Linkfarm magyarázata az online marketing szakszótárban

Keresés

Menü

Ismerd meg a linkfarm kifejezés pontos jelentését az online marketing szakszótárból!

Marketing Professzorok

Linkfarm


A linkfarmok lekezelő kifejezések olyan linkgyűjtő webhelyekre, amelyek számos, egymáshoz nem kapcsolódó témájú hivatkozást tartalmaznak. Például egy olyan autókkal foglalkozó webhelyet kell elképzelni, amelyen fogyással, esküvőszervezéssel és jógagyakorlatokkal kapcsolatos linkek vannak elhelyezve.

 

Linkfarm a gyakorlatban

Az ilyen jellegű linkgyűjtő oldalak lényege, hogy a gyűjteményedben elhelyezett oldalak visszahivatkoznak a saját webhelyedre (reciprokális link), így az ezen oldalakon található, rád mutató linkeken keresztül forgalmat termelhetsz magadnak. Mivel így egyszerre több oldal is hivatkozik rád, ezzel növelve linknépszerűségedet a keresőmotorok szemében. 

Legalább is, ez volt a helyzet valaha. Manapság a Google, a Yahoo és más keresőmotorok erősen büntetik a linkfarmokat, és gyakran bannolással (kizárással) „jutalmazzák” őket.
 

címkék: Online marketing
Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolból magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!

Újságíró asszisztenst keresnek a Marketing Professzorok!

2017-08-21

Ha úgy érzed, jól fogalmazol, írott anyagokat könnyen fordítasz angolról magyarra és szeretnél sok mindent megtanulni az online újságírásról, az online marketingről, akkor érdemes jelentkezned hozzánk!   

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

Te is könnyen a Google fekete listájára kerülhetsz, tudtod nélkül is!

2017-05-19

Azt hiszed, csak akkor kerülhet a weboldalad a Google fekete listájára, ha tiltott technikákat alkalmazol? Tévedsz! Megmutatom milyen könnyen elérhet a vég, és azt is, hogyan védekezz ellene! 

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!