marketing tanácsadó

Facebook felhasználói segédlet kezdőknek - Hogyan állíthatod be, hogy ismerőseid mit láthatnak Facebook profilodon ? Megmutatjuk!
Mindenkinek vannak olyan fotói, amit jó, ha csak az igen közeli barátok látnak. A Facebook szerencsére biztosít számunkra pár adatvédelmi beállítást, mely segítségével beállíthatjuk, hogy ki milyen bejegyzéseinket láthatja. Ezek jól jönnek néha, ha nem szeretnénk, hogy mindenki lássa, merre voltunk nyaralni, éppen kapcsolatban vagyunk-e, vagy éppen honnan csekkolunk be. Akadnak olyan tartalmak is, amelyek esetleg nem jó, ha fiatalabbak elé kerülnek, esetleg a munkatársak vagy családtagok előtt kellemetlen helyzetbe hozhatnak. Amikor bejegyzést teszel közzé, minden alkalommal megszabhatod, hogy azt kik lássák. Ezen kívül az adatvédelmi beállításoknál is megadhatsz bizonyos alapvető beállításokat. Most részletesen megmutatjuk, hogyan állíthatod be ezeket a Facebook fiókodban!
 

Sorozatunk első részét olvassátok. Hamarosan jelentkezünk  további tanácsokkal is. Ha nem szeretnél lemaradni ezekről, lájkold Facebook oldalunkat ide kattintva! 
 

Idővonal és megjelölések beállítása a Facebookon

Első lépés
Facebook fiókodon belül kattints a jobb felső sarokban található kis fogaskerékre, és a legördülő menüből válaszd ki az ’Adatvédelmi beállítások’ menüpontot.
 
Második lépés
Állítsd be, hogy mely csoportok láthatják adatlapodat, és az azon közzétett képeket. Beállíthatod, hogy csak te láthasd, esetleg Facebook ismerőseid, vagy mindenki számára nyilvános legyen. Esetleg megadhatsz csoportokat (közeli barátok, munkatársak), vagy létrehozhatsz egy hasonló listát, ha még nem készítettél eddig.
 
Harmadik lépés
Az egyéni beállítást választva megadhatod azokat a személyeket, akik láthatják jövőbeni bejegyzéseidet, mint ismerősök, ismerősök ismerősei, esetleg egyéni listát is kreálhatsz. Lentebb megadhatod azt is, hogy kik ne lássák a bejegyzéseket, csak írd be azon személyek nevét, akik előtt nem szeretnéd megjeleníteni postdjaidat. Ha kész vagy, mentsd el beállításaidat.
 
Negyedik lépés
Állítsd be, hogy idővonaladon kik láthassák azokat a képeket vagy bejegyzéseket, amikben meg vagy jelölve. Az idővonal és megjelölés részen kattints a szerkesztés gombra. 
 
Ötödik lépés
Kattints a ’Ki láthatja, hogy mások mit írnak az idővonaladra?’ menüpont szerkesztés részére, és válaszd ki, hogy kikkel osztod meg ezeket a bejegyzéseket.
 
Hatodik lépés
Kattints az ’Amikor megjelölnek egy bejegyzésben, kiket szeretnél még annak közönségéhez adni, ha még nem tartoznak bele?’ menüpontra, majd add meg a megfelelő beállításokat.
 
Hetedik lépés
Készen is vagy, ha minden változást elmentettél, jöhet a következő rész!
 

 

1.2 millió Facebook rajongó kezelése, egyetemi és gyakorlati kutatási munka és annak tapasztalatai, több, mint 200 kis és középvállalat, 10 multi és 15 év tapasztalatával vállaljuk online marketinged felfuttatását. Kérd ajánlatunkat itt most! 

 

 

Profilbeállítások Facebook fiókodban

 
Első lépés
Kattints idővonalad ’Névjegy’ menüpontjára.
 
Második lépés
Kattints a szerkesztés gombra azon a részen, amit szerkeszteni szeretnél.
 
Harmadik lépés
Kattints a beállítani kívánt adat melletti legördülő nyílra, ahol beállíthatod, hogy azt az adatot ki láthassa: legyen nyilvános, csak ismerőseid láthassák, csak te, vagy adj meg egyéni beállításokat.
 
Negyedik lépés
Kattints a szerkesztés befejezése gombra, hogy elmentsd az eszközölt beállításokat.
 

Bejegyzések beállításai Facebook fiókodban

Első lépés
Bejegyzés közzétételekor kattints a közönség kiválasztása gombra, a ’Küldés’ gomb mellett.
 
Második lépés
Válaszd ki a nyilvános, barátok, csak én, vagy az egyéni beállítások egyikét.
 
Harmadik lépés
Ha ezzel végeztél, nincs más dolgod, mint a küldés gombbal közzétenni bejegyzésedet.
 
 

A végére adunk még egy tippet Facebook fiókoddal kapsolatban!

Hírfolyamod bal oldalán hozz létre csoportokat, hogy a jövőben könnyebb legyen kiválasztani, hogy kivel mit szeretnél megosztani. Kattints az Ismerősök menüpontra, majd itt a lista létrehozása gombra. Itt készíthetsz listát közeli barátaidnak, családodnak, munkatársaidnak, ügyfeleidnek, majd a későbbiekben őket adhatod meg bejegyzéseid közönségeként.
 
 

Ezt a cikkünket is érdemes elolvasnod Facebook témakörben: 

 
 
 
Mondd el a véleményed a cikkről, értékeld 1-5-ig!
Szavazatok száma: 0 https://www.matebalazs.hu/facebook-beallitasok-segedlet.html

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: Facebook
A Facebook többet tud rólad, mint gondolnád - A Facebook nem felejt!

A Facebook többet tud rólad, mint gondolnád - A Facebook nem felejt!

2018-08-21

Bizonyára senkit nem lep meg a tény, hogy a Facebook rengeteget tud felhasználóiról. A közösségi hálózat már évek óta gyűjti az adatokat azokról, akik regisztrálnak rá és rendszeresen vagy csak ritkán használják akár asztali (böngészős) verzióját, akár a telefonos alkalmazást. A kérdés tehát...

Facebook Live utazási irodáknak, hoteleknek, éttermeknek – Mit, miért, hogyan

Facebook Live utazási irodáknak, hoteleknek, éttermeknek – Mit, miért, hogyan

2018-08-09

Valószínűleg tisztában vagy vele, hogy utazási irodád, éttermed vagy hoteled  Facebook oldalán élő videóközvetítéseket is indíthatsz. De talán soha nem mertél belefogni, pedig mára a Facebook kommunikáció egyetlen, értelmes, ingyenes eszköze maradt.   

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!