Keresés

Menü

Ismerd meg a preselling pontos jelentését az online marketing szakszótárból!

Marketing Professzorok

Preselling


A preselling egy, a partnermarketingben használt kifejezés. A partner feladata, hogy mások termékeit népszerűsítse webhelye látogatói körében egy külön erre a célra számára kiosztott partnerhivatkozás segítségével. Minden ezen hivatkozáson keresztül közvetített értékesítésért a partner közvetítői díjban részesül.
 

A preselling (vagy „elő-eladás”) ilyen keretek között arra a tevékenységre utal, amely során a partner hasznos tartalmakat szolgáltat webhelye látogatóinak (vagy hírlevél feliratkozóinak), hogy azokban pozitív kép alakuljon ki a reklámozott termékről.

Ennek érdekében elmesélhet egy pozitív élményt a termékkel kapcsolatban, vagy értékes információkat oszthat meg a termék különleges tulajdonságairól, illetve néhány hiányosságára is megjegyzést tehet, hogy ne tűnjön elfogultnak a termékkel kapcsolatban.

Ideális esetben a meggyőzött látogató a partnerhivatkozást követve jut el az értékesítési oldalra, és megvásárolja a szóban forgó terméket.

A preselling nem jelenti azt, hogy a partnernek közvetlenül kellene eladnia a terméket, majd átirányítani a látogatót egy olyan oldalra, ahol az ugyanezzel találkozik. A sikeres partnerek felismerik a preselling és az eladás közötti különbséget.
 

címkék: Online marketing
Internetes biztonság

Nem is hinnéd mennyi mindent tud rólad az internet!

2018-10-18

Az internetezők számára különösen kényes témává vált a magánélet kérdése az elmúlt évek során. A közösségi média sokakat megoszt azzal kapcsolatban, hogy megéri-e annyi személyes adatot nyilvánosságra hozni magunkról a „teljes közösségi élményért” cserébe.

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt (1. rész)

2018-10-14

Az Instagram népszerűség-hulláma már évekkel ezelőtt elkezdődött, és a mai napig is tart. Sokan azonban nem tudják, hogyan szerezzenek cégüknek vagy akár személyesen maguknak több Instagram követőt. Mutatjuk!

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!