Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

A PageRank szerepe 2014-ben a keresőoptimalizálásban.

Marketing Professzorok

SEO, keresőoptimalizálás


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

A PageRank szerepe 2014-ben a keresőoptimalizálásban.

2014.06.22.

Szerző: Máté Balázs, marketing tanácsadó

A Page Rank szerepe 2014-ben a keresőoptimalizálásban.
Azt tudjuk, hogy fontos a PageRank a keresőoptimalizálás során, na de mennyire is? Korábban a SEO guruk legfőbb célpontja volt ezen érték növelése, de vajon mennyire fontos ma? A Google 200 algoritmusa közül csupán egy a PageRank, ami meghatározza egy oldal keresőoldali találatai között elért helyét. Rengeteg Google algoritmuson változtattak az elmúlt években, ám a PageRank maradt a régi… egészen múlt decemberig. De mit is jelent ez számunkra?

Mi is az a PageRank?

A Google meghatározása alapján a PageRank az a mértékegység, ami egy oldal fontosságát a rámutató linkek számának függvényében határozza meg. Ez a Google egyik leghíresebb és legrégebbi formulája.
Persze nem csak a linkek száma, hanem minősége is fontos a PageRank szempontjából. Minél több releváns és minőségi link mutat egy weboldalra, a keresőoldali találatok között annál jobb helyezést ér el az adott oldal. Bevezetésének első évében a PageRank hatalmas figyelmet kapott és a weboldalak tulajdonosai igazi megszállottjai lettek. Mindenki linkeket gyűjtögetett, mára azonban ez már önmagában kevés a jó helyezés eléréséhez.
 

Hogyan tudom megállapítani weboldalam PageRank-ét?

Sokan különböző weboldalakat használnak a PageRank lekérdezésére, de sokkal egyszerűbb, ha telepítjük böngészőnkre azt a toolbart, mely megmutatja az aktuális állapotot. Chromera a toolbart ide kattintva telepítheted le.  
 

PageRank update – 2013 december 6.

Sokáig nem hallottunk semmit a PageRankről, létezik-e még, számít egyáltalán valamit, de tavaly a Mikulás meghozta a hírt, miszerint a PageRank köszöni, jól van. Az úgynevezett Page rank update, azaz az a folyamat, amikor a Google a toolbarba kijelzett értékeket frissíti, ez utoljára 2013 december 6-án volt. De mennyit számít 2014-ben a Page Rank, hiszen sok oldal alacsony PageRankkel jobb helyezést ér el a keresési eredmények között, mint a magasabb számmal rendelkezők. Nyilvánvaló, hogy visszaesett a PageRank szerepe, és a többi algoritmust  nagyobb szerepet kapott a találati lista meghatározásában, azonban még így se feledkezzünk meg róla. Sőt! Mivel alapvetően ez az algoritmus hozta meg a Google sikerét, furcsa lenne, ha nem számítana. Ma, 2014-ben, amikor a keresőoptimalizálásban már nagyon nagy a harc az első helyekért, mindenre figyelnünk kell, minden apróság számít. Éppen ezért nem tartom jónak az olyan open source vagy akár egyedi rendszereket, melyek 3-4 lehetőséget adnak csak az adminisztrátoroknak a keresőoptimalizálási beállításokra. 
 
 

Végeztesd el céged online marketing elemzését velünk, készítess magadnak komplex, mindenre kiterjedő internet marketing stratégiát, így megtudhatod, milyen, amikor ömlik az Internetről az ajánlatkérés! Kérd ajánlatunkat itt! 

 
 

Így növeld oldalad PageRankjét

Ahogy az eddig is volt, a PageRanket az oldalra mutató linkek száma és ami fontosabb, a minősége határozza meg. A következő módszerek biztos sikert jelentenek:
 • Guest postok
 • Cikkek írása újságoknak, magazinoknak
 • Egyedi landing page-ek kialakítása összetett kulcsszavakhoz.
 • Keresőoptimalizálási stratégia kidolgozása, dokumentált formában.
 • Egyedi forráskódú, SEO központú weboldal adminisztrációs rendszer (CMS)
 • Minőségi linkkatalógusokban, szakmai gyűjteményekben való szereplés
 
Nem muszáj, de a leghatékonyabb, ha a lehető legtöbb PageRanket növelő linkelési technikát használod egyszerre, így spammelés miatt sem kapsz büntetést a Googletől.
 
Mik is számítanak még keresőoptimalizálásban a PageRank mellett
 • Facebook megosztások és Like-ok
 • Twitter retweetek
 • Google +1-ek és megosztások
 • A domain eredetisége
 • Az oldalon található szavak száma
 • A weboldal forgalma
 • Az oldal letöltési sebessége
 • Kis visszafordulási arány
 
Látható, hogy a PageRank még mindig fontos, mindig oda kell figyelni rá, ám érdemes a linkeket más technikákkal is kiegészíteni a minél jobb keresőoldali helyezés érdekében.
 

Olvasd el 2014-es keresőoptimalizálási tapasztalatainkat összefoglaló cikkünket ide kattintva! 

Mondd el a véleményed a cikkről, értékeld 1-5-ig!
Szavazatok száma: 0 https://www.matebalazs.hu/page-rank-seo-szerepe.html

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: SEO, keresőoptimalizálás

4 growth hacking technika, amikkel a rangsorolás élére juthatsz

2018-12-13

A Growth Hacking leghatékonyabb technikája a keresőoptimalizálás. Ugyanakkor a szimpla SEO nem elég ahhoz, hogy elérd azt a szintet, amit Growth Hackingnek hívunk. Mi kell ehhez? Mutatjuk!

Éttermek rangsorolása a Google Térképen

2018-12-10

Gondolkodtál már valaha azon, hogy miért épp az a három létesítmény jelenik meg a Google Térkép találatok között, valahányszor rákeresel egy város éttermeire? Szeretnél te is bejutni az áhított három közé, hogy minél több kereső felhasználó lássa meg nevedet, valahányszor étkezési...

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!