Keresés

Menü

Tipikus AdWords hibák, melyeket te is biztosan elkövettél már!

Marketing Professzorok
Már csatlakoztam Köszi, most nem

Tipikus AdWords hibák, melyeket te is biztosan elkövettél már!

2016.12.28.

2016-12-28

MátéBalázs.hu

MátéBalázs.hu

Tipikus AdWords hibák, melyeket te is biztosan elkövettél már!

A Google Adwords használata nem egyszerű, és mindannyian követtünk már el hibákat használata közben. Azonban ezeknek a pénztárcád láthatja kárát, ezért összeszedtük a legtipikusabbakat, hogy a hirdetésekre elköltött összeg ne kidobott pénz legyen!

 

 


 

#1 Tipikus AdWords hiba: Általános kulcsszavak használata

 

A kulcsszavak meghatározása a legfontosabb a hirdetési kampány tervezésekor. Ha női ruhákat forgalmazol, ne a „ ruha” kulcsszót használd, mert az ilyen általános kulcsszó magasabb kattintási költséget generál, mivel a minőségi mutatója rosszabb. Az is problémás, ha nem használunk specifikált kifejezéseket. Pld: ilyen esetben a „női molett ruha” kifejezés használata javasolt.

 

 

#2 Tipikus AdWords hiba: A hirdetési szövegben nem szerepel a kulcsszó

 

A hirdetési szövegben szerepeltessük a kulcsszót, és a leírásban is, mivel ezek ki lesznek emelve a hirdetésben, és automatikusan odavonzza a potenciális vásárlónk tekintetét!

 

 

#3 Tipikus AdWords hiba: Negatív kulcsszavak használatának mellőzése

 

Nemcsak azokat a szavakat adhatod meg, amire célozni szeretnél- azt is megadhatod, hogy kik ne lássák a hirdetésed kereséseik során. Tehát ha női estélyi ruhákat árulsz, nem potenciális célcsoportod azok, akik női sportruházatot keresnek.  Érdemes végiggondolni a lehetséges negatív kulcsszavakat, és ennek megfelelően kialakítani a listát.

 

 

#4 Tipikus AdWords hiba: Nem állítod be a kulcsszó egyezési típusokat

 

A Google-ban a keresések általában nem egy szóra, hanem kifejezésekre irányulnak, és ennek megfelelően minden kulcsszó mellé be lehet állítani, általános egyezést (szinonimák, releváns kifejezések), pontos egyezést (kifejezés illetve közeli változatai), vagy kifejezés egyezést (módosított kifejezés és közeli változatai).

 

 

#5 Tipikus AdWords hiba: Csak 1 kulcsszó csoportot használsz

 

Ha több terméket szeretnél hirdetni, minden egyes témakörben hozz létre külön-külön kulcsszó csoportot, így növelheted a reklámok teljesítményét.

 

 

#6 Tipikus AdWords hiba: Nem használsz földrajzi célzást

 

Ha nem szűkíted le a kampányod földrajzi területét, akkor az egész országban futhat a hirdetésed, holott, lehet, hogy nem is releváns a közönség, akit elérsz. Állítsd be arra a területre a célzást, ahonnan a legnagyobb megtérülést várod!

 

 

#7 Tipikus AdWords hiba: A főoldalra irányítod az érdeklődőket

 

Ha nem tematikus oldalra kerülnek a látogatók, hajlamosak gyorsan visszafordulni. Gondolj bele, milyen kellemetlen, ha te kifejezetten estélyi ruhát keresel, rákattintasz a hirdetésre- majd a főoldalra kerülsz, és még onnan kell kibogarásznod amit, szeretnél…

 

 

#8 Tipikus AdWords hiba: Nem teszteled az eredményeket

 

Fogalmad sincs, mennyibe kerül egy konverziód? Állíts be konverziós célokat, és mérd az eredményeket! Például ha éttermed van, az online asztalfoglaláshoz állíts be mérőkódot, és ki tudod számolni, mennyibe kerül egy vendég megszerzése.

 

 

Ezenkívül még számtalan hibázási lehetőség van az AdWords használata során, de ezek a legtipikusabbak, ezekkel találkozunk a legtöbbször az ügyfeleinkkel közös munka során. Az AdWords-ben hatalmas lehetőségek rejlenek, de látni kell, hogy megfelelő hozzáértő kezeket igényel. Másrészről nem helyettesíti a jól átgondolt, és felépített marketingstratégiát, melynek az AdWords csak egy kis szelete.

címkék: Online marketing
2018 legfontosabb online marketing trendjei

2018 legfontosabb online marketing trendjei

2018-01-07

A Forbes angol oldala összeírta, melyek szerintük azok az online marketing trendek, melyek 2018-ban meghatározóak lesznek. Áttekintve a cikket sokat gondolunk mi is igaznak a magyar helyzetre, de azért ez egy speciális...

Hogyan küldhetsz törvényesen hírlevelet 2018-ban? Melyek az email marketing szabályai, melyet be kell tartanod? Megmutatjuk, mit kerülj el, mi az amit csinálhatsz, és mi az amit mindenképpen csinálnod kell, azért, hogy törvényes és eredménye legyél!

Email marketing? Így csináld törvényesen!

2018-01-06

Hogyan küldhetsz törvényesen hírlevelet 2018-ban? Melyek az email marketing szabályai, melyet be kell tartanod? Megmutatjuk, mit kerülj el, mi az amit csinálhatsz, és mi az amit mindenképpen csinálnod kell, azért, hogy...

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!