Keresés

Menü

Ismerd meg a pixel webhely, azaz a pixel site pontos jelentését az online marketing szakszótárból!

Marketing Professzorok

Pixel webhely


Olyan webhelyek, amelyek pixelekre (képpontokra) vannak felosztva. Ezeket a pixeleket hirdetési felületekként árulják. A megvásárolt pixeleket aztán a tulajdonos bármilyen kisebb grafikus tartalommal (vagy a megvásárolt pixelterület alapján nagyobbakkal) feltöltheti – ezek a grafikák kattinthatók, így a tulajdonos elhelyezheti bennük saját webhelye hivatkozását.

 

Honnan származik a pixel webhely kifejezés?

 

Az eredeti ötlet egy Alex Tew nevű brit diáké volt, aki létrehozta a „Milliondollarhomepage”, azaz az „Egymillió dolláros kezdőlap” (http://www.milliondollarhomepage.com/) elnevezésű webhelyet még 2005 augusztusában. A webhelyen rendelkezésre álló egymillió pixelt egy-egy dollárért lehetett megvásárolni. A fiatalember néhány héten belül egymillió dollárt keresett alkotásával. Az utolsó 1000 pixel az eBayen került elárverezésre, és az eredeti 1000 dolláros ár helyett végül 40 000 dollárért kelt el.
 

A siker titka abban rejlett, hogy amikor még voltak megvásárolható pixelek az oldalon, a média is említést tett róla, és az így keletkező elképesztő forgalom átmenetileg 8-as PageRank-ra emelte az Egymillió dolláros kezdőlapot. Sok webmester persze jó befektetésnek látta reklámfelületet vásárolni egy 8-as PageRankkal rendelkező oldalon.

címkék: Hatékony honlapüzemeltetés
Internetes biztonság

Nem is hinnéd mennyi mindent tud rólad az internet!

2018-10-18

Az internetezők számára különösen kényes témává vált a magánélet kérdése az elmúlt évek során. A közösségi média sokakat megoszt azzal kapcsolatban, hogy megéri-e annyi személyes adatot nyilvánosságra hozni magunkról a „teljes közösségi élményért” cserébe.

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt (1. rész)

2018-10-14

Az Instagram népszerűség-hulláma már évekkel ezelőtt elkezdődött, és a mai napig is tart. Sokan azonban nem tudják, hogyan szerezzenek cégüknek vagy akár személyesen maguknak több Instagram követőt. Mutatjuk!

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!