A partner hivatkozás jelentése

Keresés

Menü

A partner hivatkozás, azaz az Affiliate Link értelmezése az online marketing szakszótárban

Marketing Professzorok

Partner hivatkozás


A partner hivatkozás, vagy partner link egy egyéni hivatkozás, amely két célt szolgál:

  • A lehetséges ügyfeleket egy termék vagy szolgáltatás értékesítési adatlapjára irányítja.
  • A link egyedi felépítése alapján a célweboldal a vásárlót a partner fiókjához párosítja, és így az adott partnert feljogosítja az értékesítésből származó bevétel egy bizonyos részére.

 

Partner hivatkozás a gyakorlatban

 

Számos partnerprogramot működtető online kereskedő úgynevezett sütiket helyez el a látogatók számítógépén, amelyek segítségével a látogató számítógépéhez kapcsolhatják azt a partnert, akinek a hivatkozásán keresztül a látogató a weboldalra érkezett. Így akár ha ez a látogató egy későbbi időpontban is vásárol valamit az adott weboldalon, a weboldal akkor is tudni fogja, hogy korábban melyik partneren keresztül talált rá a weboldalra, így a partner szintén részesülhet a látogató vásárlásából befolyt profitból.

címkék: Online marketing
Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolból magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!

Újságíró asszisztenst keresnek a Marketing Professzorok!

2017-08-21

Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolról magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!   

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

2017-05-19

Azt hiszed, csak akkor kerülhet a weboldalad a Google fekete listájára, ha tiltott technikákat alkalmazol? Tévedsz! Megmutatom milyen könnyen elérhet a vég, és azt is, hogyan védekezz ellene! 

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!