Keresés

Menü

Ismerd meg a video streaming jelentését és magyarázatát az online marketing szakszótárból.

Marketing Professzorok

Video Streaming


A videó streamelés az a módszer, amellyel egy élőben közvetített, vagy egy előre rögzített videót teszel elérhetővé internetes megtekintésre. Az ilyen videók megtekintéséhez nem szükséges a teljes videó fájlt letölteni (ez élő közvetítés során lehetetlen is lenne), így rengeteg idő spórolható meg, ha az ember csak egy bizonyos részére kíváncsi annak.

 

Az internet növekedésével a streamelés technológiája rengeteget fejlődött és egyre felkapottabbá vált. A kezdetekben az ilyen szolgáltatások sokat segítettek azoknak, akiknek nem volt elegendő sávszélességük, hogy a videókat fájlokként, egészben letöltsék számítógépükre.

 

Manapság már élő videók közvetítésére is használható a streamelés, jó példa erre a Facebook Live funkciója, de a YouTube-on és más platformokon is igénybe vehető ez a szolgáltatás.
 

címkék: Online marketing
Internetes biztonság

Nem is hinnéd mennyi mindent tud rólad az internet!

2018-10-18

Az internetezők számára különösen kényes témává vált a magánélet kérdése az elmúlt évek során. A közösségi média sokakat megoszt azzal kapcsolatban, hogy megéri-e annyi személyes adatot nyilvánosságra hozni magunkról a „teljes közösségi élményért” cserébe.

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt (1. rész)

2018-10-14

Az Instagram népszerűség-hulláma már évekkel ezelőtt elkezdődött, és a mai napig is tart. Sokan azonban nem tudják, hogyan szerezzenek cégüknek vagy akár személyesen maguknak több Instagram követőt. Mutatjuk!

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!