Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

Tartalommarketing – 10 ok, amiért azonnal be kell vezetned ezt az eszközt marketing stratégiádba!

Marketing Professzorok

Online Marketing


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Tartalommarketing – 10 ok, amiért azonnal be kell vezetned ezt az eszközt marketing stratégiádba!

2014.07.01.

Szerző: Máté Balázs, marketing tanácsadó

Tartalommarketing – 10 ok, amiért azonnal be kell vezetned ezt az eszközt marketing stratégiádba!
Egy statisztika szerint a fejlett országok cégeinek háromnegyede készül büdzséjének nagyobb részét tartalommarketingre fordítani ebben az évben. Mi az oka, hogy hirtelen ennyi cég látta meg a lehetőséget a tartalommarketingben? Nézzük át együtt! 

1 – A Google tartalmat vár tőlünk

Ahogy az már ismeretes, a Google a minőségi, releváns tartalmakat szereti, azonban nem a Google az oka annak, hogy egyre többen fektetnek be a tartalommarketingbe. Éppen fordítva áll a helyzet, a Google a hatása a tartalommarketingbe való befektetésnek.
Ha sikerül érdekes tartalmakat közzétenned, amelyekről másik is beszélnek (komment, like, megosztás, látogatás, stb.), azt a Google előbb-utóbb észreveszi. A Google célja az, hogy minél hasznosabb eredményekkel lássa el azokat, akik az ő keresőjüket használják, ezért igyekszik olyan tartalmakat megjeleníteni nekik a keresőlistában, amelyek erősek, érdekesek, és nem csak szerinted, vagy szerintük, hanem más valódi emberek szerint is.
 

2 – A vásárlók reklámkerülése és intenzívebb tartalomfogyasztása

Szinte bármilyen termékről is legyen szó, a vásárló nem annak reklámját keresi, hanem az arról szóló professzionális, objektív tartalmat. A lényeg tehát már nem az, hogy mennyire jó a reklámod, hanem az, hogy mennyire jó is a termékről szóló tartalom! Gondolom te sem nagyon kattintasz bannerekre, reklámokra, ahogy én sem, és szinte senki az Interneten. De ha van egy probléma, mely érdekel, az arról szóló cikket biztosan elolvasod. Mit is jelent ez konkrétumokra lefordítva? Ha látsz egy naptej bannert, biztos nem kattintasz rá, hiszen már nagyon unod az ilyesmit. De ha a Facebookon egy oldal vagy az ismerőseid megosztásában találkozol egy olyan cikkel, mely azt latolgatja, hogy mi a veszélyesebb, a magadra kent naptej, vagy a sugárzás hatása, melyik okoz inkább bőrrákot, akkor azt valószínűleg elolvasod. A cikkbe belerejteni annak a naptejnek a nevét, mely a tesztek szerint hatékony, de természetes anyagokból készült, már nem nagy feladat. Máris meg vagy győzve arról, hogy a nyaralásra csak ezt a naptejet viszed, és ezt biztosan. 
A cikkeknek, videóknak és bármilyen nem reklámjellegű értékes tartalomnak köszönhetően a cégek úgy tudnak kapcsolatba lépni célközönségükkel, amire ők is számítanak, ezért ezt fontos kihasználni.
 

3 – A tartalom a vásárlási folyamat minden szakaszában visszaköszön

A tartalommarketing egy olyan lehetőséget jelent, ami a vásárlás egész folyamatát végigköveti. A tartalom információval lát el a termék minden szempontját illetően, felkelti az érdeklődést, bemutatja az előnyöket, a legapróbb részleteket is elárulja a vevőnek, hogy az kellőképp informált és érdekelt legyen a termék vásárlásáig. A boltban talán már a kiszolgáló segítségét sem kell kérnie, talán nála is többet tud majd, hiszen olvasott róla, látta azt egy videóban.
 

4 – Te vagy a szerkesztő

A tartalommarketing lehetővé teszi a cégek számára, hogy teljes kontrollt élvezzenek az általuk gyártott és kiadott tartalmak felett, így maguk alakítják a cég üzenetét. Nem kell megfelelni egyetlen kiadónak sem, mások utasításait követni, így az információ vagy üzenet nem torzul.
 

5 – Hosszabb ideje létezik, mint gondolnád

A tartalommarketing kapcsán sokszor úgy fogalmaznak, mintha ez lenne az év slágere, a nagy újdonság, azonban olyasmiről van szó, ami már régóta létezik, csupán most kezd fontossá válni, most kezd sokakat foglalkoztatni. Ha ismered a horizontális keresőoptimalizálás fogalmát, melyet már 6 éve tanítunk az egyetemen, akkor már te is régen kapcsolatba kerültél a tartalommarketinggel. 
 

6 – A jó tartalom hűséges közönséget alakít ki

Valaki látta a reklámod, megvette a terméket, hova tovább? Azok a tartalmak a leghasznosabbak, amelyek a vevőt nem csak az eladás előtt, de azután is érdeklik, ettől válnak igazán elkötelezett rajongóvá, törzsvásárlóvá. Emiatt iratkoznak fel a hírlevélre, követik blogodat, közösségi oldalad.
Írj cikkeket, készíts videókat azzal kapcsolatban, hogyan hozhatják ki vásárlóid a legtöbbet a termékeidből, hogyan használják őket helyesen, hogyan tartsák karban őket, stb. Ezzel visszatérő és fontos vásárlókat fogsz nyerni. Ha jól intézed a dolgokat, később ezek a fontos vevők lesznek azok, akik személyes blogokon vagy más felületeken írnak termékeidről, tehát szinte neked írnak tartalmakat.
 

7 – Így lesz valakiből élete végéig a te vásárlód

Lehet, hogy kicsit túloztam ebben az alcímben, de valóban hosszú távú kapcsolatok kiépítésére a legjobb mód a folyamatos és magas színvonalú tartalomgenerálás. Az emberek szívesebben nézegetnek hasznos cikkeket ahelyett, hogy folyamatosan reklám típusú hírleveleket kapjanak. Ha te adsz nekik valamit (hasznos információt) akkor barátként, szakértőként sőt esetleg rajongóként tekintenek rád! 
 

8 – Jó módja a kapcsolatépítésnek és növeli a morált

Nem csak a vevők számára fontosak a jó tartalmak mivel az is lehetséges, hogy majd későbbi munkavállalóid ez alapján találnak rád, vagy ezek segítenek neki meghatározni mit is képviselsz, ők szeretnék-e ugyanezt.
Ha írásaid tükrözik a márkádat és cégedet, annak munkamorálját, hangulatát, könnyen rátalálhatsz pontosan arra a munkatársra, aki a legtöbbet tudja nyújtani neked is, cégednek is. Emellett érdemes a jelenlegi munkatársakat is bevonni. Legyenek a cég bármely osztályán, mindenkinek van véleménye, ötlete vagy kérdése. Ha ezeket mind magadhoz gyűjtöd, rengeteg ötleted lesz tartalmak írására és egyúttal alkalmazottaid is szívesebben fognak ötletekkel fordulni hozzád. Ha egy munkatárs ötletéből cikk készül, nevét és fotóját akár mellé is írhatod, ez neki még jobban fog esni, az olvasók pedig arcok tudnak majd kapcsolni az íráshoz, gondolathoz.
 

9 – Akár piacvezetővé is válhatsz a tartalommarketingnek köszönhetően

Sok márka akad, akik nem szeretik, ha emlegetik őket az interneten, hiszen az egy óriási és szinte kontrollálhatatlan felület. Inkább nem tesznek olyat, ami miatt kritikát kaphatnának, maradnak a hagyományos módszereknél.
Azonban amikor téged vagy cégedet emlegetik, az mindig jó – a negatív reklám is reklám. Ha beszélnek rólad, az azt jelenti, hogy érdekled őket, érdekes, amit csinálsz, amit képviselsz, ezáltal több és több ember ismer meg téged. A megjegyzésekre reagálhatsz saját oldaladon tartalom formájában, amivel beszélgetést kezdeményezel, ami talán tovább is folytatódik.
 

10 – A tartalommarketing erős megtérülést generál

Sokakat az is – jogosan – foglalkoztat, hogyan fog megtérülni a tartalommakerintgbe fektetett idő és pénz, hogy lehet mérni azt? Az a jó, hogy a tartalommarketing sikeressége valóságban is mérhető, és sok esetben háromszor nagyobb megtérülést hoz, mint a fizetett hirdetések.
 
A reklámokkal ellentétben a tartalmak mindig a helyükön lesznek, láthatóságuk megújítására nem lesz szükséged további befektetésre, a látogatottságot pedig egyszerűen tudod mérni az Analyticsnek köszönhetően.
 
Ha nem tudod, hogyan indulj el a tartalommarketingben, hogyan építsd be saját marketing stratégiádba, keress meg minket, segítünk! Tartalomgenerálásban, keresőoptimalizálásban, Facebook rajongók szerzésében mellett állunk, havidíjas csomagjaink keretében! Komplex marketing stratégiát dolgozunk ki, melyet veled egyeztetve meg is valósít csapatunk! Vedd fel velünkk a kapcsolatot, kattints ide! 
 
Mondd el a véleményed a cikkről, értékeld 1-5-ig!
Szavazatok száma: 0 https://www.matebalazs.hu/tartalommarketing-okok.html

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: Online marketing

Gyorstippek az Instagram meghódításához marketingeseknek

2018-12-09

Facebook helyett Instagram? Egyre több online marketinges dönt így. Mutatjuk, hogyan pótold kiesett weboldal forgalmadat az Instagram marketing segítségével!   

Hogyan segíthet az influencer marketing a szállodáknak?

2018-12-01

Mi alapján válaszd ki a megfelelő influencert szállodádnak? Mit kérj tőle, és mit adj neki munkájáért cserébe? Hogyan hozhatod ki a legtöbbet egy influencerből? 

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!