Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

SEO hírek - Újra rövidültek a keresőtalálati kivonatok a decemberi bővítés után

Marketing Professzorok

Honlapkészítés


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

SEO hírek - Újra rövidültek a keresőtalálati kivonatok a decemberi bővítés után

2018.10.05.

Szerző: Máté Balázs, online marketing tanácsadó

A Google még 2017 decemberében jelentette be, hogy kibővítették a találati kivonatokban megjelenő szöveg hosszát. Mostanra azonban Danny Sullivan, a Google egyik munkatársa szerint a kivonatok rövidültek, és már csak egy kicsivel hosszabbak, mint a tavaly decemberi bővítés előtt.


A SEO most olyan gyorsan változik, mint talán még soha. Annak, aki nem ezzel foglalkozik, szinte lehetetlen nyomonkövetnie még a legfontosabb változásokat, algoritmus frissítéseket is. Kutatunk, elemzünk és oktatunk, így ha löveted a Marketing Professzorok oldalait, sok fontos információhoz hozzájuthatsz! Nézzük meg tehát, milyen most aktuálisan az ideális meta description hossza! 

 

Gyerünk, írjunk hosszabb meta descriptiont! 

2017 decemberben a Google azt javasolta a webmestereknek, hogy a bővítés ellenére nincs szükség hosszabbítani a meglévő meta leírásokat. Ennek ellenére mindenki nekilátott, hogy az új, 330 karakteres hosszra írja át weboldalán a meta description részeket. Aztán jött a meglepetés. 

 

2018 május 14-én Danny Sullivan azt a kérdést kapta a Twitteren, hogy meg tudja-e erősíteni, hogy a Google megváltoztatta-e az alap karakterhosszúságot a találati kivonatokban. Sullivan a következő választ adta:

 

„A találati kivonataink átlagosan rövidebbé váltak az elmúlt hetekhez képest, habár valamivel hosszabbak, mint a tavaly decemberi változtatások előtt. A találati kivonatoknak nincs fix hossza. A hossz az alapján változik, hogy rendszerünk mit tart a leghasznosabbnak.”

 

A kérdés azonban továbbra is az, hogy milyen hosszú meta leírásokat érdemes megadni az oldalaknak. Nos, a válasz komplikált, hiszen a Google további szövegrészletekkel egészítheti ki a találati kivonatokat (például a dátumot), ami rövidíti a leírásból megjelenített karakterek számát.

 

Ha megnézzük a RankRanger eszközében az átlagos leíráshossz grafikont, akkor a leírások hossza átlagosan 165 karakter körül mozog.

 

Milyen akkor most a SEO - barát meta description?

A Google azt tanácsolja, hogy a webmesterek ne aggódjanak túlzottan a meta leírás hossza miatt, mert úgyis a keresőmotor algoritmusa dönti el, hogy milyen hosszúságú szöveget jelenít meg, és jó eséllyel ez nem is a meta leírásból származik majd – a Yoast felmérése szerint sok találatnál az oldal tartalmának egy rövid részlete jelenik meg a meta leírás helyében.

 

Danny Sullivan egy másik Twitter válasza a témával kapcsolatban, szintén 2018 májusából:

 

„A kivonatokat dinamikusan generáljuk, hosszuk változó, és nem mindig használják a meta leírás címkét. Szerintünk azzal, hogy egy [karakter]számot adunk az embereknek, attól csak függővé válnak, és ez nem segíti őket semmiben. Azt javasoljuk, hogy [a meta leírás] egy rövid, releváns összegzés legyen arról, amiről az oldal szól. Ez a legjobb tanács szerintünk.

 

Érdemes észben tartani, hogy a mobilos találatok esetén a találatokhoz mellékelt leírások valamivel rövidebbek szoktak lenni, ezért is nem javasol konkrét karakterszámot a Google a meta mezőkbe.


Ha konkrét számadatot akarunk mondani, amit a Google úgysem fog adni, akkor az átlag ~165 karaktert érdemes alapul venni, amit a RankRanger eszköze is mutat, esetleg levonva belőle egy átlagos dátum hosszát, tehát marad a korábbi kb. 150 karakter…. A Meta description esetében a megfogalmazás sokkal fontosabb, ami már egy másik téma.
 

Mondd el a véleményed a cikkről, értékeld 1-5-ig!
Szavazatok száma: 0 https://www.matebalazs.hu/seo-meta-description-2018.html

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: Honlapkészítés, SEO, keresőoptimalizálás
 Ezek a webdesign trendek törnek az élre 2019-ben

Ezek a webdesign trendek törnek az élre 2019-ben

2018-12-08

Összeszedtük a nemzetközi trendeket honlapkészítés, webdesign fronton, ezek alapján látható, milyenek lesznek 2019 legjobb honlapjai. Ezeket alkalmazd a honlapkészítés során!

Hogyan javítsd weboldalaid sebességét (és ezzel rangsorolásodat a Google szemében)

Hogyan javítsd weboldalaid sebességét (és ezzel rangsorolásodat a Google szemében)

2018-12-02

A weboldal sebessége egy fontos rangsorolási szempont a Google szemében. Megmutatjuk, mit mond honlapkészítődnek, mit kell tennie, hogy honlapod megfelelően gyors legyen!

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!