Keresés

Menü

A partner hivatkozás, azaz az Affiliate Link értelmezése az online marketing szakszótárban

Marketing Professzorok

Partner hivatkozás


A partner hivatkozás, vagy partner link egy egyéni hivatkozás, amely két célt szolgál:

  • A lehetséges ügyfeleket egy termék vagy szolgáltatás értékesítési adatlapjára irányítja.
  • A link egyedi felépítése alapján a célweboldal a vásárlót a partner fiókjához párosítja, és így az adott partnert feljogosítja az értékesítésből származó bevétel egy bizonyos részére.

 

Partner hivatkozás a gyakorlatban

 

Számos partnerprogramot működtető online kereskedő úgynevezett sütiket helyez el a látogatók számítógépén, amelyek segítségével a látogató számítógépéhez kapcsolhatják azt a partnert, akinek a hivatkozásán keresztül a látogató a weboldalra érkezett. Így akár ha ez a látogató egy későbbi időpontban is vásárol valamit az adott weboldalon, a weboldal akkor is tudni fogja, hogy korábban melyik partneren keresztül talált rá a weboldalra, így a partner szintén részesülhet a látogató vásárlásából befolyt profitból.

címkék: Online marketing
Internetes biztonság

Nem is hinnéd mennyi mindent tud rólad az internet!

2018-10-18

Az internetezők számára különösen kényes témává vált a magánélet kérdése az elmúlt évek során. A közösségi média sokakat megoszt azzal kapcsolatban, hogy megéri-e annyi személyes adatot nyilvánosságra hozni magunkról a „teljes közösségi élményért” cserébe.

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt (1. rész)

2018-10-14

Az Instagram népszerűség-hulláma már évekkel ezelőtt elkezdődött, és a mai napig is tart. Sokan azonban nem tudják, hogyan szerezzenek cégüknek vagy akár személyesen maguknak több Instagram követőt. Mutatjuk!

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!