Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

Kulcsfontosságú számadatok a digitális marketing világából

Marketing Professzorok

Online Marketing


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Kulcsfontosságú számadatok a digitális marketing világából

2018.10.13.

Szerző: Máté Balázs, online marketing tanácsadó

Kulcsfontosságú számadatok a digitális marketing világából

20 pontban összeszedtük a világból a legfontosabb témakörökben megjelent publikációk eredményeit, melyek egyértelműen megmutatják, mit, hogyan csinálj. Közösségi média marketing, keresőmarketing, email marketing és mobil marketing trendek miért TÉNYEK alapján. 
 


A digitális marketing szinte követhetetlen ütemben változik – amit ma aranyszabálynak tartunk, az másnap teljesen megváltozhat (Erről itt írtunk).

 

4 emberből 3 (egész pontosan 76% – Adobe) úgy véli, hogy az elmúlt két évben többet formálódott a marketing, mint az előző ötven során. Az alábbi statisztikák ezt a változást hivatottak szemléltetni.

 

Mobilmarketing

Volt idő, amikor az okostelefonok újdonságoknak számítottak, de mára már életünk nehezen nélkülözhető részeivé váltak, az emberek pedig elvárják, hogy hasonlóan gördülékeny és akadálymentes online élményt kapjanak böngészés közben, mint asztali számítógépen. Ez a tény, és hogy a Google 2018 óta élesben használja a mobil-első indexet egyértelműen azt mutatja, hogy egy mobilorientált digitális világban élünk.

 

Ennek ellenére a statisztikák arra engednek következtetni, hogy számos cég továbbra sem képes vagy hajlandó haladni a korral.

 

1.    A mobilos oldalbetöltési idők még mindig messze meghaladják az ideálisnak tartott 2 másodpercet. (Marketing Charts , Google) A Tied hogy áll? Teszteld le itt

 

2.    A mobilon hirdetők 85%-a hiszi azt magáról, hogy pozitív mobilélményt nyújt a felhasználóknak, míg csupán a felhasználók 47%-a ért egyet ezzel. (Unlockd)

 

3.    2019-re minden digitális hirdetésre elköltött költségvetés 72%-át a mobilos hirdetések teszik majd ki. (eMarketer )

 

Annak ellenére, hogy rengeteg okostelefon-márka már a sokadik generációs készülékénél jár, és az online böngésző felhasználók több mint fele mobilról éri el az internetet, számtalan cég továbbra is elmarad az elvárásoktól.

 

Bízd marketing kommunikációd 2019-ben egy komplett, professzionális csapatra, akik mindig tisztában vannak a legújabb marketing trendekkel! Kérj ajánlatot most! 

Ajánlatkérés 

Keresőmarketing

Ha van egy téma, ami visszatérő rémálom az online marketingeseknek, az a keresőmarketing. Nem egy hirdető fekszik le azzal a rettegéssel, hogy másnap reggel brutális rangsorcsúszásra ébred majd. Nos, ha elnézzük a Google frissítési előzményeit, és azok hatását a keresőközösségre, akkor ezek a félelmek teljes mértékben megalapozottak.

 

Ne feledjük azonban, hogy a Google a felhasználói trendekhez igyekszik igazodni – nekünk, marketingeseknek pedig ezzel kell lépést tartanunk.

 

4.    2017-ben az emberek 60%-a kezdte el használni a hangalapú keresést (MindMeld)

 

5.    A Google találati oldalain megjelenő organikus találatok száma átlagosan 10-ről 8,5-re csökkent (Searchmetrics )

 

6.    A Google első találati oldalán megjelenő tartalmak átlagos terjedelme 1890 szó. (Backlinko)

 

A hangalapú, vagy hangos keresés egyre több teret hódít magának, de mivel vizuális lények vagyunk, így valószínűtlen, hogy valaha is átvenné a kijelzővel segített keresés szerepét. A Google egyre aktívabban tölti fel a találati oldalait saját funkcióival (kiemelt tartalmak, Tudáspanel, térképtalálatok, stb. Habár az emberek még mindig előnyben részesítik a vizuális tartalmakat, egyre többen keresnek hosszabb, mélyebb, átfogóbb írásokra, amit a Google is figyelembe vesz a rangsorolásnál.

 

Email marketing

Habár számos digitálismarketing-technika jött létre az új technológiák elterjedésével (gondolunk itt például a közösségi médiára, vagy a videós influencerekre), az email továbbra is az egyik legolcsóbb és leghatékonyabb módszer, amivel nem csak a régi ügyfeleket lehet visszacsalogatni, hanem újakat is meg lehet nyerni. Email marketing volt, van, és lesz is.

 

7.    Az email küldésre ideális napszak délután 4 és este 8 óra között van (Experian, Marketing Charts )

 

8.    A szegmentált email kampányok megnyitási aránya 14,32%-kal nagyobb, mint a nem szegmentáltaké. (Mailchimp)

 

9.    Azok az e-kereskedelmi ügyfelek, akik rendszeresen kapnak emlékeztető emailt hátrahagyott bevásárlókosaraikról, 2,4-szer valószínűbb, hogy végigviszik vásárlási folyamatukat, mint azok, akik csak egy emlékeztetőt kapnak erről. (Experian)

 

Az email listák továbbra is a legértékesebb marketingeszközök közé tartoznak, de megfelelő szegmentálás nélkül nem lehet kihasználni minden lehetőségüket. Ha még nem foglalkozol email marketinggel, akkor minél előbb kezdj el megismerkedni vele (https://www.matebalazs.hu/email-marketing-torvenyek-2018.html).

 

Konverziók

A konverzióoptimalizálás minden olyan marketingest érint, akik szeretnék a legtöbbet kihozni webhelyükből. Az elmúlt évek során fontos szempontá vált a felhasználói élmény és a mobilbarát kialakítás is, és biztosak lehetünk benne, hogy az új trendek új elvárásokat állítanak majd az online marketingesek elé.

 

10.    A mobilos konverziós arányok javulnak, azonban világszinten továbbra is elmaradnak az asztali készülékek és a táblagépek mögött. (Monetate, Smart Insights 

 

11.    A konverziós arány optimalizálós eszközök átlagos befektetés-megtérülése 223%. (Venture Beat )

 

12.    Azok a webhelyek, amelyeken videó is szerepel, átlagosan 4,8%-os konverziós arányt tapasztalnak, míg a videót nem használók csupán 2,9%-osat. (Adélie Studios)

 

A mobilos konverziós arányok folyamatosan javulnak, ami első sorban annak köszönhető, hogy a márkák egyre komolyabban veszik az optimalizálás kérdését. Van még mit javítani, de minden jel arra utal, hogy a mobil előbb-utóbb a többi platform méltó vetélytársává válik majd.

 

Tartalommarketing

A tartalommarketing nem egyszerű feladat, és bizonyos szakterületek drasztikus hátrányban állnak a népszerűbb, izgalmasabb szektorokkal szemben. Mindehhez hozzá kell vegyük, hogy a felhasználók egyre igényesebb tartalmakat várnak el, és ehhez mindenkinek muszáj lesz igazodni, aki nem szeretne feledésbe merülni.

 

13.    A marketingesek 46%-a állítja, hogy a fényképek elengedhetetlenek számukra a marketing és történetmesélés céljából. (CMO)

 

14.    A marketingesek 72%-a (világszerte) állítja, hogy a releváns tartalomkészítés a leghatékonyabb SEO taktika. (Marketing Profs )

 

15.    A márkák marketing-költségvetésük 25-43%-át tartalmakra költik, mégis csupán a marketingvezetők 23%-a érzi úgy, hogy a megfelelő információkat szolgáltatják a megfelelő közönségnek és, hogy azokat a megfelelő időben és formátumban juttatják el hozzájuk. (Marketing Profs , AdAge )

 

16.    A tartalommarketing 62%-kal olcsóbb, mint a hagyományos marketingformák, és nagyjából háromszor annyi érdeklődőt képes bevonzani.

 

Azok a márkák, amelyek nem sajnálnak befektetni egy keveset a tartalommarketingbe valós eredményeket látnak ugyan, de nem sokuk érzi úgy, hogy teljes mértékben kihasználják a módszer lehetőségeit. Továbbra sem egyszerű megtervezni és hosszútávon fenntartani a tartalommarketing folyamatát, és sok marketinges véli úgy, hogy hatékonyabb tartalmakat is készíthetnének.

 

Közösségi média

A közösségi média mindig is csábítóan hangzott a marketingesek számára, hiszen kevés olyan csatorna létezik, ahol olyan közvetlen üzenetekkel célozhatják meg az embereket, mint a közösségi platformok valamelyikén. Az organikus elérések csökkenése (Facebook), és a tény, hogy a digitális közösségi világ egyre telítettebb a hirdetési zajjal (minden platform), a legnagyobb kihívás a márkák számára láthatóvá válni a közönség számára.

 

17.    A B2B marketingesek 94%-a használja a LinkedInt tartalomstratégiája részeként. A Twitter esetén ez az arány 87%-os, a Facebooknál 84%, a YouTube-on 74%, a Google Plus-on pedig 62%. (Content Marketing Institute )

 

18.    Az infografikákat háromszor olyan gyakran kedvelik és osztják meg a közösségi médián, mint bármilyen más tartalmat. (Mass Planner)

 

19.    A közösségi média a legnépszerűbb tartalommarketing eszközzé vált, állítja legalább is a B2C cégek 90%-a. Ezt követi az illusztrációkkal és fényképekkel végzett marketing 87%-kal, az elektronikus hírlevelek 83%-kal, a videók 82%-kal, és a webcikkek 81%-kal. (Content Marketing Institute  

 

A márkáknak sikerült rájönniük, hogy a közösségi média egy tartalompublikációs eszköz számukra, nem pedig olyasvalami, ami önmagában képes fellendíteni az online marketinget. Fontos tudni, hogy mely hálózatokat érdemes alkalmazni a közösségi stratégiában, és persze, hogy milyen tartalmakat ajánlatos megosztani rajtuk, a megfelelő embereknek. Nem árt persze, ha az adott márka ért a közösségi hirdetésekhez is.

 

Bónusz tény

 

20.    Azok a márkák, amelyek használnak automatizáló eszközöket azt állítják, hogy számukra az idő a legsúlyosabb akadály a korszerű marketinghez. Azok a márkák pedig, amelyek nem használnak ilyen eszközöket a költségvetést jelölték meg legfőbb akadályként. (Openprise )
 

Mondd el a véleményed a cikkről, értékeld 1-5-ig!
Szavazatok száma: 0 https://www.matebalazs.hu/digitalis-marketing-tenyadatok.html

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: Online marketing

Gyorstippek az Instagram meghódításához marketingeseknek

2018-12-09

Facebook helyett Instagram? Egyre több online marketinges dönt így. Mutatjuk, hogyan pótold kiesett weboldal forgalmadat az Instagram marketing segítségével!   

Hogyan segíthet az influencer marketing a szállodáknak?

2018-12-01

Mi alapján válaszd ki a megfelelő influencert szállodádnak? Mit kérj tőle, és mit adj neki munkájáért cserébe? Hogyan hozhatod ki a legtöbbet egy influencerből? 

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!