Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

Linképítés, linkmarketing 2014-ben is a keresőoptimalizálás fontos eszköze. Melyek az újdonságok? Elmondjuk!

Marketing Professzorok

Online Marketing


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Linképítés, linkmarketing 2014-ben is a keresőoptimalizálás fontos eszköze. Melyek az újdonságok? Elmondjuk!

2014.02.19.

Szerző: Máté Balázs és Szóró Ákos, online marketing tanácsadó

Linképítés, linkmarketing 2014-ben is a keresőoptimalizálás fontos eszköze. Melyek az újdonságok? Elmondjuk!

Nézzünk szembe a tényekkel, a linképítés nem egyszerű, nem gyors és nem is mókás dolog. Ráadásul 2014-ben már nem is olcsó. De változatlanul rettenetesen fontos, sőt elengedhetetlen a hatékony online marketing stratégiában! Elmondjuk, melyek a linkmarketing trendek 2014-ben! 


Linkmarketing 2014

Bár sokan sokfélét állítanak, a linképítés még mindig nem halt meg. A legtöbb ezzel kapcsolatos mendemonda azért jön létre, mert az emberek azt szeretnék, hogy valóban így legyen, vagy éppen ettől félnek. A félelem egyébként valós, ugyanis a legújabb Google frissítés, a Penguin beváltotta azt az ígéretét, ami szerint büntetni fogja a manipulatív módon linkelő oldalakat. De ha nem manipulatív? Nos ebben van a tudás lényege! 
 
Az egyik fiatal munkatársam így kommentálta a Panguin frissítés után végzett kísérleteinket: Ne félj a Googlétól, nem bánt az csak megkóstol! (Google-TŐL nem rímelne) Hallhattunk olyan véleményeket, miszerint a Penguin elleni legjobb védelem a megadás, ez azonban rossz ötlet. Ezt kísérleteink is bizonyították.
 
 

Komplex online marketing szakértői kezekben: 15 év tapasztalat, szakképzett apparátus, 1.3 millió Facebook rajongó, keresőoptimalizálási kutatás egyetemi szinten. Kérd ajánlatunkat ide kattintva! 

 

 

Keresőoptimalizálás és a linképítés 2014-ben

De mi is az igazság? 2014 leghatásosabb keresőoptimalizálási módszere még mindig a linképítés. Kutatások is bizonyítják, hogy az algoritmusok legfontosabb befolyásolói még mindig a linkek.
 
A Google egyik munkatársa, Matt Cutts a következő nyilatkozatban erősítette meg az állítást:
„Még mindig a linkek mutatják azt, hogy valaki mennyire fontos vagy releváns, azonban az idő múlásával, a közösségi médiának és a Google szerzőségnek köszönhetően erről többet fogunk megtudni.”
 
Hogy mi a lényeg? A linképítés még mindig a látogatottság szerzésének és a keresőoptimalizált állapot elérésének kulcsa. Ha az a célod, hogy az organikus kereséseken keresztül növeld oldalad látogatottságát, akkor érdemes ennek megfelelően kihasználni erőforrásaidat. A közösségi média és a szerzőség valószínűleg nagyban befolyásolja majd a keresőkben elért helyezésedet a jövőben, de most biztosan nem, és egész évben sem valószínű, hogy sokat jelentene.
 

A relevancia az új PageRank

Eredetileg egy link egy szavazatot jelentett oldalad irányába, ez a szemlélet azonban 2012 májusában gyökeresen megváltozott a Knowledge Graphnak köszönhetően, ami a Google egyik újítása volt. Ez az algoritmus rengeteg helyről szerzi be az adatokat, felhasználva 500 millió tartalmat és 3,5 milliárd tényt. A Google nyelvére fordítva a Knowledge Graph a tartalmakat nézi a kapcsolatok helyett.
 
Az is valószínűsíthető, hogy a Knowledge Graph már a Hummingbirdbe épült, mi a legújabb Google algoritmus. Feltételezhető tehát, hogy a „context, not anchor text” (link helyett kontextus) és a „things not strings” (linkek helyett tartalmak) szlogenek már használatosak. A relevancia tehát az új PageRank.
 

Black hat és white hat SEO módszerek

Ami régen még elfogadott módszer volt a keresőoptimalizálásban, az 2014-ben már számíthat black hat, vagyis az irányelvekkel ellentétes SEO módszernek, ezért fontos tudnunk a különbségeket. Manapság már a linkvásárlás, eladás, linkcsere is black hat SEO módszernek számít. Azok, akik eddig használták ezeket a módszereket, lehet, hogy nehezen állnak majd át és fogadják el az új rendszert. 
Azok a módszerek, amelyek négy éve még 1-es PageRanket szereztek egy oldalnak, mára lehet hogy büntetéseket vonnak maguk után.
 
A Google szerint a következő módszerek tekinthetők tiltottnak:
  • Linkek eladása és vásárlása.
  • Automatizált programok használata, amelyek linkeket hoznak létre.
  • Csak azért linkelni egy oldalra, hogy az is visszalinkeljen.
  • Linkhálózat kiépítése.
  • Nagy mennyiségű cikkek vagy guest-postok gyűjtése, melyek kulcsszavakkal vannak tele.
  • Advertorialok és cikkek vásárlása, amelyek az oldalra mutató linkekkel rendelkeznek.
  • Olyan sajtóanyagok terjesztése, melyek tele vannak linkekkel.
Az irányvonalakból eltűnt módszerek, amik még mindig büntetést vonhatnak maguk után:
  • A PageRank manipulálásának érdekében web spammerekre linkelni
  • Cikkekbe illesztet, nem oda illő linkek

Biztonságos linképítés 2014-ben

Releváns oldalakon helyezd el linkjeidet, ahol olyan érdeklődésű emberek fordulnak meg, akiket érdekelhet a te oldalad is.
Olyan külső linkeket helyezz el, amelyeket valós személyek hagynak jóvá.
Mennyiség
 
Nincsenek már egyszerű linképítési módszerek, sajnos keményen meg kell dolgozni a linkekért. Figyelj oda, hogy jól csináld, szabályosan, így nem kell majd félned a Googl-től!
 
Ha nincs rá időd, ha félsz a Google büntetéstől, bízd a linképítést szakemberekre! 
 

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék:
A közösségi média veszélyei – Mit tehetnek a szülők gyermekeik védelme érdekében

A közösségi média veszélyei – Mit tehetnek a szülők gyermekeik védelme érdekében

2018-11-12

A közösségi média jó dolog. Sok előnye van gyermekeinkre nézve is. Azonban rengeteg hátránya és veszélye is, melytől neked kell megóvnod őket. Mutatjuk, mit tegyél azért, hogy gyermeked biztonságban legyen az interneten is.

Karácsonyi marketing az utolsó pillanatban? Nem lehetetlen, hogy még csodát teszel? De vajon mit tudsz még tenni, most, amikor már mindenki az áruházakat böngészi? Mutatjuk!

Mentsd meg karácsonyi marketingedet ezekkel az utolsó pillanatban bevethető trükkökkel!

2018-11-03

Karácsonyi marketing az utolsó pillanatban? Nem lehetetlen már csodát tenni? Vajon mit tudsz még tenni, most, amikor már mindenki az áruházakat böngészi? Mutatjuk!   

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!