Pixel webhely, avagy a pixel site magyarázata

Keresés

Menü

Ismerd meg a pixel webhely, azaz a pixel site pontos jelentését az online marketing szakszótárból!

Marketing Professzorok

Pixel webhely


Olyan webhelyek, amelyek pixelekre (képpontokra) vannak felosztva. Ezeket a pixeleket hirdetési felületekként árulják. A megvásárolt pixeleket aztán a tulajdonos bármilyen kisebb grafikus tartalommal (vagy a megvásárolt pixelterület alapján nagyobbakkal) feltöltheti – ezek a grafikák kattinthatók, így a tulajdonos elhelyezheti bennük saját webhelye hivatkozását.

 

Honnan származik a pixel webhely kifejezés?

 

Az eredeti ötlet egy Alex Tew nevű brit diáké volt, aki létrehozta a „Milliondollarhomepage”, azaz az „Egymillió dolláros kezdőlap” (http://www.milliondollarhomepage.com/) elnevezésű webhelyet még 2005 augusztusában. A webhelyen rendelkezésre álló egymillió pixelt egy-egy dollárért lehetett megvásárolni. A fiatalember néhány héten belül egymillió dollárt keresett alkotásával. Az utolsó 1000 pixel az eBayen került elárverezésre, és az eredeti 1000 dolláros ár helyett végül 40 000 dollárért kelt el.
 

A siker titka abban rejlett, hogy amikor még voltak megvásárolható pixelek az oldalon, a média is említést tett róla, és az így keletkező elképesztő forgalom átmenetileg 8-as PageRank-ra emelte az Egymillió dolláros kezdőlapot. Sok webmester persze jó befektetésnek látta reklámfelületet vásárolni egy 8-as PageRankkal rendelkező oldalon.

címkék: Hatékony honlapüzemeltetés
Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolból magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!

Újságíró asszisztenst keresnek a Marketing Professzorok!

2017-08-21

Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolról magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!   

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

2017-05-19

Azt hiszed, csak akkor kerülhet a weboldalad a Google fekete listájára, ha tiltott technikákat alkalmazol? Tévedsz! Megmutatom milyen könnyen elérhet a vég, és azt is, hogyan védekezz ellene! 

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!