Keresés

Menü

Marketing-trendek 2017 - Bemutatjuk az újdonságokat!

Marketing Professzorok
Már csatlakoztam Köszi, most nem

Marketing-trendek 2017-ben

2016.12.01.

2016-12-01

MátéBalázs.hu

MátéBalázs.hu

Bemutatjuk 2017 marketing újdonságait!

Vészesen közeledik az év vége, vagyis szorgosan azon kell már munkálkodnunk, hogy a 2017 első felének marketingstratégiáját alaposan kidolgozzuk az általunk képviselt cégeknél. Azonban ahhoz, hogy ezt kellő hatékonysággal tegyük meg kicsit a jövőbe is kell tekintenünk, és a piac aktuális alakulása alapján megjósolnunk, hogy melyek lesznek azok a trendek, melyek megfelelő használatával a piaci befolyásunkat jelentősen növelhetjük. Cikkünkben összegyűjtöttünk négy olyan területet, melyekhez a megfelelő stratégiát már most elkezdhetjük kidolgozni.


 

Marketing-trendek 2017 – #1 Élő streamek

 

Egyre nagyobb hatással jelennek meg a Live-videók a különféle közösségi médiás felületeken, a szemfüles marketingesek pedig könnyedén kihasználhatják a feedben automatikusan elinduló tartalmak információ-átadási képességeit. A videók térhódítását pedig nem nehéz előrevetíteni, hisz a 2015-ös Periscope és Meerkat appok népszerűsége után idén a Facebook is globálisan elérhetővé tette az élő bejelentkezési funkcióit, és már több egyéb szolgáltatásban is találkozhatunk ezen lehetőséggel. Marketinges szempontból pedig számtalan felhasználási területét választhatjuk az élő videóknak, melyekkel brandünkhöz sokkal közelebb hozhatjuk a követőinket. Amivel még videós téren megéri majd foglalkozni a Live mellett az a 360-as videók készítése, mely azonban kicsit megdobja a marketing költségeit.

 

Marketing-trendek 2017 – #2 "Vásárlás" gomb a közösségi felületeken  

 

Ma már egyre szélesebb körben elterjednek az instant vásárlási lehetőséget kínáló gombok a különféle online közösségi terekben. A Facebook, a Pinterest, a Twitter, vagy a YouTube felületén pedig már jó ideje jelen vannak ezek az apró gombocskák, azonban jelenleg még csak meglehetősen kevesen használják ki a bennük rejlő hatalmas potenciált. Azonban ez a trend a jövő évben könnyedén megváltozhat, hisz a gombok egyre gyakoribb feltűnése és folyamatos jelenléte arra ösztönzi majd a felhasználókat, hogy használják is az adott funkciókat. Éppen ezért érdemes lehet foglalkozni ezekkel az e-kereskedelmi eszközökkel, hisz brandünk rengeteget profitál, amint a felhasználók rájönnek, mennyivel könnyebb ily módon a vásárlás.

 

Marketing-trendek 2017 – #3 Még inkább személyre szabott tartalmak

 

Ezen trend további növekedésének megjövendöléséhez sincs szükségünk Nostredamus látnoki képességeire, hisz szinte minden felület arra törekszik, hogy a lehető leginkább személyes kialakítást kínáljon a felhasználóknak. Azonban a személyre szabott tartalmak előállításához meg kell találnunk a megfelelő közönséget, hisz amennyiben a piac teljes egészét kívánjuk elérni egy-egy hirdetésünkkel a hatékonyságunk jelentősen csökken majd. Éppen ezért szükséges, hogy a felhasználói bázisunkról minél több információval rendelkezzünk, hisz ez nagyban növeli a kampányaink sikerességét.

 

Marketing-trendek 2017 – #4 Mobil-központú gondolkodás

 

A 2015-ös mobilos robbanást követően az idei évben már szinte elengedhetetlennek számítottak a mobilra optimalizált felületek és applikációk, jövőre pedig még nagyobb területet fedhetnek majd le az okostelefonos felhasználók. Éppen ezért minden esetben figyeljünk oda, hogy a legyártott tartalmunk mobilbarát verzióban is megjelenjen, és a különféle kijelző méretekhez is megfelelően igazodjon.

 

címkék: Facebook, Online marketing
2018 legfontosabb online marketing trendjei

2018 legfontosabb online marketing trendjei

2018-01-07

A Forbes angol oldala összeírta, melyek szerintük azok az online marketing trendek, melyek 2018-ban meghatározóak lesznek. Áttekintve a cikket sokat gondolunk mi is igaznak a magyar helyzetre, de azért ez egy speciális...

Hogyan küldhetsz törvényesen hírlevelet 2018-ban? Melyek az email marketing szabályai, melyet be kell tartanod? Megmutatjuk, mit kerülj el, mi az amit csinálhatsz, és mi az amit mindenképpen csinálnod kell, azért, hogy törvényes és eredménye legyél!

Email marketing? Így csináld törvényesen!

2018-01-06

Hogyan küldhetsz törvényesen hírlevelet 2018-ban? Melyek az email marketing szabályai, melyet be kell tartanod? Megmutatjuk, mit kerülj el, mi az amit csinálhatsz, és mi az amit mindenképpen csinálnod kell, azért, hogy...

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!