Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

16 tipp a sikeres online video-marketingért

Marketing Professzorok

Online Marketing


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

16 tipp a sikeres online video-marketingért

2015.01.02.

Szerző: Máté Balázs, marketing tanácsadó

16 tipp a sikeres online video-marketingért
Az emberek - sajnos - egyre kevésbé szeretnek olvasni. Videókat azonban egyre szívesebben nézegetnek. Főleg, ha azok jók és érdekesek. Itt az ideje neked is elkezdened a videók használatát marketing kommunikációdban. Összefoglaltuk, mi kell neked ezen a téren a sikerhez! 
 

Semmi kétség nem férhet hozzá, hogy az online video marketing egy felfelé törekvő ágazat. Számos tanulmány és statisztika bizonyítja nekünk, hogy a videók működnek. Sőt, az is bizonyított, hogy a videók 50-szer olyan hatásosak az organikus elérésekben, mint a tradicionális szöveges oldalak – amely elég jó arány ahhoz, hogy mélyebben is foglalkozzunk a témával. 
 
Az online video marketing nem csak sikeressége miatt terjed egyre rohamosabban, de azért is, mert videókat felrakni és posztolni viszonylag költséghatékony megoldás a nézettség növelésére. Ezen felül pedig az online videók fennmaradnak a világhálón, és újra és újra terjednek – akár a posztolás után egy év múlva is simán új nézettségeket szerezhetsz vele.
 
Általánosságban véve a közösségi média oldalak és a videók kéz a kézben járnak egymással, és majdnem minden oldal képes a videók megosztására, és azok posztolására. A videók végtelen számú lehetőséget tartogatnak számodra, ha megtanulod a megfelelő stratégiát a posztok gyártására.
 
Ha még új vagy a videó gyártásban, vagy éppen most készítetted elő kamerád az első felvételre, ezzel a pár tippel szeretnénk neked segíteni, hogy stratégiád sikeres legyen.
 

6+1 egyszerű tipp a videó optimalizálására

Ha videót készítesz, kövesd ezeket a tippeket, hogy könnyen és hatásosan elérhesd a célközönséged és magas nézettséget produkáljon videód.
 

#1 Válassz megfelelő címet videódnak!

Éppen úgy, mint egy szöveges tartalomnál, a cím a videónál is kiemelten fontos – hiszen hatalmas forgalmat képes generálni. Két dolog van, amiért kiemelkedő szerepe van a videó címének. Először is, egy jól megfogalmazott cím azonnal megragadja a néző figyelmét. Különösen fontos ez a Facebook megosztásoknál, ha belegondolsz!  Másodszor pedig, a videók esetében a címben lehet leginkább elhelyezni a kulcsszavaidat, és ez segíti majd, hogy a keresőmotorokba jobb eredményt érjen el a tartalom. És ne feledd: a YouTube is a Google kezében van, tehát igen erős a kapcsolat a két felület között!
 

#2 A jó tartalom fontossága a videómarketingben is érvényesül

Gondold végig, milyen az ideális nézőközönséged. Mi az, amit ők tényleg értékes tartalomként értékelnek? Mit tudsz nekik adni? 
 
A „hogyan” típusú videók kiemelkedően sikeresek, nem csak azért, mert ezzel igazi értéket közvetítesz a hallgatóságod felé, de azért is, mert meg tudod nekik mutatni a te tudásod és képességeid azáltal, hogy önmagadat szakértőnek tünteted fel. Ez a kulcsa annak, hogy a közönségszámod növeld.
Persze mindegy milyen értékes is valójában a videód, ha az túl hosszúra nyúlik és elveszíted a néző figyelmét – ezért fontos, hogy annyira rövidre vedd a mondanivalód, amennyire az lehetséges a témán belül. Egy átlagos videó hossza 3.8 perc, ezt mindig tartsd szem előtt!
 

#3 Az URL feltüntetése a videóban

Amikor a videódat szerkeszted, rengeteg lehetőséged van különböző beállításokat létrehozni. Az egyik ilyen egyszerű, de hasznos lehetőség, hogy szövegdobozt rakj a videóra. Ebben a szövegdobozban érdemes a website-od címét feltüntetni, hiszen ezzel ott is generálhatsz forgalmat.
 

#4 Brandépítés a videón belül

A brandépítés egy vállalat szempontjából nagyon fontos. Ha a videódban fel tudod tüntetni a logodat – márpedig minden esetben fel tudod valamilyen módon – az remek taktika arra, hogy az emberek megjegyezzék arculatod. 
 

#5 Mindig jelenítsd meg a HTML linked

Amikor a YouTube-on videót posztolsz, lehetőséged van alulra egy leírást készíteni a videóról. Ezt a felületet kihasználva, mindig első helyre írd be azt a HTML címet, amelyre a nézőközönséged küldeni akarod. 
A HTML link alá érdemes olyan leírást készíteni, amelyben szerepelnek fontosabb kulcsszavaid – de első helyen minden esetben a link álljon!
 

#6 Nézz a YouTube-on túlra is! 

A legtöbb ember a videóit csak a YouTube-ra posztolja. Ezzel együtt nagyon fontos, hogy a videót mindig csatold a weboldaladra is! Ez növelni fogja azt az időt, amit az emberek az oldaladon töltenek – ezzel is növelve az olvasóid számát. 
Ezen felül ne feledd, hogy a Google a keresésekkor figyelembe veszi, hogy a videódat hányan nézték meg, és a weboldaladra ágyazott videók megtekintési számát a YouTube saját rendszerén belül is figyeli, ezért a keresőoptimalizálásban is nagy hasznodra válhat ez.
 

+1 tipp: Oszd meg videód a Facebook-on is!

A Facebook 2015-ös újítása nagyot dobott a videómarketing működésén. Az automatikusan lejátszódó videók elérése magasan túlszárnyalja a fotók, tartalmak elérését, és ezt neked is ki kell használnod! Töltsd fel videód, oszd meg, és várd az eredményeket!

 
 

Youtube kampányok? Gondolkodj komplexen, segítünk! Teljes körű online marketing szakértői kezekben: 15 év tapasztalat, szakképzett apparátus, 1,3 millió Facebook rajongó, keresőoptimalizálási kutatás egyetemi szinten. Elemeztesd céged marketingjét velünk, kérd ajánlatunkat ide kattintva!


 

 

Így futtathatod fel a videódat az online marketing segytségével

Azért, hogy a videód ne vesszen el a többi között, adok pár tippet, amelyek segítségével kiemelkedő lehet produktumod a többi közül.
 

#1 Készíts kampányt!

Ahhoz, hogy az emberek tényleg észrevegyenek, és ne is veszítsd el figyelmüket ahelyett, hogy egy különálló videót készítenél, csinálj egy egész sorozatot. A sorozatot rendszeres időközönként publikáld, így az emberek tudni fogják, mikor kell újra és újra ránézni csatornádra. Ez szépen összeköti majd a tartalmaid, és márkádnak identitást építhetsz, amely nagy segítségedre lehet, ha valóban látványos sikereket akarsz elérni videóiddal.
 

#2 Mindig szólítsd fel közönséged valamilyen cselekedetre!

Ne hagyd ki a lehetőséget a videó készítése során arra, hogy a nézőközönséged cselekedetre hívd. A videó végén mindig kérd meg őket, hogy iratkozzanak fel hírleveledre, vagy látogassanak el weboldaladra, hagyjanak kommentet, vagy nézzék meg a blogod… Ha a videód valóban jól sikerült, ezek a felkérések sokkal sikeresebbek lehetnek, mint videó nélkül.
 

#3 Ne menj rá nagyon feltűnően az eladásra

Rengeteg vásárlásra buzdító videó van az interneten, és a te dolgod az, hogy valami újat nyújts az embereknek. Ne mondogasd, hogy vegyék meg terméked: inkább mutass be egy problémát, és a hozzá tartozó megoldást. Ha ebben sikeres vagy, az eladásod száma is növekedni fog.
 
 

Kulcsszó stratégia a videók esetében 

A kulcsszavas keresés világában a videók esetében sem hanyagolhatod el a megfelelő kulcsszó stratégiát. Most beavatlak néhány olyan technikába, amellyel nagyobb figyelmet generálhatsz videóidnak.
  • optimalizáld videódat is: a címben, a leírásban, és a tagekben is különösen ügyelj a kulcsszavak használatára
  • website-odon a szöveges oldalakkal készíts egy kisebb fajta térképet a Google számára. Ahhoz, hogy a keresőmotor is megtalálja, miről szól pontosan a videód azokat tedd mindig új oldalra, amely releváns a videóban tárgyalt probléma szempontjából
  • célozz meg egész kifejezéseket, ne csak kulcsszavakat. 
 

10 ötlet, amellyel videódon belül megcsillogtathatod kreativitásod 

#1 Tanítsd a hallgatóid

Meséld el nekik, milyen termékeid vannak, és milyen szolgáltatásokat tudsz nekik nyújtani. Mondj el mindent, amit akkor kaphatnak meg, ha valóban a te ügyfeleddé válnak, hogy pontosan tisztában legyenek vele, mit tudsz nyújtani számukra.
 

#2 Válaszold meg a kérdéseket

Mik azok a kérdések, amiket a leggyakrabban feltesznek neked termékeiddel és szolgáltatásaiddal kapcsolatban? Készíts ezekből rövid kisvideókat, amelyben pontos magyarázatot adsz a gyakran ismételt kérdésekre. 
 

#3 Készíts áttekintést a termékeidről

Egy-egy kiemelkedő termékedről vagy szolgáltatásodról érdemes rövid áttekintő videót készíteni, hogy pontosan lássa leendő ügyfeled, mit kaphat tőled.
 

#4 Növeld a listát

Ha van egy vállalatod, szükséged van egy listára, amelyen a potenciális vásárlóidat tartod számon. Ezt a listát növelheted olyan módon, hogy a leendő ügyfelektől – valamilyen ellenszolgáltatásért cserébe – elkéred a nevüket és e-mail címüket. Találd ki, mi az az érték, amelyért cserébe hajlandóak neked ezt megadni. Ez lehet például egy e-book, vagy egy ingyenes konzultáció, esetleg egy hogyan-csináld videó is. 
 

#5 Beszélj saját tanulmányaidról és eredményeidről

Készíts videót, amelyben bemutatod, melyek azok a legfőbb eredmények, amelyek érdekesek lehetnek leendő ügyfeleid számára is. Mutass példákat: egy régi, sikeres ügyfeleden keresztül mutasd be mi az, amit nekik nyújtottál, és mit adhatsz ezáltal annak is, aki a videót éppen nézi. 
 

#6 Mesélj történeteket

Ha elmeséled saját történeted egy részét, és következtetéseket is vonsz le belőle, az segíthet a hallgatóságod megtartani. Akár egy múltbéli eseményt is feltárhatsz előttük, amely segített oda jutni, ahol most tartasz.
 

#7 Leplezd a vállalatod övező mítoszokat!

Minden vállalat életében vannak olyan mítoszok, amelyek akár rossz híredet is kelthetik. Mutasd be ezeket, és bizonyítsd, hogy ezek valóban csak mítoszok!
 

#8 Vidd a nézőidet a kulisszák mögé

A nézőidet vidd ki egy kicsit az irodából, és mutasd meg számukra, hogy milyen vagy valójában. Például mutasd be nekik a családod, vagy azokat a dolgokat, amelyek kimondottan fontos szerepet töltenek be életedben. Ossz meg velük titkokat a vállalatodról – például, hogyan vezeted a céged? Mutass nekik tippeket, hogy ők is olyan jól csinálhassák a dolgukat, mint te.
 

#9 Vess fel kérdéseket, és válaszold meg őket

Kérdezz olyan dolgokat a nézőidtől, amelyek beszélgetéseket indítványoznak olyan témában, hogy ők mit szeretnének kapni a te vállalatodtól. Válaszold meg ezt a kérdést, aztán hagyd, hogy ők is megválaszolják kommentekben – ez jó esetben egészséges vitát generál majd, ami a nézettségednek is nagyon jót tesz.
 

#10 A videóban rejlő lehetőségek…

Rengeteg lehetőséget tartogat számodra egy videó elkészítése. Azon felül, hogy magadat lefilmezed, készíthetsz bemutatókat, slideshow-kat, leírásokat is. 
 

+1 tipp:

Ne akarj mindig tökéletes lenni. Azt garantálhatom, hogy a legelső videód nem fog tetszeni neked. Persze az természetes, hogy egyszer-kétszer újraveszed majd és próbálkozol, de ne hagyd, hogy ez nagyon lelassítson.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék:
A közösségi média veszélyei – Mit tehetnek a szülők gyermekeik védelme érdekében

A közösségi média veszélyei – Mit tehetnek a szülők gyermekeik védelme érdekében

2018-11-12

A közösségi média jó dolog. Sok előnye van gyermekeinkre nézve is. Azonban rengeteg hátránya és veszélye is, melytől neked kell megóvnod őket. Mutatjuk, mit tegyél azért, hogy gyermeked biztonságban legyen az interneten is.

Karácsonyi marketing az utolsó pillanatban? Nem lehetetlen, hogy még csodát teszel? De vajon mit tudsz még tenni, most, amikor már mindenki az áruházakat böngészi? Mutatjuk!

Mentsd meg karácsonyi marketingedet ezekkel az utolsó pillanatban bevethető trükkökkel!

2018-11-03

Karácsonyi marketing az utolsó pillanatban? Nem lehetetlen már csodát tenni? Vajon mit tudsz még tenni, most, amikor már mindenki az áruházakat böngészi? Mutatjuk!   

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!