Keresés

Menü

Használd Te is a Pinterest erőforrásait közösségi média marketing portfóliódban, konverziós céljaid megvalósításához! Leírás és útmutató a Pinterest marketinghez!

Marketing Professzorok
Már csatlakoztam Köszi, most nem

Pinterest marketing 2017-ben

2017.06.05.

2017-06-05

MátéBalázs.hu

MátéBalázs.hu

Pinterest marketing 2017-ben

Habár a Facebook még mindig az élen jár a népszerűséget tekintve, a havi 150 millió Pinterest-felhasználót egyáltalán nem érdemes figyelmen kívül hagyni. Valójában ez a szám hatalmasat nőtt 2015 óta, ami azt jelenti, hogy a Pinteresten is érdemes hosszú távon gondolkodni, ha marketing stratégiánkban szeretnénk használni.
 


Hogyan használhatjuk tehát a Pinterestet marketingre?

 

Az üzleti Pinterest fiók létehozása

Ez az útmutató feltételezi, hogy felhasználói szinten más ismerjük a Pinterestet. Azonban a platform másképpen működik, ha üzleti célokra szeretnénk használni.

 

A Pinterest üzleti felhasználói feltételei

Fontos, hogy tisztában legyünk a felhasználói feltételekkel és a ránk vonatkozó szabályokkal és korlátozásokkal. Az üzleti célokra készülő fiókokra külön előírások vonatkoznak!

 

A további különbségekkel akkor szembesülünk majd, miután elkészült üzleti fiókunk. Ekkor elérhetővé válnak számunkra olyan szolgáltatások és funkciók, mint a Pintereszt statisztikai eszköze, a kiemelt pinek, úgynevezett Bővített pinek és kiemelt videók.

 

Töltsük ki üzleti Pinterest profilunkat

Miután üzleti fiókunk elkészült, a következő lépés weboldalunk megadása, hogy üzleti logónk minden olyan Pinre rákerülhessen, amely arról az oldalról érkezik (a Pinterest 165x165 felbontású logóméretet javasol). Töltsük fel profilunkat minden fontos adattal, hogy az érdeklődők többet tudhassanak meg rólunk, ha éppen a Pinteresten keresztül találnak ránk!

 

Jöhetnek a Táblák!

Most jön a legérdekesebb rész – készítsünk egy új Táblát és adjunk olyan nevet neki, ami egyértelműen utal arra, hogy miről is szól ez a Tábla. Használjunk olyan kulcsszavakat, amik segítségével a felhasználók könnyedén rátalálhatnak tartalmunkra (ezt a leírásban is alkalmazzunk). Ne felejtsünk el látványos borítóképet hozzáadni táblánkhoz!

 

Tartsuk észben, hogy a felhasználók csupán limitált mennyiségű Táblára iratkozhatnak fel, ezért nagyon gondosan meg fogják válogatni, hogy melyikek lesznek ezek – érdemes tehát minden nap új pineket hozzáadni Táblánkhoz!

 

Hasznos tippek

Ha idáig eljutottunk, akkor itt az ideje pinnelni, azaz tartalmakat kitűzni Táblánkra. Lássuk, hogy miként tehetjük hatékonnyá ezt a folyamatot!

  • Törekedjünk a változatosságra: Ha csak saját weboldalunk tartalmait pinneljük ki, arra a követők hamar ráunnak. Próbáljunk más forrásokból is tartalmakat tűzni Táblánkra, hogy megtartsuk érdeklődésüket!
  • Írjunk ellenállhatatlan leírásokat: Minden pinhez tartnoznia kell egy kis leírásnak is, amely hívogatóbbá és érdekesebbé teszi azt. Akár közvetlen hivatkozásokat is elhelyezhetünk a leírásban, de vigyázzunk, hogy ne szóljon minden az önreklámozásról!
  • Használjuk a Pinterest widgetet weboldalunkon: A Pinterest gomb beépítésével weboldalunk felhasználói egyetlen kattintással kitűzhetik tartalmainkat saját Tábláikra.
  • A releváns Táblák legyenek előtérben: Ha létrehoztunk egy szezonális Táblát, akkor állítsuk be úgy, hogy Pinterest-oldalunk legtetején jelenjen meg.

 

Bővített pinek

Ha használtuk már a Pinterestet, akkor biztosan láttunk olyan pineket, amikhez egy recept is tartozott, vagy olyan filmes pineket, amikben a színészek és a film értékelése is szerepelt.

Ezek az úgynevezett Bővített pinek (Rich Pins). Segítségükkel a pinek tartalma automatikusan frissül weboldalunk alapján, ezért azok a felhasználók számára láthatóbbá válnak és megkönnyítik a vásárlást is. Igényeljük ezt a funkciót minél előbb, miután regisztráltunk!

 

Kiemelt pinek

A Kiemelt pinek segítenek tartalmaidat előtérbe helyezni olyan felhasználók számára, akik vásárolni szeretnének. A Kiemelt pinek más PPC-t használó platformokhoz hasonlóan működnek, ezért a Pinterest Kiemelt pinjei nem okoznak majd problémát azok számára, akik ismerik ezt a módszert.

 

Ne adjuk fel, ha legelső kampányunk nem lesz olyan eredményes, mint amire számítottunk. Ha megfelelő módosításokat eszközölünk, akkor idővel biztosan hatékonyabb reklámokat hozhatunk majd létre!

 

Ne feledkezzünk meg a Pinterestről!

Sok cég és vállalkozás követi el azt a hibát, hogy miután létrehozta és kitöltötte cégprofilját a Pinteresten, az szép lassan feledésbe merült. Azonban a Pinterest Social Hub funkciója lehetővé teszi, hogy a pineket előre beidőzítsük és megvizsgálhassuk a valós idejű statisztikákat is. Ne feledjük, a Pinteresten való megjelenés is elősegíti a keresőoptimalizálás fejlődését weboldalunkon!
 

címkék: SMM
Márkavédelem a közösségi oldalakon – egy rövid útmutató marketing szakembereknek

Márkavédelem a közösségi oldalakon – egy rövid útmutató marketing szakembereknek

2017-11-28

A közösségi média marketing egy hasznos online marketing eszköz. Amíg ellened nem fordítják. Készülj fel a krízisre, legyen tudatod online márkavédelmi stratégiád! 

7 egyszerű tipp, hogy profi videókat készíthess okostelefonoddal

Videómarketing alapok: 7 egyszerű tipp, hogy profi videókat készíthess okostelefonoddal

2017-11-01

A videómarketing alapja a tökéletesen elkészített felvétel. Youtubera ez akár mobiltelefonnal is elkészülhet, de azért jó ha tudod, mire vigyázz ilyenkor. A fotográfus tanácsai.

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!