Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

SEO eszközök a visszahivatkozások figyelésére

Marketing Professzorok

SEO, keresőoptimalizálás


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

SEO eszközök a visszahivatkozások figyelésére

2018.05.17.

Szerző: Máté Balázs, online marketing tanácsadó

SEO eszközök a visszahivatkozások figyelésére

A SEO létrejötte óta hihetetlenül sokat változott, azonban egy valami továbbra is a legfontosabb oszlopai közé tartozik: a visszahivatkozások. Azonban ezek sem feltétlenül működnek úgy, mint a keresőoptimalizálás hajnalán, hiszen míg akkoriban a mennyiség volt a legfontosabb tényező, ma már a minőség és a relevancia az, amik számítanak.
 


 

A sikeres online üzleteléshez tehát továbbra is elengedhetetlen, hogy rendszeresen ellenőrizd a webhelyedre (és versenytársaid webhelyeire) mutató visszahivatkozásokat. Ha szeretnél versenyben maradni, akkor tisztában kell lenned saját és a konkurenseid webhelyének forgalmával, erőforrásaival, kulcsszavaival és persze a rád vagy rájuk hivatkozó domainekkel is.

 

Habár a profik számára az internet nem egy fejlett SEO ellenőrző eszközt kínál, nem minden cég és vállalkozás engedheti meg magának, hogy előfizessen ezekre a szolgáltatásokra. Ha még csak most kezdesz bele webhelyed optimalizálásába, vagy szűkös költségvetéssel dolgozol, akkor vess egy pillantást az alábbi visszahivatkozás-ellenőrző eszközökre!

 

1. SE Ranking (fizetős)

 

Az SE Ranking a Google Search Console adatai alapján ellenőrzi a webhelyedre mutató hivatkozásokat. Az eszköz árazása mindössze havi 9 dollártól indul, és jár hozzá egy webhely audit, egy rangsorolás-követő, egy kulcsszókutató eszköz és a versenytársak rangsorolásának figyelemmel követése is.

 

Részletes linkanalízist készíthetsz index/noindex, follow/nofollow, cached/not cached, felfedezés dátuma, Moz Domain Authority pontszám, horgonyszöveg, Alexa Rank, Ahrefs rang, közösségi népszerűség és más szempontok alapján is.

 

Az eszköz ezen kívül segít létrehozni azt a fájlt is, amit aztán feltölthetsz a Google linkvisszautasító eszközébe, a Disawov Links Tool-ba.

2. Backlink Watch (ingyenes)

 

A Backlink Watch az egyik legegyszerűbb és legegyszerűbben használható visszahivatkozás-ellenőrző eszköz. Használata ingyenes és összesen 1000 hivatkozást sorol fel (habár nem teszi lehetővé ezek kimentését fájlba). 

 

3. SEO Spyglass (ingyenes/fizetős) 

 

Egy meglehetősen új, mégis nagyon hatékony eszköz. A SEO Spyglass adatbázisa elképesztően sok indexelt visszahivatkozást tartalmaz (többet, mint amennyit a sokkal régebbi Ahrefs vagy Majestic). 1100 hivatkozás ellenőrzése ingyenes, de kimenteni ezeket fájlba csak a fizetős verzióval lehet.

 

4. MoonSearch (ingyenes) 

 

A MoonSearch egy ingyenes ellenőrző eszköz ami összetett linkanalízist kínál és ellenőrzi, hogy hány visszahivatkozás van indexelve. Követi az Alexa Ranket, a PageRanket és más rangsorolásokat is.

 

5. Ahrefs (ingyenes/fizetős) 

 

Az Ahrefs jelenleg az egyik legfejlettebb SEO eszköz a visszahivatkozások (és temérdek más) ellenőrzésére. Az ingyenes verzió 10 visszahivatkozást és kérésenként 2 domaint enged figyelni. A fizetős verziók havonta 79 dollártól indulnak és teljes webhelyanalízist kínálnak.

 

Az Ahrefs hihetetlenül gyorsan (4,1 millió oldal / perc) dolgozik, ami azt jelenti, hogy hamar rátalálhatsz az új, a hibás és az eltűnt visszahivatkozásokra is. A „link loss” okok (elveszett hivatkozások, például 404, noindex, 301, stb.) kategória miatt nem kell találgatnod, hogy hová tűntek a webhelyedre mutató hivatkozások.

 

Az eszköz műszerfala továbbá lehetővé teszi a gyanús hivatkozások visszautasítását is.

 

6. OpenLinkProfiler (ingyenes/fizetős) 

 

Az OpenLinkProfiler 200 ezer hivatkozást képes felsorolni jelentésenként. Óriási és friss adatbázissal rendelkezik, amely megmutatja, hogy az elmúlt 90 napban mely visszahivatkozások voltak aktívak.

 

Az ingyenes verzió 100 hivatkozást enged kimenteni .csv formátumban, de ha többet szeretnél, akkor a fizetős verziót kell használnod.

7. RankSignals (ingyenes) 

 

Szintén egy ingyenes eszköz, ami segít megvizsgálni a versenytársak visszahivatkozásait és forgalomforrásait. Ezzel az eszközzel megvizsgálhatod a webhelyedre mutató dofollow és nofollow hivatkozásokat és egyéni domaineket.

 

Kijelzi a hivatkozások horgonyszövegét, a PageRanket, az Alexa Ranket, a közösségi adatokat és egyebeket is. A RankSignals segítségével fellelhetők a spam jellegű hivatkozások is.

 

8. Monitor Backlinks (ingyenes/fizetős)

 

A Monitor Backlinks az egyik legnépszerűbb SEO eszköz a linkprofilok ellenőrzésére. A nem regisztrált verzió 10 találatot mutat, a fizetős (25 dollár/hó) pedig ennél jóval többet. Az eszköz általános áttekintést mutat a domainről, a SEO statisztikákról, a kulcsszó rangsorolásokról, a horgonyszövegekről és lehetővé teszi a rossz minőségű hivatkozások visszautasítását.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: SEO, keresőoptimalizálás
Minden, amire a helyi keresőoptimalizáláshoz szükséged lehet

Minden, amire a helyi keresőoptimalizáláshoz szükséged lehet

2018-11-05

Titkok, tippek, trükkök a Google helyi keresésről, mely ma már a keresőoptimalizálás egyik legfontosabb feladata. Érthetően az alapoktól a használható megoldásokig mutatjuk, mit kell tenned!

Mit hoznak 2019 SEO trendjei?

Mit hoznak 2019 SEO trendjei?

2018-11-04

2018 nagy változásokat hozott a keresőoptimalizálás területén. De mit hoz vajon majd 2019? Ha nem akarsz akkorát bukni keresőtalálataiddal, mint sokan idén, érdemes követned az alábbi cikkben leírt trendeket!

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!