Keresés

Menü

Ismerd meg a linkfarm kifejezés pontos jelentését az online marketing szakszótárból!

Marketing Professzorok

Linkfarm


A linkfarmok lekezelő kifejezések olyan linkgyűjtő webhelyekre, amelyek számos, egymáshoz nem kapcsolódó témájú hivatkozást tartalmaznak. Például egy olyan autókkal foglalkozó webhelyet kell elképzelni, amelyen fogyással, esküvőszervezéssel és jógagyakorlatokkal kapcsolatos linkek vannak elhelyezve.

 

Linkfarm a gyakorlatban

Az ilyen jellegű linkgyűjtő oldalak lényege, hogy a gyűjteményedben elhelyezett oldalak visszahivatkoznak a saját webhelyedre (reciprokális link), így az ezen oldalakon található, rád mutató linkeken keresztül forgalmat termelhetsz magadnak. Mivel így egyszerre több oldal is hivatkozik rád, ezzel növelve linknépszerűségedet a keresőmotorok szemében. 

Legalább is, ez volt a helyzet valaha. Manapság a Google, a Yahoo és más keresőmotorok erősen büntetik a linkfarmokat, és gyakran bannolással (kizárással) „jutalmazzák” őket.
 

címkék: Online marketing
Internetes biztonság

Nem is hinnéd mennyi mindent tud rólad az internet!

2018-10-18

Az internetezők számára különösen kényes témává vált a magánélet kérdése az elmúlt évek során. A közösségi média sokakat megoszt azzal kapcsolatban, hogy megéri-e annyi személyes adatot nyilvánosságra hozni magunkról a „teljes közösségi élményért” cserébe.

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt

Így növelheted meg Instagram követőid számát egyetlen hónap alatt (1. rész)

2018-10-14

Az Instagram népszerűség-hulláma már évekkel ezelőtt elkezdődött, és a mai napig is tart. Sokan azonban nem tudják, hogyan szerezzenek cégüknek vagy akár személyesen maguknak több Instagram követőt. Mutatjuk!

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!