Keresés

Menü

Linképítés, linkmarketing 2014-ben is a keresőoptimalizálás fontos eszköze. Melyek az újdonságok? Elmondjuk!

Marketing Professzorok

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb online marketing cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövesd LinkedIn, Google Plus vagy Instagram oldalunkat!

.


Hírlevél feliratkozás
Linképítés, linkmarketing 2014-ben is a keresőoptimalizálás fontos eszköze. Melyek az újdonságok? Elmondjuk!

2014.02.19.

Linképítés, linkmarketing 2014-ben is a keresőoptimalizálás fontos eszköze. Melyek az újdonságok? Elmondjuk!

Nézzünk szembe a tényekkel, a linképítés nem egyszerű, nem gyors és nem is mókás dolog. Ráadásul 2014-ben már nem is olcsó. De változatlanul rettenetesen fontos, sőt elengedhetetlen a hatékony online marketing stratégiában! Elmondjuk, melyek a linkmarketing trendek 2014-ben! 


Linkmarketing 2014

Bár sokan sokfélét állítanak, a linképítés még mindig nem halt meg. A legtöbb ezzel kapcsolatos mendemonda azért jön létre, mert az emberek azt szeretnék, hogy valóban így legyen, vagy éppen ettől félnek. A félelem egyébként valós, ugyanis a legújabb Google frissítés, a Penguin beváltotta azt az ígéretét, ami szerint büntetni fogja a manipulatív módon linkelő oldalakat. De ha nem manipulatív? Nos ebben van a tudás lényege! 
 
Az egyik fiatal munkatársam így kommentálta a Panguin frissítés után végzett kísérleteinket: Ne félj a Googlétól, nem bánt az csak megkóstol! (Google-TŐL nem rímelne) Hallhattunk olyan véleményeket, miszerint a Penguin elleni legjobb védelem a megadás, ez azonban rossz ötlet. Ezt kísérleteink is bizonyították.
 
 

Komplex online marketing szakértői kezekben: 15 év tapasztalat, szakképzett apparátus, 1.3 millió Facebook rajongó, keresőoptimalizálási kutatás egyetemi szinten. Kérd ajánlatunkat ide kattintva! 

 

 

Keresőoptimalizálás és a linképítés 2014-ben

De mi is az igazság? 2014 leghatásosabb keresőoptimalizálási módszere még mindig a linképítés. Kutatások is bizonyítják, hogy az algoritmusok legfontosabb befolyásolói még mindig a linkek.
 
A Google egyik munkatársa, Matt Cutts a következő nyilatkozatban erősítette meg az állítást:
„Még mindig a linkek mutatják azt, hogy valaki mennyire fontos vagy releváns, azonban az idő múlásával, a közösségi médiának és a Google szerzőségnek köszönhetően erről többet fogunk megtudni.”
 
Hogy mi a lényeg? A linképítés még mindig a látogatottság szerzésének és a keresőoptimalizált állapot elérésének kulcsa. Ha az a célod, hogy az organikus kereséseken keresztül növeld oldalad látogatottságát, akkor érdemes ennek megfelelően kihasználni erőforrásaidat. A közösségi média és a szerzőség valószínűleg nagyban befolyásolja majd a keresőkben elért helyezésedet a jövőben, de most biztosan nem, és egész évben sem valószínű, hogy sokat jelentene.
 

A relevancia az új PageRank

Eredetileg egy link egy szavazatot jelentett oldalad irányába, ez a szemlélet azonban 2012 májusában gyökeresen megváltozott a Knowledge Graphnak köszönhetően, ami a Google egyik újítása volt. Ez az algoritmus rengeteg helyről szerzi be az adatokat, felhasználva 500 millió tartalmat és 3,5 milliárd tényt. A Google nyelvére fordítva a Knowledge Graph a tartalmakat nézi a kapcsolatok helyett.
 
Az is valószínűsíthető, hogy a Knowledge Graph már a Hummingbirdbe épült, mi a legújabb Google algoritmus. Feltételezhető tehát, hogy a „context, not anchor text” (link helyett kontextus) és a „things not strings” (linkek helyett tartalmak) szlogenek már használatosak. A relevancia tehát az új PageRank.
 

Black hat és white hat SEO módszerek

Ami régen még elfogadott módszer volt a keresőoptimalizálásban, az 2014-ben már számíthat black hat, vagyis az irányelvekkel ellentétes SEO módszernek, ezért fontos tudnunk a különbségeket. Manapság már a linkvásárlás, eladás, linkcsere is black hat SEO módszernek számít. Azok, akik eddig használták ezeket a módszereket, lehet, hogy nehezen állnak majd át és fogadják el az új rendszert. 
Azok a módszerek, amelyek négy éve még 1-es PageRanket szereztek egy oldalnak, mára lehet hogy büntetéseket vonnak maguk után.
 
A Google szerint a következő módszerek tekinthetők tiltottnak:
  • Linkek eladása és vásárlása.
  • Automatizált programok használata, amelyek linkeket hoznak létre.
  • Csak azért linkelni egy oldalra, hogy az is visszalinkeljen.
  • Linkhálózat kiépítése.
  • Nagy mennyiségű cikkek vagy guest-postok gyűjtése, melyek kulcsszavakkal vannak tele.
  • Advertorialok és cikkek vásárlása, amelyek az oldalra mutató linkekkel rendelkeznek.
  • Olyan sajtóanyagok terjesztése, melyek tele vannak linkekkel.
Az irányvonalakból eltűnt módszerek, amik még mindig büntetést vonhatnak maguk után:
  • A PageRank manipulálásának érdekében web spammerekre linkelni
  • Cikkekbe illesztet, nem oda illő linkek

Biztonságos linképítés 2014-ben

Releváns oldalakon helyezd el linkjeidet, ahol olyan érdeklődésű emberek fordulnak meg, akiket érdekelhet a te oldalad is.
Olyan külső linkeket helyezz el, amelyeket valós személyek hagynak jóvá.
Mennyiség
 
Nincsenek már egyszerű linképítési módszerek, sajnos keményen meg kell dolgozni a linkekért. Figyelj oda, hogy jól csináld, szabályosan, így nem kell majd félned a Googl-től!
 
Ha nincs rá időd, ha félsz a Google büntetéstől, bízd a linképítést szakemberekre! 
 

 

Szerző: Máté Balázs és Szóró Ákos, online marketing tanácsadó

címkék:
Marketing trendek 2017-ben – mire érdemes odafigyelni 2018-ban?

Marketing trendek 2017-ben – mire érdemes odafigyelni 2018-ban?

2017-10-22

Az online marketing változásai közismertek, nem csak a SEO és a közösségi média terén, de a teljes kommunikációban is. Mit tapasztaltunk ebben 2017-ben és mi várható 2018-ra?

A keresőoptimalizálás vagy a közösségi média marketing (Facebook, Instagram, Youtube) hozza-e a több vásárlót, konverziót weboldaladnak? Példákon keresztül mutatjuk!

SEO vagy közösségi média? Mi kell Neked?

2017-10-21

A keresőoptimalizálás vagy a közösségi média marketing (Facebook, Instagram, Youtube) hozza-e a több vásárlót, konverziót weboldaladnak? Példákon keresztül mutatjuk! 

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!