Ne maradj le versenytársaidtól, kerülj az élmezőnybe!

Elvégezzük céged teljeskörű online marketing auditálását és kialakítjuk komplex online marketing stratégiádat!

Keresőoptimalizálás, közösségi média marketing, CPC hirdetések, PR megjelenések - kéz a kézben.

Veled együtt találjuk meg a kiaknázatlan lehetőségeket, hogy ne kelljen többé vaktában lövöldöznöd!

Kérd ajánlatunkat!

Keresés

Menü

Közösségi média marketing orvosoknak

Marketing Professzorok

Közösségi média marketing


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Közösségi média marketing orvosoknak

2018.07.08.

Szerző: Máté Balázs, online marketing tanácsadó

A magán orvosi rendelők, szakambulanciák számára egyre fontosabb, hogy elérjék a fizetőképes keresletet, és erre a legalkalmasabbak az online marketing eszközei. Minél nagyobb az elérésed, annál magasabbak lesznek majd az óradíjaid is. Érdemes tehát egy h

A magán orvosi rendelők, szakambulanciák számára egyre fontosabb, hogy elérjék a fizetőképes keresletet, és erre a legalkalmasabbak az online marketing eszközei. Minél nagyobb az elérésed, annál magasabbak lesznek majd az óradíjaid is. Érdemes tehát egy hatékony online kommunikációba fektetni. Mutatjuk, hogyan! 
 


Az orvosok és az online marketing

Valljuk be – a legtöbb orvos nem a közösségi médián tölti szabadidejét. A különböző online platformok azonban hatékony és nagyon gazdaságos marketinglehetőségeket nyújtanak azoknak, akik nem félnek egy kicsit mélyebben is elmerülni bennük.

 

Már egy praxisodnak készített Facebook profil is sokat tehet annak érdekében, hogy az emberek egyszerűbben rád találjanak az interneten. A közösségi média továbbá remek platformot biztosít a páciensekkel való kényelmes online, kapcsolatfelvételre, és persze márkád digitális népszerűsítésére is. Egy jó és keresőbarát weboldal pedig egyenes út a hírnév, és a magas áron eladható rendelési idők felé. 

 

Függetlenül attól tehát, hogy új praxist tervezel-e indítani, vagy meglévődet szeretnéd nagyobb közönségnek prezentálni, megéri némi időt fordítani a közösségi média marketing feltérképezésére.

 

Íme néhány alapvető tipp, amelyeket mindenképpen érdemes magaddal vinned a social media világába.

 

Derítsd ki, hogy pácienseid hol időznek szívesen az interneten

Ahogyan nem éri meg egy rendelőt nyitni a semmi közepén, úgy szintén nincs értelme olyan platformokon reklámoznod magad online, ahol pácienseid nem találhatnak rád.

 

Éppen ezért az egyik legelső lépés kideríteni, hogy mely online platformok népszerűek pácienseid köreiben, hogy ezekre fókuszálhasd idődet, költségvetésedet, és hogy itt építhesd ki úgynevezett közösségi médiás jelenlétedet. Általánosságban véve az idősebbek inkább a Facebookot használják, a fiatalabban az Instagramot, a legfiatalabbak pedig a Snapchatet. 

 

Azonban attól, hogy egy felhasználó (egy lehetséges ügyfél számodra) egyszerre több platformon is jelen lehet (népszerű például a Facebook, az Instagram, és a Youtube is), neked még nem muszáj, és nem is javasolt túl sok irányba terjeszkedned egyszerre. Minél több platform között oszlik meg az online jelenléted kiépítésére félretett időd, annál sekélyesebb eredményekre számíthatsz majd.

 

Próbálj tehát egy, vagy legfeljebb két olyan platformot keresni, ahol a legtöbb lehetséges páciensedet érheted el, és koncentrálj ezekre! A Facebook mindenképpen jó kiindulási pont, hiszen a legtöbb korcsoport használja nemtől függetlenül.

 

Ne feledkezz meg kapcsolati információidról

Habár a közösségi média számos lehetőséget ad az önmagukat hirdetni vágyók kezébe, egy orvosi praxis számára kétségtelen, hogy a kapcsolati információk elérhetősége a legfontosabb szempont. Ne feledd – az közösségi médián egyik legfontosabb célod az, hogy a páciensek minél egyszerűbben és kényelmesebben felvehessék veled a kapcsolatot, legyen szó itt kérdésekről, időpont-egyeztetésekről, vagy bármi másról.

 

Erősen ajánlott olyan platformot keresni, ami lehetőséget kínál mindezekre (a Facebook például ilyen), de minimum minden kapcsolati információt el kell hogy tudj helyezni profilodon a rendelő címétől kezdve a telefonszámától át egészen az email címig.

 

A kulcsszavak ÉS A WEBOLDAL szerepe  - az elengedhetetlen keresőoptimalizálás azaz a SEO

 

A SEO alapja a jó kulszszó választás

Amikor az ember szeretne rátalálni valamire az interneten, akkor általában preferált keresőmotorjához (például ilyen a Google is) fordul segítségért. Habár a keresőmotorok számtalan szempont alapján válogatják ki a legjobb találatokat a keresésekre, az egyik legfontosabb szempont a találati lista összeállításakor a kulcsszavak jelenléte.

 

Gyűjtsd össze a praxisodhoz, specializációdhoz kapcsolódó kulcsszavakat (ezek élesen eltérhetnek egymástól egy gyermekorvos és egy fogorvos között), és próbálj meg minél többet használni ezek közül profilod „Bemutatkozás” részében. Ezzel növelheted esélyeidet arra, hogy minél több releváns keresésre jelenj meg találatként.

 

Fontosak a földrajzi helyadatok is. Ha Győrben keresek orvost, nem relavánsak számomra a budapesti orvosok. Ezért a keresők nagy része már földrajzi helyekkel kiegészítve keres magának szolgáltatást. Fogorvos, Budapest, I. kerület. Mondjuk így. 

 

A SEO és a jó honlap

Használj egy olyan honlapmotort, ami maximálisan keresőbarát, olyan beállításokat tesz lehetővé, amik elősegítik, hogy weboldalad az elsők között jöjjön a Google találati listában a kívánt szavakra. Felejtsd el a Wordpress,  Joomla és más „ingyenes” honlapmotorokat. Miért? Erről itt írtunk! 

 

Ha nem vbagy benne biztos,hogy weboldalad megfelel a SEO azaz a keresőoptimalizálás feltételeinek, kérd online marketing audit szolgáltatásunkat, melynek segítségével átvizsgáljuk teljes online marketing kommunikációdat, sőt, egy stratégiát állítunk össze neked arról, hogyan kell praxisodat hatékonyan promótálni az online térben. Ha kéred, melletted is maradunk, és segítünk benne.  Kattints ide, és mutatjuk, hogyan!

 

Tudasd az emberekkel, hogy mikor érhetnek el

Minden cégnek, szervezetnek, vállalatnak és más entitásnak fontos, hogy a nyitvatartási (vagy egy praxis esetén betegfogadási) órák pontosan fel legyenek tüntetve a közösségi médiás profilon. Azonban ezek a digitális platformok ennél sokkal több információt engednek megosztani betegeiddel azzal kapcsolatban, hogy mikor érhetnek el téged.

 

Megoszthatod velük például a rendkívüli változásokat, az ünnepi betegfogadási információkat és egyéb tudnivalókat is, ráadásul mindezt kényelmesen, akár telefonodról is megteheted. Pácienseid ennek köszönhetően időben értesülhetnek majd minden fontos változásról, és nem egy irodádra kiragasztott cetliről kell megtudniuk, hogy feleslegesen utaztak egy órát a vizsgálatért, amit ma nem tudsz megtartani.

 

Mutasd be szakértelmedet az érdeklődőknek

Hallottál már a gondolatvezetőkről? A gondolatvezetők olyan személyek az interneten, akik hasznos, érdekes tartalmakat osztanak meg az interneten, és ezzel elnyerik az online közönség elismerését, bizalmát és hűségét. Hogy miért releváns ez számodra? Mert kevés olyan hasznos és értékes tartalom van, ami felér az egészségügyi tippek, útmutatók és tájékoztatók fontosságával.

 

Ha például fogorvosként praktizálsz, rendszeresen oszthatsz meg tippeket és ismertetőket a fogápolásról, a száj egészségét veszélyeztető ételekről és szokásokról, és hasonló témákról, amelyeket mindenki alkalmazhat a hétköznapok során. Ha valakinek épp a te tippjeidnek köszönhetően sikerül javítania dentális higiéniáját, akkor nagy valószínűséggel máris szereztél magadnak egy új követőt. Minél több ember figyel fel tartalmaidra, annál tekintélyesebb gondolatvezetővé válhatsz az interneten. Ez mindkét fél számára csak hasznos lehet!

 

Kapcsolatépítés a páciensekkel

A közösségi média alapjait mindig is az emberi kapcsolatépítés jelentette, az évek múlásával pedig egyre több módját fedeztük fel ennek, többek között a szolgáltató-ügyfél, pontosabban az orvos-páciens kapcsolatok terén is.

 

Minél több hasznos tartalmat osztasz meg, minél több hozzászólásra és kérdésre válaszolsz, annál szorosabbra fűzöd a kapcsolatot közted és követőid között. A közösségi médián gyorsan terjednek a hírek, és egy-egy követőtől érkező hozzászólás vagy megosztás is új felhasználók szemei elé juttathatja el praxisodat.

 

Ha mindez nem lenne elég, a közösségi médián szerzett pozitív hírnév az offline világban is terjedni kezd majd.

 

Emlékeztesd követőidet szolgáltatásaidról és különleges ajánlataidról

A közösségi média marketing természetesen nem kizárólag csak hasznos tartalmak megosztásáról és a hozzászólásokban feltett kérdések megválaszolásáról szól. A legtöbb közösségi webhely és alkalmazás kiváló platform arra is, hogy szolgáltatásaidról és különleges ajánlataidról is értesíthesd követőidet, illetve lehetséges pácienseidet. 

 

Ha például egy új kezelési lehetőséget kezdesz el kínálni rendelődben, akkor természetesen ezt mindenképpen érdemes megemlíteni egy bejegyzésben, de természetesen minden más újdonságot is megoszthatsz ha úgy érzed, hogy ez több embert is érdekelhet.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
címkék: Online marketing, SEO, keresőoptimalizálás, SMM
Az esszenciális üzleti Instagram útmutató

Az esszenciális üzleti Instagram útmutató

2018-11-15

Útmutatónk az indulástól, az alapokon át a professzionális Instagram marketing tippekig tartalmaz mindent, amire egy céges Instagram fiók üzemeltetéséhez szükséged lehet  

Milyen közösségi platformokon éri meg „marketingezni” 2019-ben?

Milyen közösségi platformokon éri meg „marketingezni” 2019-ben?

2018-11-14

Meghalt a Facebook? Az Instagram az új sztár? Érdemes-e jelen lenni a LinkedInen? Van értelme Magyarországon a Twitternek? Mi az a Foursquare? A Google Cégem tényleg mindent visz 2019-be? Muttajuk!  

Hírlevél feliratkozás

Tudományos marketing tippek, gyakorlati tapasztalatokon próbálva. Iratkozz fel most!