notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezek a trendek dominálnak idén a weboldalakon - ismerd meg őket Te is, és tarts lépést velük!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
logo_1 logo_2 logo_3 logo_4 logo_5 logo_6 logo_7 logo_8 logo_9 logo_10 logo_11 logo_12 logo_13 logo_14 logo_15 logo_16 logo_17 logo_18 logo_19 logo_20 logo_21 logo_22 logo_23 logo_24 logo_25 logo_26 logo_27 logo_28 logo_29 logo_30 logo_31 logo_32 logo_33 logo_34 logo_35 logo_36 logo_37 logo_38 logo_39 logo_40 logo_41 logo_42 logo_43 logo_44 logo_45 logo_46 logo_47 logo_48 logo_49 logo_50 logo_51
logo_1_2 logo_2_2 logo_3_2 logo_4_2 logo_5_2 logo_6_2 logo_7_2 logo_8_2 logo_9_2 logo_10_2 logo_11_2 logo_12_2 logo_13_2 logo_14_2 logo_15_2 logo_16_2 logo_17_2 logo_18_2 logo_19_2 logo_20_2 logo_21_2 logo_22_2 logo_23_2 logo_24_2 logo_25_2 logo_26_2 logo_27_2 logo_28_2 logo_29_2 logo_30_2 logo_31_2 logo_32_2 logo_33_2 logo_34_2 logo_35_2 logo_36_2 logo_37_2 logo_38_2 logo_39_2 logo_40_2 logo_41_2 logo_42_2 logo_43_2 logo_44_2 logo_45_2 logo_46_2 logo_47_2 logo_48_2 logo_49_2 logo_50_2 logo_51_2
Főoldal > 8 weboldal design trend 2015-re

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

8 weboldal design trend 2015-re


2015/04/09
Csonka Nikoletta

A marketing tölcsér végén mindig a jó weboldal áll, és itt dől el az is, hogy konvertál-e látogatód. Biztosan neked is tetszik saját honlapod, de vajon tényleg elég modern? Nézd meg az idei év trendjeit!

Website design trendek 2015-ben

A website és a landing page megfelelő design-ja elengedhetetlen követelmény napjainkban, hiszen itt dől el, hogy lesz-e vásárló a látogatóból. Hiába az átfontolt marketing stratégia, ha a weboldal elavult, régi vagy nem felhasználóbarát!

Nagyon fontos lépést tartanoda legújabb trendekkel, ezzel biztosítva, hogy weboldalad mindig aktuális és releváns. Mindannyian láttunk már nagyon régi design-nal ellátott site-okat, szegényes megoldásokat és nem felhasználóbarát felületeket…De nézzük, mi az a 8 pont, amely domináns 2015-ben!

 

1. Reszponzív (responsive) design

 

Bár a responsive weboldal már nem hatalmas újdonság, mégis nagyon lényeges napjainkban, amikor az emberek egyre többet böngésznek az interneten mobil platformról. A felhasználók szeretik, ha minden felületről elérik weboldalunk, és ez összességében a minőségi mutatót is javítja.

De miért lesz a responsive design sokkal fontosabb 2015-ben, mint korábban volt? Már nem csak okostelefonokról, tabletekről, laptopról és PC-ről beszélünk, de megjelentek a piacon az okosórák is, amelyeken szintén megfelelő megjelenést kell biztosítani, és ezt csak a responsive felülettel tudod hiba nélkül megvalósítani!

 

Sőt mi több, a keresőoptimalizálás szempontjából sem elhanyagolható ez a design, hiszen 2015. április 21.-től a Google bünteti a nem ilyen felülettel rendelkező oldalakat!

 

2. Flat design

Pihengetünk?

 

A másik típus, ami egyre jobban terjed a weboldalak között a Flat design.

A legtöbb site mostanában az egyszerűség felé veszi az irányt. Ez nagyba fokozza a felhasználói élményt, főleg a tartalmak böngészése során, és így az oldalak jobban a tartalomra tudják fókuszálni a felhasználók figyelmét, hiszen nincs sok apró dolog, ami elvonja a figyelmüket. Nagyon szép, letisztult és modern hatású lehet a végeredmény egy jó tervezés során, ha a ezt választod.

 

 

3. "Ghost" gombok

 

A ghost gombok nagy részben átlátszóak, és egy, a háttértől elütő színárnyalat emeli ki őket csupán a háttérből. Ez optikailag nagyon letisztult, átlátható, mégis a legjobb módja, hogy felhívjuk rá a felhasználó figyelmét.

Ráadásul, egy szépen megtervezett háttéren elhelyezett Ghost gombsorozat nagyon esztétikus is tud lenni! 2015-ben a nagyobb, jobb minőségű képek lesznek trendben köszönhetően a HD felbontású felületek terjedésének, amelyek szépen dolgoznak együtt a ghost gombokkal.

 

 

4. Tipográfia

 

Ahogy a fenti gomb-típusból is látszik, a vizuális megjelenés sokkal fontosabb lesz 2015-ben, mint valaha volt. Tiszta, egyszerű betűtípusok fognak dominálni, átlátható design-nal. Úgy tűnik, egyre több ingyenesen elérhető betűtípus csomag is rendelkezésünkre fog állni a fejlesztésekhez, amelyek nagyrészt mind ez alapján a trend alapján épülnek fel. Nincs több nehezen olvasható, cirádás betűtípus és írottat utánzó szövegek!

A betűtípusok szintén alkalmazkodni fognak nagyrészt a többi trendhez, így például hasonlóan a responsive nézethez, ezek is az oldal nagyságához alkalmazkodva fognak változni.

 

 

5. Kód automatizálás

 

Nem rég még nagyon fontos volt a vállalatok számára, hogy a programozó HTML-ben és CSS-ben is megállja a helyét, mostanra azonban úgy tűnik, ez kezd egy kicsit fellazulni.

Mostanra ugyanis rengeteg olyan tool áll a rendelkezésünkre, amely lehetővé teszi a programozóknak, hogy a munka nagy részét front-end kódokkal oldja meg. Bár ezek még nem tudnak úgy kódolni mint egy ember, a technikájuk szépen lassan fejlődik.

Ha kevés időd van és nagyon specifikus design elvárásaid, ezek az autmotizmusok és a tool-ok sokat segíthetnek majd.

 

 

6. Egyszerűbb kezdőlapok

 

Ha még nem vetted volna észre mi szólunk: a weboldalak egyre inkább a felhasználóbarát kezelőfelületre koncentrálnak. A túlzsúfolt, információval teli kezdőlapok már nem játszanak! Bár leggyakrabban a felhasználó a landing page-re érkezik, mégis nagyon fontos, hogy a site-od kezdőlapja megfogó, egyszerű, átlátható legyen.

Koncentrálj itt csupán a fő üzenetre, és semmi másra!

 

 

7. Interaktív navigáció

 

A legtöbb oldalnak jelenleg a tetején van egy navigációs sora menüpontokkal, de úgy tűnik ez sem sokáig lesz már így.

Az oldalak lassan bevezetik, hogy a navigációs gombok képekben, kreatívan vannak elhelyezve az oldalon. Ez a kreativitás és interaktivitás a felhasználót tovább az oldalon tartja, hiszen böngészni kezd a sok érdekes gomb között, amely végül is minden vállalatnak csak pozitív eredményt hoz majd.

 

8. Parallax görgőzés

 

Már most rengeteg változás észlelhető a görgőzésben az oldalakon, köszönhetően a mobilos platformok terjedésének.

A Parallax görgőzés egy olyan technika, ahol vizuális effektként a felső réteg legördül az alsóról görgetés során.

Az első lapon az objektumok nagyobbak és gyorsabbak mint a háttérben. Ezt először a videókban és a játékokban használták a tér érzékeltetésére, míg a web design-ban a modern hatás elérése végett kedveljük.

 

 

A legjobb taktikák a Web design-ban nem maradnak meg örökké. Nagyon fontos, hogy mindig fel legyünk készülve a változtatásra, ha esetleg elavulna weboldalunk, ezzel is megtartva modernitásunk és napra készségünk, hiszen honlapunk a marketing stratégia csúcspontja, a tölcsér vége!

Honlapkészítés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 74

Átlagos értékelés: 4.8
Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2019.10.31-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Pihengetünk? mobile
Magyarország leglátogatottabb online marketing blogja

ENNYIEN OLVASTÁK A BLOGOT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
429 303
Kövess minket
Iratkozz fel!
Naprakész online marketing tippek és esettanulmányok
Marketing szakszótár

Kulcsszóegyezés típusai

A kulcsszóegyezés a PPC kampányok egyik beállítása a...

Landing oldal

Mi az a Landing Page? Az az oldal a weboldaladon, amire egy látogató egy...

Kézbesített kattintási arány

Mi is az a kézbesített kattintási arány? A...

RankBrain

A RankBrain (Rank Agy) a Google egyik legjelentősebb algoritmusa. A keresőóriás 2015...

Horgonyszöveg

Mik is pontosan a horgonyszövegek?   Röviden, a horgonyszöveg egy...
Online marketing tanácsadó 1998-óta

Diplomáim megszerzése után nem tudtam eldönteni, hogy a tudományos pályán maradjak, vagy helyezzem marketing iránti érdeklődésemet üzleti alapokra. Legyen hát a kettő együtt, gondoltam. Levelezőn kezdtem neki a marketing doktori elvégzésének, oktattam az egyetemen, közben megalapítottam a Marketing Professzorok BTL Kommunikációs ügynökséget. Az eltelt időszakban több, mint 500 KKV és több tucat nagyvállalat marketing kommunikációjában játszottam szerepet. A kutatást sem adtam fel, csapatommal egy olyan marketing kommunikációs stratégiát építettünk fel, mely keresőoptimalizálás (SEO), Social Media Marketing és tartalommarketing (publishing) alapokon szinte minden iparágban eredményesen és költséghatékonyan bevethető. Amennyiben eljutottál már oda, hogy tudod, a Ti cégeteknél is egy ilyen hatékony marketing kommunikációs stratégiára van szükséged, kérd ajánlatunkat! Ha még nem érzed az Internet elsöprő erejét, olvasgasd cikkeinket - de tudom, egyszer így is eljön a Te időd!

Online marketing tanácsadó 1998-óta
Online marketing tanácsadás

Az online marketing nem egyezik meg az offline marketinggel. Egészen másak a reakcióidők, a reakciók, az eszközök. Legyen szó kisvállalkozásról vagy egy gyógyszergyár több brandjéről, az eddig bevált sales és marketing nem adaptálható az online világra. Nem elég egy cégbemutatkozó, sőt nem elég egy jól megírt marketing szöveg sem. Az Interneten nem csak a potenciális vevőknek írunk, a keresőmotorokat és az Internetezők szokásait is figyelembe kell vennünk. Ha viszont ezeket eltaláljuk, elkapunk egy fonalat mely akár olyan ingyenes reklámot hozhat cégünknek, amely annyi emberhez jut el, amennyit a hagyományos eszközök segítségével nem is remélhetünk. Mi kell ehhez? Keresőoptimalizálás? Közösségi média marketing? Tartalommarketing? Egy kreatív ötlet és sok-sok tapasztalat, na és mindenek előtt egy jól kidolgozott marketing stratégia! 

Online PR és Publishing

Az online marketing mellett a Publishing és az online PR is része egy komplex marketing stratégiának. Gyógyszergyáraknál dolgozva megtanultam, mi az, ha az embert nem csak a kőkemény és tőkeerős konkurencia akarja megfektetni, feljelenteni, elgáncsolni, hanem a hatóságokkal és a média ellenszelével is harcolni kell. Sok olyan projektben vettem rész, ahol még csak látszódnia sem szabadott annak, hogy mit akarunk eladni, mégis konkrét eladási számokat vártak a multinacionális vállalat központjában az online PR vagy a Publishing hatására. Hibázni nem lehet, mert a konkurencia és a hatóságok szeme ránk szegeződik, a legkisebb félrelépésre is milliós büntetéseket várhatunk. Mégis rekordokat döntöttek az eladás-növekedési számok!

Online marketing előadások, oktatás és kutatás

A Gödöllői Szent István Egyetem Marketing Intézetének oktatójaként nem csak a diákok képzésében, de az elméleti kutatásokban is részt veszek. Doktori (PHD) munkám is online marketing témában készül. Az egyetemi kutató munka és a Marketing Professzorok Kft. mindennapi éles gyakorlati munkája során olyan tapasztalatokat szerezhetek, amelyet kevesen ma Magyarországon. Az élvonalbeli, EU-s forrásokból is támogatott elméleti egyetemi kutatás és az üzleti élet könyörtelen kihívásainak kombinációja hatékony és a konkurencia előtt járó tudást ad. Ezeket nem csak diákjaimnak, hanem nemzetközi marketing konferenciákon kutató társaimnak is igyekszem átadni, de ügyfeleimnél a mindennapi gyakorlatban is sikerrel alkalmazom. Keresőoptimalizálás, Facebook marketing, AdWords kampányok, LinkedIn és sorolhatnám azokat a vállalati tanfolyamokat, amelyeket tartottam az elmúlt években, kihelyezve vállalatoknál.

SEO tanácsadás, saját kutatás alapján

A SEO a komplex online marketing leghatékonyabb eszköze. A keresőoptimalizálás megítélése egy kis időre megrendült a közösségi média marketing felületek kialakulásával, amióta azonban azokon egyre inkább csak fizetett hirdetésekkel lehet nagy eléréseket produkálni, a SEO ismét vezeti a költséghatékony online marketing eszközök listáját. A keresőoptimalizálás azonban nem egy állandó rendszer, a Google algoritmusainak folyamatos változása a korábban jól prosperáló weblapok látogatottságát dönti rommá. Ahhoz, hogy naprakészek legyünk a SEO minden kis trükkjével, folyamatosan figyelnünk kell a nemzetközi irodalmat, valamint saját kísérleteket beállítva ellenőrizzük - vagy megdöntjük az onnan származó állításokat. A megszerzett tudást keresőoptimalizálási tanácsadásunk során alkalmazzuk ügyfeleink weboldalain.