Keresés

Menü

21 LinkedIn SlideShare marketing tipp és tudnivaló, amelyekkel fellendítheted tartalommarketinged

Marketing Professzorok
Már csatlakoztam Köszi, most nem

21 LinkedIn SlideShare tipp és tudnivaló, amelyekkel fellendítheted tartalommarketinged

2017.09.05.

2017-09-05

MátéBalázs.hu

MátéBalázs.hu

21 LinkedIn SlideShare tipp és tudnivaló, amelyekkel fellendítheted tartalommarketinged

Forrás: Linkedin.com

A LinkedIn Slide Share segíti a hatékony marketing kommunikációban, mivel egy látványos, és online is használható prezentációs eszköz. Mutatjuk, hogy használd!


A B2B térben folytatott marketing egyik legnagyobb kihívása az összetett információk egy megnyerő, magával ragadó módon történő kommunikálása. Marketing szakemberekként tudjuk, hogy az olvasók leginkább az erőteljes vizuális elemekkel ellátott tartalmakat kedvelik. Egy 3 000 szavas fehér könyvet azonban nem egyszerű egy infografikába foglalni.

 

Dia-alapú prezentációkkal könnyedén átadhatod a kívánt információkat közönségednek egy figyelemfelkeltő módon. A LinkedIn SlideShare leegyszerűsíti a prezentációk megosztását, beágyazását és részletezését. A szolgáltatás fejlesztése során a LinkedIn olyan funkciókkal bővítette ki a SlideShare-t, amelyek nélkülözhetetlen eszközzé teszik azt a marketing szakemberek számára.

 

18 év tapasztalata alapján átvizsgáljuk céged online marketing kommunikációját, értékelünk és javaslatot teszünk! Olvasd el, mit is jelent az online marketing audit ide kattintva! 

 

 

De mi is az a LinkedIn SlideShare?

A SlideShare egy innovatív platform, amely lehetővé teszi diákba foglalt tartalmaid megjelenítését, illetve ezek webhelyekbe, blogbejegyzésekbe vagy cikkekbe való beágyazását, illetve egyszerű megtekintését. Kiváló megoldást kínál PowerPoint, Keynote és PDF fájljaid olvasóiddal és követőiddel való megosztására. Az egész platform megosztásokra, láthatóságra és a további részletezésre lett kiélezve.

 

Az alábbiakban megosztunk néhány tippet azzal kapcsolatban, hogy miként lendítheted fel B2B marketingedet a SlideShare segítségével.

 

Láthatóság a SlideShare-en

1. A LinkedIn SlideShare havi 70 millió egyéni felhasználót ér el. A webhely a világ 100 legnézettebbje között van.

 

2. A felhasználók 400 ezer új prezentációt töltenek fel minden egyes hónapban.

 

3. A Google minden prezentációt indexel a platformon. A SlideShare forgalmának több mint 80%-a organikus keresésekből származik, tehát prezentációid a SEO szempontjából is hasznosak lehetnek branded számára.

 

4. A platform automatikus átiratot készít az összes feltöltött prezentációról. Az átirat segíti a bővített elérhetőséget és a láthatóságot a keresőmotorok számára.

 

5. A SlideShare egy globális platform: a SlideShare mobilalkalmazás felhasználóinak 89%-a nem az Egyesült Államokból éri használja a szolgáltatást. Az USA-n kívül Indiából, Brazíliából és Mexikóból tekintik meg a legtöbb prezentációt.

 

6. A SlideShare alkalmazás automatikusan optimalizálja a tartalmakat telefonodra.

 

7. A mobilalkalmazással kilencszer annyi felhasználó foglalkozik, mint a webes felülettel.

 

8. A mobilhasználók reggel 8 és délután 2 óra között a legaktívabbak, a második forgalomhullám késő este érkezik. Ez azt jelenti, hogy tartalmaiddal a munkaidőn kívül is elérheted közönségedet.

 

Lead generálás a SlideShare-rel

9. A SlideShare segítségével egyszerű feladat a leadek, azaz a érdeklődő személyek figyelmének felkeltése. Már meglévő prezentációidban (vagy újak feltöltésekor) elhelyezhetsz egy lead űrlapot ennek kihasználására.

 

10. Vezesd rá olvasóidat a következő lépésre – helyezz el egy blogbejegyzésre vagy más forrásra mutató linket diáidban.

11. Használd a SlideShare ingyenes analitikai eszközét, hogy mélyebb rálátást szerezz prezentációid teljesítményére. Az eszköz megmutatja földrajzi megoszlást, a forgalomforrásokat és az időzítési információkat is, így a tartalomkészítők láthatják, hogy mi működik, és mi nem.

 

Branding a SlideShare segítségével

12. Helyezz el prezentációkat LinkedIn profilodon közvetlenül a SlideShare-ről hogy fellendítsd személyes brandedet. A felhasználók már több mint 20 millió SlideShare prezentációt osztottak meg a LinkedInen.

 

13. Terjeszd ki branded identitását SlideShare fiókodra profilod személyre szabásával (Profile Customization). Használd a bannert (fejléc) és a profilon elhelyezhető képeket hogy feltüntesd branded legelőnyösebb tulajdonságait.

 

14. Hogy a lehető legtöbbet hozhasd ki SlideShare prezentációidból, „clippelheted” (azaz felcsíptetheted) és elmentheted azokat, hogy aztán saját táblákat hozhass létre és megoszthasd azokat kapcsolataiddal.

 

Eszközök

15. A SlideShare integrált szinten támogatja a Hauku Decket, így miután azzal elkészítetted prezentációid, azonnal hozzáadhatod őket SlideShare kollekciódhoz.

 

16. A rövidebb SlideShare prezentációkat .gif formátumú képekké alakíthatod a GifDeck eszközzel. Ezeket az animált képeket aztán beágyazhatod a Twitteren, a Facebookon megosztott bejegyzéseidbe, emaileidbe, stb.

 

Jó szokások a SlideShare-en

17. A SlideShare legnépszerűbb prezentációi átlagosan 37 vagy több képet tartalmaznak. A megfelelő vizuális elemek 42%-kal is javíthatják az olvasók megtartását.

 

18. A SlideShare javaslatai alapján érdemes 30-nál kevesebb szót használni egy dián, nagy betűket beállítani a mobilon való olvashatóság érdekében, és legfeljebb 2 betűtípust alkalmazni, hogy prezentációd letisztult és elegáns maradjon.

 

19. A kutatások szerint a felsorolásokban közölt információkat nehezebb megjegyezni. Ehelyett inkább készíts minimális szöveget tartalmazó diákat, használj több képet és igyekezz minden dián csak egyetlen gondolattal foglalkozni.

 

20. Megosztott prezentációid megjelenítő képe mindig a legelső diád lesz, ezért ügyelj rá, hogy figyelemfelkeltő legyen.

 

21. A SlideShare kézzel válogatott prezentációkat jelenít meg a kezdőlapján. Ha szeretnél kitűnni a többiek közül, és azt akarod, hogy a SlideShare szerkesztői felfigyeljenek rád, akkor írj egy erőteljes bevezetőt, mesélj el egy magával ragadó történetet és használj jó design elemeket.

 

A SlideShare prezentációk a figyelemfelkeltő tartalmak megosztásának rendkívül sokoldalú eszközei. A lead generáló lehetőségek és a beépített analitikai funkció igazán hasznossá teszik ezt a szolgáltatást az online marketinggel foglalkozók számára.
 

címkék: SMM
Márkavédelem a közösségi oldalakon – egy rövid útmutató marketing szakembereknek

Márkavédelem a közösségi oldalakon – egy rövid útmutató marketing szakembereknek

2017-11-28

A közösségi média marketing egy hasznos online marketing eszköz. Amíg ellened nem fordítják. Készülj fel a krízisre, legyen tudatod online márkavédelmi stratégiád! 

7 egyszerű tipp, hogy profi videókat készíthess okostelefonoddal

Videómarketing alapok: 7 egyszerű tipp, hogy profi videókat készíthess okostelefonoddal

2017-11-01

A videómarketing alapja a tökéletesen elkészített felvétel. Youtubera ez akár mobiltelefonnal is elkészülhet, de azért jó ha tudod, mire vigyázz ilyenkor. A fotográfus tanácsai.

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!