Keresés

Menü

Ezek a trendek dominálnak idén a weboldalakon - ismerd meg őket Te is, és tarts lépést velük!

Marketing Professzorok

Honlapkészítés


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

8 weboldal design trend 2015-re

2015.04.09.

Szerző: Csonka Nikoletta

Website design trendek 2015-ben

A marketing tölcsér végén mindig a jó weboldal áll, és itt dől el az is, hogy konvertál-e látogatód. Biztosan neked is tetszik saját honlapod, de vajon tényleg elég modern? Nézd meg az idei év trendjeit!


A website és a landing page megfelelő design-ja elengedhetetlen követelmény napjainkban, hiszen itt dől el, hogy lesz-e vásárló a látogatóból. Hiába az átfontolt marketing stratégia, ha a weboldal elavult, régi vagy nem felhasználóbarát!

Nagyon fontos lépést tartanoda legújabb trendekkel, ezzel biztosítva, hogy weboldalad mindig aktuális és releváns. Mindannyian láttunk már nagyon régi design-nal ellátott site-okat, szegényes megoldásokat és nem felhasználóbarát felületeket…De nézzük, mi az a 8 pont, amely domináns 2015-ben!

 

1. Reszponzív (responsive) design

 

Bár a responsive weboldal már nem hatalmas újdonság, mégis nagyon lényeges napjainkban, amikor az emberek egyre többet böngésznek az interneten mobil platformról. A felhasználók szeretik, ha minden felületről elérik weboldalunk, és ez összességében a minőségi mutatót is javítja.

De miért lesz a responsive design sokkal fontosabb 2015-ben, mint korábban volt? Már nem csak okostelefonokról, tabletekről, laptopról és PC-ről beszélünk, de megjelentek a piacon az okosórák is, amelyeken szintén megfelelő megjelenést kell biztosítani, és ezt csak a responsive felülettel tudod hiba nélkül megvalósítani!

 

Sőt mi több, a keresőoptimalizálás szempontjából sem elhanyagolható ez a design, hiszen 2015. április 21.-től a Google bünteti a nem ilyen felülettel rendelkező oldalakat!

 

2. Flat design

 

A másik típus, ami egyre jobban terjed a weboldalak között a Flat design.

A legtöbb site mostanában az egyszerűség felé veszi az irányt. Ez nagyba fokozza a felhasználói élményt, főleg a tartalmak böngészése során, és így az oldalak jobban a tartalomra tudják fókuszálni a felhasználók figyelmét, hiszen nincs sok apró dolog, ami elvonja a figyelmüket. Nagyon szép, letisztult és modern hatású lehet a végeredmény egy jó tervezés során, ha a ezt választod.

 

 

3. "Ghost" gombok

 

A ghost gombok nagy részben átlátszóak, és egy, a háttértől elütő színárnyalat emeli ki őket csupán a háttérből. Ez optikailag nagyon letisztult, átlátható, mégis a legjobb módja, hogy felhívjuk rá a felhasználó figyelmét.

Ráadásul, egy szépen megtervezett háttéren elhelyezett Ghost gombsorozat nagyon esztétikus is tud lenni! 2015-ben a nagyobb, jobb minőségű képek lesznek trendben köszönhetően a HD felbontású felületek terjedésének, amelyek szépen dolgoznak együtt a ghost gombokkal.

 

 

4. Tipográfia

 

Ahogy a fenti gomb-típusból is látszik, a vizuális megjelenés sokkal fontosabb lesz 2015-ben, mint valaha volt. Tiszta, egyszerű betűtípusok fognak dominálni, átlátható design-nal. Úgy tűnik, egyre több ingyenesen elérhető betűtípus csomag is rendelkezésünkre fog állni a fejlesztésekhez, amelyek nagyrészt mind ez alapján a trend alapján épülnek fel. Nincs több nehezen olvasható, cirádás betűtípus és írottat utánzó szövegek!

A betűtípusok szintén alkalmazkodni fognak nagyrészt a többi trendhez, így például hasonlóan a responsive nézethez, ezek is az oldal nagyságához alkalmazkodva fognak változni.

 

 

5. Kód automatizálás

 

Nem rég még nagyon fontos volt a vállalatok számára, hogy a programozó HTML-ben és CSS-ben is megállja a helyét, mostanra azonban úgy tűnik, ez kezd egy kicsit fellazulni.

Mostanra ugyanis rengeteg olyan tool áll a rendelkezésünkre, amely lehetővé teszi a programozóknak, hogy a munka nagy részét front-end kódokkal oldja meg. Bár ezek még nem tudnak úgy kódolni mint egy ember, a technikájuk szépen lassan fejlődik.

Ha kevés időd van és nagyon specifikus design elvárásaid, ezek az autmotizmusok és a tool-ok sokat segíthetnek majd.

 

 

6. Egyszerűbb kezdőlapok

 

Ha még nem vetted volna észre mi szólunk: a weboldalak egyre inkább a felhasználóbarát kezelőfelületre koncentrálnak. A túlzsúfolt, információval teli kezdőlapok már nem játszanak! Bár leggyakrabban a felhasználó a landing page-re érkezik, mégis nagyon fontos, hogy a site-od kezdőlapja megfogó, egyszerű, átlátható legyen.

Koncentrálj itt csupán a fő üzenetre, és semmi másra!

 

 

7. Interaktív navigáció

 

A legtöbb oldalnak jelenleg a tetején van egy navigációs sora menüpontokkal, de úgy tűnik ez sem sokáig lesz már így.

Az oldalak lassan bevezetik, hogy a navigációs gombok képekben, kreatívan vannak elhelyezve az oldalon. Ez a kreativitás és interaktivitás a felhasználót tovább az oldalon tartja, hiszen böngészni kezd a sok érdekes gomb között, amely végül is minden vállalatnak csak pozitív eredményt hoz majd.

 

8. Parallax görgőzés

 

Már most rengeteg változás észlelhető a görgőzésben az oldalakon, köszönhetően a mobilos platformok terjedésének.

A Parallax görgőzés egy olyan technika, ahol vizuális effektként a felső réteg legördül az alsóról görgetés során.

Az első lapon az objektumok nagyobbak és gyorsabbak mint a háttérben. Ezt először a videókban és a játékokban használták a tér érzékeltetésére, míg a web design-ban a modern hatás elérése végett kedveljük.

 

 

A legjobb taktikák a Web design-ban nem maradnak meg örökké. Nagyon fontos, hogy mindig fel legyünk készülve a változtatásra, ha esetleg elavulna weboldalunk, ezzel is megtartva modernitásunk és napra készségünk, hiszen honlapunk a marketing stratégia csúcspontja, a tölcsér vége!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: Honlapkészítés

SEO hírek - Újra rövidültek a keresőtalálati kivonatok a decemberi bővítés után

2018-10-05

A Google még 2017 decemberében jelentette be, hogy kibővítették a találati kivonatokban megjelenő szöveg hosszát. Mostanra azonban Danny Sullivan, a Google egyik munkatársa szerint a kivonatok rövidültek, és már csak egy kicsivel hosszabbak, mint a tavaly decemberi bővítés előtt.

Honlapkészítés nyílt forráskódú kontra egyéni CMS rendszerrel – Melyiket érdemes használni?

Honlapkészítés nyílt forráskódú kontra egyéni CMS rendszerrel – Melyiket érdemes használni?

2018-07-09

20 éve foglalkozunk online marketinggel. Rengeteg honlapkészítő céggel és rengeteg honlap motorral (CMS) dolgoztunk már. Ezen tapasztalatokat összefoglaltuk az alábbi cikkben, mely segít olcsón jó honlapkészítőt választani. Nyílt forráskódú vagy egyedi rendszer a jó? Ezt is elemezzük!  

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!