Keresés

Menü

Virtuális ingatlan, azaz a Virtual Real Estate jelentése, jellemzése és magyarázata az online marketing szakszótárban.

Marketing Professzorok

Virtuális ingatlan


A virtuális ingatlan olyan webhelyekre utal, amelyek egy személy vagy egy cég tulajdonát képezik, működtetésük célja pedig a profittermelés. A kifejezés John Reese-től, a világ egyik legsikeresebb és leghíresebb online marketingesétől származik.

 

Mi a lényege?

Indítasz egy új webhelyet, amelyet aztán bármilyen tetszőleges módon reklámozni kezdesz, hogy forgalmat csalogass rá. A webhelynek persze valamilyen módon profitot kell tudnia termelnie, hiszen erről szólnak a virtuális ingatlanok. Leggyakrabban ez a jövedelemforrás valamilyen hirdetés lesz, például az AdSense, vagy más, hasonló jellegű hirdetési hálózat segítségével. Azonban egy ilyen webhely használható akár a jövedelmező partnerkínálatok, és CPA-kínálatok népszerűsítésére, vagy leadek bevonzására bizonyos réspiacokon belül (majd később ezen leadek eladása az adott réspiacon belül működő szervezeteknek).

 

A pénzkeresés céljából létrehozott webhelyek azonban már akkoriban sem számítottak újdonságoknak, amikor a „virtuális ingatlan” kifejezés megszületett – de akkor mégis miért volt szükség új nevet adni nekik?

 

Mi a különbség?

A két fogalom közötti különbség a marketinges alapvető szándékában mutatkozik meg. Hagyományos értelemben a webhely egy olyan eszköz, amely célja egy létező termék vagy szolgáltatás népszerűsítése és eladása egy bizonyos réspiacon belül, az interneten keresztül.

 

Ezzel szemben egy virtuális ingatlanra koncentráló marketingesnek nincs eladásra szánt terméke. Az ő szándéka az, hogy egy olyan webhelyet építsen, amely képes pénzt termelni számára, ehhez pedig egy profitálható réspiacot keres magának. Miután rátalált erre, kialakít egy olyan, tartalmakban gazdag webhelyet, amelyet aztán a hirdetések platformjaként használhat.

 

Sokan nem állnak meg egyetlen réspiacnál, és újabb és újabb virtuális ingatlanokat hoznak létre, további profit reményében – ezekből épül fel egy úgynevezett „virtuális ingatlan birodalom”.
 

címkék: Marketing stratégia, Online marketing
Internetes biztonság

Nem is hinnéd mennyi mindent tud rólad az internet!

2018-10-18

Az internetezők számára különösen kényes témává vált a magánélet kérdése az elmúlt évek során. A közösségi média sokakat megoszt azzal kapcsolatban, hogy megéri-e annyi személyes adatot nyilvánosságra hozni magunkról a „teljes közösségi élményért” cserébe.

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt (1. rész)

2018-10-14

Az Instagram népszerűség-hulláma már évekkel ezelőtt elkezdődött, és a mai napig is tart. Sokan azonban nem tudják, hogyan szerezzenek cégüknek vagy akár személyesen maguknak több Instagram követőt. Mutatjuk!

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!