Keresés

Menü

A videómarketing jellemzése és magyarázata az online marketing szakszótárban.

Marketing Professzorok

Videómarketing


Mi az a videómarketing?

A videómarketing egy olyan online marketing stratégia, amely a videók internet felhasználók közötti népszerűségét használja ki egy márka, termék vagy szolgáltatás népszerűsítésére. Az okostelefon technológia fejlődése és a videók közzétételének elterjedése lehetővé tette, hogy a videómarketing stratégiák az online marketing egyre több területén alkalmazhatóak legyenek. A hirdetők a videókat vírusszerűen terjedő (viral) marketing stratégiaként, szervezeti kommunikációs stratégiaként és gondolatvezetői eszközként is használhatják – ez azonban csupán néhány a számtalan lehetőség közül.

 

 

A videómarketing fajtái

A videómarketing akkor valósul meg, ha valaki marketingjében videó segítségével igyekszik népszerűsíteni egy kínálatot. Ez lehet szereplős, vagy egy képernyőn történő eseményeket rögzítő videó is.

 

Szereplős, és képernyő rögzítéssel készült videók


•    A videómarketingen belül a szereplős videókban általában egy vagy több személy magyaráz el valamit, amit a nézőnek így nem kell szöveges formában elolvasnia. Ez a tartalomtípus sokkal hatékonyabban képes megragadni az emberek figyelmét, mint az egyszerű írott szöveg, vagy egy sima hangfelvétel.

 

•    Ha videómarketing szempontból nézzük a  képernyőrögzítéssel készült videókat általában számítógépeken történő események bemutatására szokás használni, például egy új szoftver működésének demonstrálására, vagy egy internetes alkalmazás használatának részletezésére. Gyakran – és igen hatékonyan – használják ezt a videómarketing módszert sikeres partnerfiókok bemutatására, vagy látványos bevételugrások szemléltetésére.
 

 

Videómarketing-  Videók előnyei


Ha a videómarketinget szempontokat nézzük, egy (vagy több), a termékedet/szolgáltatásodat bemutató videó elhelyezésének az értékesítési oldalon (vagy marketing folyamatod valamelyik más lépésében) komoly előnyei vannak a grafikai elemeket tartalmazó, egyszerű szöveggel szemben:

 

Videómarketing a hagyományos szöveggel szemben

 

•    Mint ahogy már említettük, az emberek egyre kevésbé veszik rá magukat a szöveges tartalmak elolvasására, ami nem csak a nyomtatott, hanem a képernyőn megjelenő szövegekre is igaz. A videómarketing azért lehet sikeres, mert az online videókat  sokkal inkább hajlandóak megtekinteni. Ezért hát jobb eséllyel kommunikálhatod üzenetedet ezen videómarketing eszközök segítségével. Ez a trend az online videók megjelenése óta egyre csak jelentősebbé vált.

 

•    A videómarketing által a videóid leírásaiban egy hivatkozást is elhelyezhetsz, amely webhelyedre, céged Facebook oldalára, stb. mutat, ezeket a videókat pedig több videós platformra is feltöltheted. Ebből a fajta videómarketing technikából kétféleképpen származik előnyöd:

 

A videómarketing technika előnyei


A) a keresőmotorok robotjai rendszeresen ellátogatnak a legnépszerűbb videós portálokra. Az ezekre feltöltött videóid leírásában található linkeket követve eljuthatnak webhelyed különböző oldalaira, így azok hamarabb indexelésre kerülnek majd, és a videómarketing eléri célját.


B) A YouTube és más videós webhelyek rengeteg forgalmat szolgálnak ki napi szinten, így jó eséllyel találnak majd rá az ide feltöltött tartalmaidra, és keresik fel webhelyedet, miután megtekintették azokat, ezért érdemes jobba odafigyelni a videómarketing szerepére az online felületeken.

címkék: Online marketing
Internetes biztonság

Nem is hinnéd mennyi mindent tud rólad az internet!

2018-10-18

Az internetezők számára különösen kényes témává vált a magánélet kérdése az elmúlt évek során. A közösségi média sokakat megoszt azzal kapcsolatban, hogy megéri-e annyi személyes adatot nyilvánosságra hozni magunkról a „teljes közösségi élményért” cserébe.

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt (1. rész)

2018-10-14

Az Instagram népszerűség-hulláma már évekkel ezelőtt elkezdődött, és a mai napig is tart. Sokan azonban nem tudják, hogyan szerezzenek cégüknek vagy akár személyesen maguknak több Instagram követőt. Mutatjuk!

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!