Keresés

Menü

16 tipp a sikeres online video-marketingért

Marketing Professzorok

Online Marketing


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

16 tipp a sikeres online video-marketingért

2015.01.02.

Szerző: Máté Balázs, marketing tanácsadó

16 tipp a sikeres online video-marketingért
Az emberek - sajnos - egyre kevésbé szeretnek olvasni. Videókat azonban egyre szívesebben nézegetnek. Főleg, ha azok jók és érdekesek. Itt az ideje neked is elkezdened a videók használatát marketing kommunikációdban. Összefoglaltuk, mi kell neked ezen a téren a sikerhez! 
 

Semmi kétség nem férhet hozzá, hogy az online video marketing egy felfelé törekvő ágazat. Számos tanulmány és statisztika bizonyítja nekünk, hogy a videók működnek. Sőt, az is bizonyított, hogy a videók 50-szer olyan hatásosak az organikus elérésekben, mint a tradicionális szöveges oldalak – amely elég jó arány ahhoz, hogy mélyebben is foglalkozzunk a témával. 
 
Az online video marketing nem csak sikeressége miatt terjed egyre rohamosabban, de azért is, mert videókat felrakni és posztolni viszonylag költséghatékony megoldás a nézettség növelésére. Ezen felül pedig az online videók fennmaradnak a világhálón, és újra és újra terjednek – akár a posztolás után egy év múlva is simán új nézettségeket szerezhetsz vele.
 
Általánosságban véve a közösségi média oldalak és a videók kéz a kézben járnak egymással, és majdnem minden oldal képes a videók megosztására, és azok posztolására. A videók végtelen számú lehetőséget tartogatnak számodra, ha megtanulod a megfelelő stratégiát a posztok gyártására.
 
Ha még új vagy a videó gyártásban, vagy éppen most készítetted elő kamerád az első felvételre, ezzel a pár tippel szeretnénk neked segíteni, hogy stratégiád sikeres legyen.
 

6+1 egyszerű tipp a videó optimalizálására

Ha videót készítesz, kövesd ezeket a tippeket, hogy könnyen és hatásosan elérhesd a célközönséged és magas nézettséget produkáljon videód.
 

#1 Válassz megfelelő címet videódnak!

Éppen úgy, mint egy szöveges tartalomnál, a cím a videónál is kiemelten fontos – hiszen hatalmas forgalmat képes generálni. Két dolog van, amiért kiemelkedő szerepe van a videó címének. Először is, egy jól megfogalmazott cím azonnal megragadja a néző figyelmét. Különösen fontos ez a Facebook megosztásoknál, ha belegondolsz!  Másodszor pedig, a videók esetében a címben lehet leginkább elhelyezni a kulcsszavaidat, és ez segíti majd, hogy a keresőmotorokba jobb eredményt érjen el a tartalom. És ne feledd: a YouTube is a Google kezében van, tehát igen erős a kapcsolat a két felület között!
 

#2 A jó tartalom fontossága a videómarketingben is érvényesül

Gondold végig, milyen az ideális nézőközönséged. Mi az, amit ők tényleg értékes tartalomként értékelnek? Mit tudsz nekik adni? 
 
A „hogyan” típusú videók kiemelkedően sikeresek, nem csak azért, mert ezzel igazi értéket közvetítesz a hallgatóságod felé, de azért is, mert meg tudod nekik mutatni a te tudásod és képességeid azáltal, hogy önmagadat szakértőnek tünteted fel. Ez a kulcsa annak, hogy a közönségszámod növeld.
Persze mindegy milyen értékes is valójában a videód, ha az túl hosszúra nyúlik és elveszíted a néző figyelmét – ezért fontos, hogy annyira rövidre vedd a mondanivalód, amennyire az lehetséges a témán belül. Egy átlagos videó hossza 3.8 perc, ezt mindig tartsd szem előtt!
 

#3 Az URL feltüntetése a videóban

Amikor a videódat szerkeszted, rengeteg lehetőséged van különböző beállításokat létrehozni. Az egyik ilyen egyszerű, de hasznos lehetőség, hogy szövegdobozt rakj a videóra. Ebben a szövegdobozban érdemes a website-od címét feltüntetni, hiszen ezzel ott is generálhatsz forgalmat.
 

#4 Brandépítés a videón belül

A brandépítés egy vállalat szempontjából nagyon fontos. Ha a videódban fel tudod tüntetni a logodat – márpedig minden esetben fel tudod valamilyen módon – az remek taktika arra, hogy az emberek megjegyezzék arculatod. 
 

#5 Mindig jelenítsd meg a HTML linked

Amikor a YouTube-on videót posztolsz, lehetőséged van alulra egy leírást készíteni a videóról. Ezt a felületet kihasználva, mindig első helyre írd be azt a HTML címet, amelyre a nézőközönséged küldeni akarod. 
A HTML link alá érdemes olyan leírást készíteni, amelyben szerepelnek fontosabb kulcsszavaid – de első helyen minden esetben a link álljon!
 

#6 Nézz a YouTube-on túlra is! 

A legtöbb ember a videóit csak a YouTube-ra posztolja. Ezzel együtt nagyon fontos, hogy a videót mindig csatold a weboldaladra is! Ez növelni fogja azt az időt, amit az emberek az oldaladon töltenek – ezzel is növelve az olvasóid számát. 
Ezen felül ne feledd, hogy a Google a keresésekkor figyelembe veszi, hogy a videódat hányan nézték meg, és a weboldaladra ágyazott videók megtekintési számát a YouTube saját rendszerén belül is figyeli, ezért a keresőoptimalizálásban is nagy hasznodra válhat ez.
 

+1 tipp: Oszd meg videód a Facebook-on is!

A Facebook 2015-ös újítása nagyot dobott a videómarketing működésén. Az automatikusan lejátszódó videók elérése magasan túlszárnyalja a fotók, tartalmak elérését, és ezt neked is ki kell használnod! Töltsd fel videód, oszd meg, és várd az eredményeket!

 
 

Youtube kampányok? Gondolkodj komplexen, segítünk! Teljes körű online marketing szakértői kezekben: 15 év tapasztalat, szakképzett apparátus, 1,3 millió Facebook rajongó, keresőoptimalizálási kutatás egyetemi szinten. Elemeztesd céged marketingjét velünk, kérd ajánlatunkat ide kattintva!


 

 

Így futtathatod fel a videódat az online marketing segytségével

Azért, hogy a videód ne vesszen el a többi között, adok pár tippet, amelyek segítségével kiemelkedő lehet produktumod a többi közül.
 

#1 Készíts kampányt!

Ahhoz, hogy az emberek tényleg észrevegyenek, és ne is veszítsd el figyelmüket ahelyett, hogy egy különálló videót készítenél, csinálj egy egész sorozatot. A sorozatot rendszeres időközönként publikáld, így az emberek tudni fogják, mikor kell újra és újra ránézni csatornádra. Ez szépen összeköti majd a tartalmaid, és márkádnak identitást építhetsz, amely nagy segítségedre lehet, ha valóban látványos sikereket akarsz elérni videóiddal.
 

#2 Mindig szólítsd fel közönséged valamilyen cselekedetre!

Ne hagyd ki a lehetőséget a videó készítése során arra, hogy a nézőközönséged cselekedetre hívd. A videó végén mindig kérd meg őket, hogy iratkozzanak fel hírleveledre, vagy látogassanak el weboldaladra, hagyjanak kommentet, vagy nézzék meg a blogod… Ha a videód valóban jól sikerült, ezek a felkérések sokkal sikeresebbek lehetnek, mint videó nélkül.
 

#3 Ne menj rá nagyon feltűnően az eladásra

Rengeteg vásárlásra buzdító videó van az interneten, és a te dolgod az, hogy valami újat nyújts az embereknek. Ne mondogasd, hogy vegyék meg terméked: inkább mutass be egy problémát, és a hozzá tartozó megoldást. Ha ebben sikeres vagy, az eladásod száma is növekedni fog.
 
 

Kulcsszó stratégia a videók esetében 

A kulcsszavas keresés világában a videók esetében sem hanyagolhatod el a megfelelő kulcsszó stratégiát. Most beavatlak néhány olyan technikába, amellyel nagyobb figyelmet generálhatsz videóidnak.
  • optimalizáld videódat is: a címben, a leírásban, és a tagekben is különösen ügyelj a kulcsszavak használatára
  • website-odon a szöveges oldalakkal készíts egy kisebb fajta térképet a Google számára. Ahhoz, hogy a keresőmotor is megtalálja, miről szól pontosan a videód azokat tedd mindig új oldalra, amely releváns a videóban tárgyalt probléma szempontjából
  • célozz meg egész kifejezéseket, ne csak kulcsszavakat. 
 

10 ötlet, amellyel videódon belül megcsillogtathatod kreativitásod 

#1 Tanítsd a hallgatóid

Meséld el nekik, milyen termékeid vannak, és milyen szolgáltatásokat tudsz nekik nyújtani. Mondj el mindent, amit akkor kaphatnak meg, ha valóban a te ügyfeleddé válnak, hogy pontosan tisztában legyenek vele, mit tudsz nyújtani számukra.
 

#2 Válaszold meg a kérdéseket

Mik azok a kérdések, amiket a leggyakrabban feltesznek neked termékeiddel és szolgáltatásaiddal kapcsolatban? Készíts ezekből rövid kisvideókat, amelyben pontos magyarázatot adsz a gyakran ismételt kérdésekre. 
 

#3 Készíts áttekintést a termékeidről

Egy-egy kiemelkedő termékedről vagy szolgáltatásodról érdemes rövid áttekintő videót készíteni, hogy pontosan lássa leendő ügyfeled, mit kaphat tőled.
 

#4 Növeld a listát

Ha van egy vállalatod, szükséged van egy listára, amelyen a potenciális vásárlóidat tartod számon. Ezt a listát növelheted olyan módon, hogy a leendő ügyfelektől – valamilyen ellenszolgáltatásért cserébe – elkéred a nevüket és e-mail címüket. Találd ki, mi az az érték, amelyért cserébe hajlandóak neked ezt megadni. Ez lehet például egy e-book, vagy egy ingyenes konzultáció, esetleg egy hogyan-csináld videó is. 
 

#5 Beszélj saját tanulmányaidról és eredményeidről

Készíts videót, amelyben bemutatod, melyek azok a legfőbb eredmények, amelyek érdekesek lehetnek leendő ügyfeleid számára is. Mutass példákat: egy régi, sikeres ügyfeleden keresztül mutasd be mi az, amit nekik nyújtottál, és mit adhatsz ezáltal annak is, aki a videót éppen nézi. 
 

#6 Mesélj történeteket

Ha elmeséled saját történeted egy részét, és következtetéseket is vonsz le belőle, az segíthet a hallgatóságod megtartani. Akár egy múltbéli eseményt is feltárhatsz előttük, amely segített oda jutni, ahol most tartasz.
 

#7 Leplezd a vállalatod övező mítoszokat!

Minden vállalat életében vannak olyan mítoszok, amelyek akár rossz híredet is kelthetik. Mutasd be ezeket, és bizonyítsd, hogy ezek valóban csak mítoszok!
 

#8 Vidd a nézőidet a kulisszák mögé

A nézőidet vidd ki egy kicsit az irodából, és mutasd meg számukra, hogy milyen vagy valójában. Például mutasd be nekik a családod, vagy azokat a dolgokat, amelyek kimondottan fontos szerepet töltenek be életedben. Ossz meg velük titkokat a vállalatodról – például, hogyan vezeted a céged? Mutass nekik tippeket, hogy ők is olyan jól csinálhassák a dolgukat, mint te.
 

#9 Vess fel kérdéseket, és válaszold meg őket

Kérdezz olyan dolgokat a nézőidtől, amelyek beszélgetéseket indítványoznak olyan témában, hogy ők mit szeretnének kapni a te vállalatodtól. Válaszold meg ezt a kérdést, aztán hagyd, hogy ők is megválaszolják kommentekben – ez jó esetben egészséges vitát generál majd, ami a nézettségednek is nagyon jót tesz.
 

#10 A videóban rejlő lehetőségek…

Rengeteg lehetőséget tartogat számodra egy videó elkészítése. Azon felül, hogy magadat lefilmezed, készíthetsz bemutatókat, slideshow-kat, leírásokat is. 
 

+1 tipp:

Ne akarj mindig tökéletes lenni. Azt garantálhatom, hogy a legelső videód nem fog tetszeni neked. Persze az természetes, hogy egyszer-kétszer újraveszed majd és próbálkozol, de ne hagyd, hogy ez nagyon lelassítson.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék:
Amit egy marketingesnek a Google Cégem optimalizálásáról tudnia kell

Amit egy marketingesnek a Google Cégem optimalizálásáról tudnia kell

2018-09-09

A keresőoptimalizálásnak az on-site SEO-tól kezdve a linkmarketingig temérdek ága van, amelyek mind külön figyelmet igényelnek a siker eléréséhez. Sokaknak...

Digitális marketingtrendek, amiket minden fogorvosnak ismernie kell

Digitális marketingtrendek, amiket minden fogorvosnak ismernie kell

2018-08-13

Az elmúlt évek során a digitális marketingtrendek jöttek és mentek, néhányuk maradt, néhány pedig csak most van kialakulóban. Ha szeretnéd fogorvosi...

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!